Ch. Collinso vedamas „Nevėžis“ sugebėjo palaužti uteniškius
LKL/BNS nuotr.

Ch. Collinso vedamas „Nevėžis“ sugebėjo palaužti uteniškius

Autorius: LKL.LT
2019-01-13

Kėdainių „Nevėžio“ (4/14) komanda siekia pakilti iš žemiausių pozicijų „Betsafe–LKL“ ir namuose 97:93 (27:21, 26:22, 21:30, 23:20) palaužė Utenos „Juventus“ (7/11) klubą.

Taip kėdainiškiai viena pergale atitrūko nuo paskutinėje vietoje esančių „Šiaulių“ (3/15).

„Nevėžis“ galingai pradėjo antrąjį kėlinį ir po atkarpos 14:2 turėjo solidų pranašumą – 41:25. Vis tik skirtumą mažinti uteniškiai ėmė tritaškiais, keturis pataikė puikiai žaidęs Gytis Radzevičius ir deficitas liko tik minimalus – 63:64.

Iki pat rungtynių pabaigos tęsėsi lygi kova. Komandos keitėsi tolimais metimais, o svarbų, likus pusantros minutės, pataikė Chauncey Collinsas, padidinęs „Nevėžio“ persvarą – 93:89. Karoliui Guščikui pataikius baudos metimą „Juventus“ turėjo 48 sekundes panaikinti 3 taškų deficitui, tačiau G. Radzevičius šįkart šovė netaikliai, o Adonte Parkeris priartino prie pergalės šeimininkus.

Nors Martinas Gebenas dar pataikė iš toli (93:95), po greitos pražangos A. Parkeris baudų metimais įtvirtino „Nevėžio“ pergalę.

Karjeros naudingiausias rungtynes sužaidė trys žaidėjai. Ch. Collinsas vedė į priekį „Nevėžį“: 24 taškai, 9 atkovoti kamuoliai, 7 išprovokuotos pražangos ir 32 naudingumo balai per 32 minutes.

„Juventus“ gretose žibėjo Dovis Bičkauskis, per 36 minutes pelnęs 24 taškus, atkovojęs 6 kamuolius, atlikęs 10 rezultatyvių perdavimų bei surinkęs 37 naudingumo balus.

Minėtas G. Radzevičius per 33 minutes surinko 19 taškų (4/5 trit.) ir 21 naudingumo balą.

„Nevėžis“: Chauncey Collinsas 24, Gabrielius Maldūnas 15, Regimantas Miniotas 14 (3/4 trit.), Adonte Parkeris 11 (8 rez. perd.), Gintautas Matulis 10.

„Juventus“: Dovis Bičkauskis 24, Gytis Radzevičius 19, Vaidas Čepukaitis 13, Martinas Gebenas 11 (10 atk. kam.), Marius Runkauskas 7.

„Nevėžį“ treniruojantis Darius Dimavičius pasidžiaugė, jog jo auklėtiniai parodė charakterį.

„Malonu, kad vyrai suprato mačo svarbą. „Juventus“ panaikino 17 taškų deficitą ir grįžo į rungtynes, bet parodėme charakterį, kas yra svarbiausia, ir laimėjome. Rotacija buvo maža ir jų, ir mūsų, keli mūsiškiai sirgo ar išvyko – buvo sunku. Kovingumas ir tritaškių pataikymas galiausiai lėmė pergalę“, – kalbėjo strategas.

„Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas kartojo Šarūno Jasikevičiaus ištartą ir vėliau Kazio Maksvyčio pakartotą frazę.

„Dabar populiariausias trenerių posakis – „zuikiu važiavo“. Lygiai taip pat pradėjome rungtynes, būtų gerai galvas perprogramuoti, bet kažkur atsipalaidavome. Turėjome minus 17 ir sugebėjome tiesiog paprastai grįžti į rungtynes, bet tada nutrūko mūsų legionieriai. Čia ne didvyrių reikia, o pergalės“, – užsieniečiams priekaištų turėjo Ž. Urbonas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris