Kova su keiksmais: už necenzūrinius šūkius – bauda „Neptūno“ klubui
LKL / BNS nuotr.

Kova su keiksmais: už necenzūrinius šūkius – bauda „Neptūno“ klubui

Autorius: LKL.lt
2019-01-08

Griežčiau sirgalių elgesį tribūnose kontroliuoti pradėjusi Lietuvos krepšinio lyga pirmą kartą istorijoje skyrė finansinę baudą klubui už jų sirgalių necenzūrinius šūkius.

Sekmadienį vykusiose rungtynėse Klaipėdoje tarp „Neptūno“ ir Kauno „Žalgirio“ komandų „Neptūno“ sirgaliai skandavo necenzūrines skanduotes svečių komandos atžvilgiu.

Tokiu būdu „Neptūno“ klubas pažeidė neseniai priimtą naują LKL nuostatų punktą 44.1.5., kuris sako, kad LKL klubų sirgaliams ir sirgalių grupėms LKL rungtynių metu draudžiama skanduoti skanduotes, kuriose yra necenzūrinių žodžių, draudžiama demonstruoti necenzūrinius gestus, užrašus, plakatus ir kt. Atsakomybė ir sankcijos už LKL klubo sirgalių grupės LKL rungtynių metu skanduojamas skanduotes, kuriose yra necenzūrinių žodžių ir/ar necenzūrinių gestų, užrašų, plakatų ir kt., panaudojimą tenka LKL klubui, kurio sirgaliai pažeidžia šio punkto reikalavimus.

LKL skyrė „Neptūno“ klubui minimalią 500 eurų baudą.

ROMUALDAS BRAZAUSKAS
Į tribūnas ateina daug šeimų su mažamečiais vaikais ir visi kartu turėtume rodyti tinkamą pavyzdį auklėdami jaunąją kartą.

Šį punktą į LKL nuostatus 2018 m. lapkričio 18 d. įtraukė visų LKL klubų atstovai – sprendimas priimtas balsavimu per LKL valdybos posėdį. LKL valdybą sudaro visų dešimties klubų atstovai, taip pat LKL generalinis direktorius ir LKL prezidentas.

„Lyga siunčia dar vieną žinutę žiūrovams, kad tribūnose nėra vietos keiksmažodžiams, – sakė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas. – Po rungtynių Klaipėdoje sulaukėme pasipiktinimo iš žiūrovų dėl sirgalių grupės skanduotų necenzūrinių skanduočių ir negalime to ignoruoti.

LKL administracija jau kurį laiką skatina krepšinio aistruolius savo komandas palaikyti skanduotėmis, kuriose nebūtų vietos keiksmažodžiams. Su tuo šį sezoną sutiko patys klubai, priėmę LKL nuostatų pakeitimą ir sutikę prisiimti atsakomybę dėl savo sirgalių elgesio.

Matome, kad krepšinis – visos šeimos sportas. Į tribūnas ateina daug šeimų su mažamečiais vaikais ir visi kartu turėtume rodyti tinkamą pavyzdį auklėdami jaunąją kartą.

Tikimės, kad palaipsniui LKL klubų fanai vietoje keiksmažodžių pasirinks kitas priemones savo komandoms palaikyti ir taip visi kartu sukursime saugią aplinką tribūnose, kuriose nekiltų pavojaus žmonių sveikatai ir neskambėtų brutalių keiksmų ir skanduočių.“

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris