„Betsafe“ prognozė: antrojo rato pabaigoje – „Lietkabelio“ bandymas įkąsti „Žalgiriui“
Foto: LKL / BNS

„Betsafe“ prognozė: antrojo rato pabaigoje – „Lietkabelio“ bandymas įkąsti „Žalgiriui“

Autorius: LKL.LT
2019-01-12

„Betsafe–LKL“ sezonas įpusėjo – pirmenybių komandos šį savaitgalį sužais paskutines antrojo rato rungtynes, o centrinis turo mūšis vyks Panevėžyje, kur vietos „Lietkabelis“ mes iššūkį Kauno „Žalgiriui“.

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šių ir kitų 18-ojo „Betsafe–LKL“ čempionato turo rungtynių prognozę.

Traumų pjaunama Šarūno Jasikevičiaus kariauna išgyvena sudėtingą atkarpą. Keturi pralaimėjimai iš eilės Eurolygoje bei jau antras antausis šalies pirmenybėse nuo Klaipėdos „Neptūno“.

„Duobelė nėra maloni, nes pralaimėjimai skaudūs, – tinklalapiui LKL.LT sakė „Žalgirio“ įžaidėjas Rokas Jokubaitis. – Traumos mums kiša koją, bet krepšinyje kartais būna, jog gerus laikus kartais keičia blogi. Manau, kad ši duobė ilgai netruks, ateis pergalės, nereikia pergyventi. Turime dirbti tinkama linkme ir viskas susiklostys gerai.“

18-metis 192 cm ūgio atakų organizatorius R. Jokubaitis tamsioje atkarpoje tapo tikru šviesos spinduliu „Žalgirio“ sirgaliams.

Vienu talentingiausių savo kartos krepšininkų Lietuvoje laikomas mažeikiškis dar prieš metus debiutavo Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), tačiau greitai savo vertę įrodinėjantis gynėjas jau spėjo sužaisti šešeriose rungtynėse stipriausiame Senojo žemyno turnyre.

R. Jokubaitis Eurolygoje debiutavo prieš beveik mėnesį dvikovoje Stambule su „Daruššafaka“. Praėjusį ketvirtadienį Stambule prieš turnyro lyderius „Fenerbahče“ krepšininkus jaunasis „Žalgirio“ talentas žaidė 10 minučių, o aikštelėje buvo ir svarbiausiu dvikovos metu.

„Viskas vyksta taip greitai, kad sunkiai spėju suvokti, – apie sparčiai kylančią karjerą kalbėjo R. Jokubaitis. – Negaliu sakyti, kad nesuvokiu, bet jaunam žaidėjui per tokį trumpą laiką šokti iš NKL į Eurolygą yra labai smagu.

Buvo tikrai geras jausmas žaisti Stambule – „Fenerbahče“ anksčiau buvau matęs tik iš sirgaliaus pozicijos ar per televizorių. Pajusti atmosferą buvo labai smagu, nes turkų sirgaliai yra vieni įspūdingiausių Europoje.

Tokios rungtynės man, kaip jaunam žaidėjui, tikrai davė daug patirties. Manau, kad kuo daugiau rungtynių, tuo labiau tobulėju.“

„Žalgirio“ treneris Š. Jasikevičius jaunojo auklėtinio žaidimą Stambule įvertino, kaip nuostabų. Vis daugiau dėmesio susilaukiantis R. Jokubaitis labiausiai nori dirbti ties psichologija.

„Krepšinyje būna tokių situacijų, kad po geresnių mačų jauniems žaidėjams ateina kažkoks sužvaigždėjimas, dingsta noras dirbti, nes jaučiasi viską pasiekę. Manau, kad turiu padirbėti ties psichologine puse.

Prieš „Fenerbačhe“ pramečiau abi baudas. Tai psichologiškai išbalansuoja, kažkokia baimė. Tokiame lygyje svarbiausia yra psichologija“, – dėstė R. Jokubaitis.

Šį sezoną „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ ekipos jau buvo susitikusios kartą, tačiau nuo to laiko Aukštaitijos komandą pasikeitė stipriai.

Spalio 28-ąją panevėžiečiai Kaune krito 58:71, o jau po trijų dienų durys buvo parodytos treneriui Gintarui Kadžiuliui, kuriam iš paskos sekė ir beveik pusė komandos žaidėjų.

Su naujuoju treneriu Nenadu Čanaku „Lietkabelis“ pradžioje ėmė skinti pergales, tačiau dabar panevėžiečiai užstrigo – trys pralaimėjimai iš eilės „Betsafe–LKL“ čempionate.

„Jei ekipos dažniausiai rugsėjį sako, kad joms dar reikia laiko, tai mums laiko reikia dabar, – tinklalapiui LKL.LT sakė „Lietkabelio“ puolėjas Saulius Kulvietis. – Nemažai permainų, tad normalu, kad reikia laiko susistygavimui.

Stengiamės, dirbame, bandome nesiteisinti. Visi supranta, kad nėra lengva. Pripranti prie vienų žaidėjų, tačiau jie pasikeičia. Manau, kad po truputį viskas eina geryn.“

Iš Ispanijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujančios Badalonos „Joventut“ praėjusią vasarą į Panevėžį persikėlęs 27-erių puolėjas nėra patenkintas dabartine savo forma. 206 cm ūgio krepšininkas šalies pirmenybėse žaidžia po 24 minutes, pelno po 7,6 taško, atkovoja po 2,8  kamuolio bei renka po 8,1 naudingumo balo.

„Šiuo metu tikrai nežaidžiu tai, kaip galėčiau, – dėstė S. Kulvietis. – Turbūt visiems pasitaiko kažkokių duobelių, tikiuosi, kad manoji tuoj baigsis. Galėčiau žaisti geriau, bet nieko, išlipsiu.“

„Lietkabelio“ puolėjas įsitikinęs, kad Panevėžio ekipą šiuo metu stabdo susikalbėjimo aikštelėje stoka, kuri su laiku atsiras, bei tinkamos koncentracijos nebuvimas.

Geriausią savo žaidimą panevėžiečiai stengsis parodyti jau artėjantį sekmadienį, kuomet namų tvirtovėje bandys nuversti „Žalgirį“.

„Tai aukščiausio lygio klubas, tad net ir būdamas duobėje jis vis tiek išlieka dvikovos favoritu, – būsimą varžovą įvertino S. Kulvietis. – Žinoma, bandysime pasinaudoti tuo, kad kauniečiai dabar yra po kelionių ir sunkių rungtynių.

Turime būti maksimaliai susikaupę, reikia šiek tiek sėkmės ir daryti tai, ką mokame. Reikės ir didelio sirgalių palaikymo.“

Raktą į pergalę atskleidė ir „Žalgirio“ įžaidėjas R. Jokubaitis, šį sezoną „Betsafe–LKL“ čempionate žaidžiantis po beveik 15 minučių, pelnantis po 5,9 taško, atliekantis 2,5 rezultatyvaus perdavimo bei renkantis po 6,5 naudingumo balo.

„Svarbiausias dalykas siekiant pergalės yra žaidybinio plano laikymasis, – mintimis dalinosi R. Jokubaitis. – Toks patyręs įžaidėjas ir treneris, kaip Jasikevičius, tikrai žino, ką sako.

Dažniausiai jo akcentuojami dalykai yra žaidybinio plano laikymasis, agresyvumas visas 40 minučių ir mažų detalių išpildymas. Jei tai atliksime, tuomet mums atsivers kelias į pergales.“

„Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad „Žalgiris“ savo pyktį po nesėkmių serijos išlies Panevėžyje bei pratęs „Lietkabelio“ pralaimėjimų atkarpą.

„Lietkabelis“ (20,4 proc.) – „Žalgiris“ (79,6 proc.) sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Antrą kartą šį sezoną „Žalgirį“ patiesęs Klaipėdos „Neptūnas“ toliau tvirtai žengia antroje čempionato vietoje. Klaipėdiečių varžovas – keturias pergales per pastaruosius penkis mačus iškovojusios „Pieno žvaigždės“.

„Neptūnas“ (78,5 proc.)  – „Pieno žvaigždės“ (21,5 proc.) šeštadienį 17.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Ilgiausią pergalių (4) seriją lygoje turintis Vilniaus „Rytas“ vyksta į Šiaulius, kuriuose į aikštelę žengti turėtų ir po traumos sugrįžęs kapitonas Chrisas Krameris.

„Šiauliai“ (11,1 proc.) – „Rytas“ (88,9 proc.) šeštadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Savojo žaidimo šį sezoną vis dar nerandantis Kėdainių „Nevėžis“ sekmadienį namuose priims „Juventus“ krepšininkus iš Utenos, kurie per pastaruosius penkis susitikimus iškovojo vieną pergalę.

„Nevėžis“ (31,5 proc.) – „Juventus“ (68,5 proc.) sekmadienį 16.30 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Beveik du mėnesius nerungtyniavęs Mindaugas Lukauskis pasiruošęs grįžti. „Skycop“ demonstruoja atsigavimo ženklus bei tikisi, kad sugrįžęs į rikiuotę vyriausias lygos krepšininkas padės prieniškiams kilti į viršų.

„Skycop“ (68,5 proc.) – „Dzūkija“ (31,5 proc.) sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris