Paskutinę minutę „Šiaulius“ palaužęs „Rytas“ kyla į antrąją vietą
LKL/BNS nuotr.

Paskutinę minutę „Šiaulius“ palaužęs „Rytas“ kyla į antrąją vietą

Autorius: LKL.lt
2019-01-12

Vilniaus „Rytas“ (14-4) turėjo nemažai vargo, tačiau galiausiai sugebėjo iškovoti penktąją iš eilės pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate bei pakilti į antrąją turnyrinės lentelės vietą.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai po atkaklios kovos svečiuose 82:75 (24:22, 19:20, 21:16, 18:17) nugalėjo „Šiaulių“ (3-15) krepšininkus.

Nuo pirmųjų minučių favoritams į atlapus kibę šiauliečiai tik trečiojo kėlinio viduryje leido jiems įgyti dviženklį pranašumą 57:47, bet intriga taip neišgaravo.

Lemiamame ketvirtyje atsitiesę „Šiauliai“ prasidėjus prasidėjus paskutinei minutei sumažino atsilikimą iki trijų taškų – 75:78.

Vis dėlto likus žaisti pusę minutės bene svarbiausią mačo metimą pataikė į rikiuotę sugrįžęs Ch. Krameris – po jo dvitaškio „Rytas“ pirmavo 80:75.

Šiauliečiai atsakyti rezultatyviu išpuoliu nesugebėjo, o sostinės ekipai pergalę užtikrino taiklūs Eimanto Bendžiaus baudų metimai.

„Per daug įtampos, per daug klaidų. Negražus krepšinis, man nepatiko. Maniau, kad žaisime gražesnį krepšinį, tikėjausi daugiau iš didelių žmonių. “, – po rungtynių sakė pralaimėtojų strategas Antanas Sireika.

Nugalėtojus į priekį vedė šiauliečių aukštaūgių nesustabdytas ir geriausias savo karjeros Lietuvoje rungtynes sužaidęs Artiomas Parachovskis. Baltarusio sąskaitoje – 20 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir 26 naudingumo balai.

Rokas Stipčevičius prie pergalės pridėjo 18 taškų. Ch. Krameris sugrįžimo rungtynėse per 22 minutes pelnė 10 taškų, atkovojo 4 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Tiek pat taškų pelnė ir lemiamu metu du tritaškius pataikęs Deividas Sirvydis.

„Chrisas yra mūsų pagrindinis įžaidėjas. Komandos organizacija ir komunikacija dabar iškart yra geresnė. Svarbiausia, kad jis duoda mums intensyvumą gynyboje. Jis padarė nemažai taktinių klaidų puolime ir gynyboje, bet tai yra normalu, jam reikės atgauti ritmą, bet viskas tvarkoje“, – apie Ch. Kramerio sugrįžimą kalbėjo D. Adomaitis.

Vilniaus komanda pasinaudojo antrąją vietą užleidusio Klaipėdos „Neptūno“ dovana. Uostamiesčio ekipa šeštadienį namie netikėtai pralaimėjo Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ bei nukrito į trečiąją turnyrinės lentelės poziciją.

„Šiauliai“: Evaldas Šaulys 17, Ignas Vaitkus 15, Arminas Urbutis 10, Saah Nimley ir Antanas Udras po 7.

„Rytas“: Artiomas Parachovskis 20 (11 atk. kam.), Rokas Stipčevičius 18, Chrisas Krameris ir Deividas Sirvydis po 10.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris