Karaliaus Mindaugo taurės rekordą pagerinęs „Žalgiris“ – viena koja finaliniame ketverte
BC „Šiauliai“ nuotr.

Karaliaus Mindaugo taurės rekordą pagerinęs „Žalgiris“ – viena koja finaliniame ketverte

Autorius: H. Augustynas
2019-01-15

Rezultatyvumu pasigirti pastaruoju metu negalėjęs Kauno „Žalgiris“ atsigriebė su kaupu. Karaliaus Mindaugo taurės rezultatyvumo rekordą pagerinę kauniečiai nušlavė „Šiaulius“ ir viena koja atsidūrė „Siemens“ arenoje vyksiančiame finaliniame ketverte.

KMT titulą ginantis „Žalgiris“ nepasigailėjo „Šiaulių“ ir iškovojo pergalę 104:61 (27:15; 27:13; 33:23; 17:10). Atsakomasis mačas Kaune bus žaidžiamas vasario 13d.

Žalgiriečiai pagerino Utenos „Juventus“ krepšininkams priklausiusį rezultatyvumo rekordą, kurie 100 taškų šiame sezone įmetė į Klaipėdos „Neptūno–Akvaservis“ ekipos krepšį. Kauniečiai taip pat pakartojo „Juventus“ ekipai priklausantį didžiausios pergalės rekordą, kurią ji ir pasiekė prieš klaipėdiečius (100:57).

„Žalgirio“ gretose išsiskyrė visai neseniai į Lietuvą atvykęs Deonas Thompsonas, kuris pelnė 16 taškų ir sužaidė geriausias rungtynes kauniečių gretose. Aikštėje taip pat spindėjo 18-metis Rokas Jokubaitis, kuris pelnė 8 taškus ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų. Įžaidėjo +/- rodiklis siekė net +34, kas yra geriausias rezultatas komandoje.

„Gerai vertinčiau jo žaidimą, – apie D. Thompsoną kalbėjo kauniečių treneris Šarūnas Jasikevičius. – Jam dar kai kurie dalykai turi įaugti į kraują. Stengiamės jį išnaudoti kiek tik galime. Tai yra tikras profesionalas, kuris yra daug matęs ir tikrai stengsis dėl komandos. Jo jau ne toks amžius, kad vaikytųsi personalinius dalykus. Jis bandys bet kokiomis galimybės bandys padėti komandai.“

Tuo metu „Šiaulių“ ekipos centas Benas Griciūnas sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes ir surinko 19 taškų.

„Tiek jie norėjo pagerinti savo žaidimą, kadangi jų laukia Eurolyga ir jie nerodė gero žaidimo, tiek mes. Mums nuo to lengviau nebuvo. Aš žinojau, kad jie stengsis daryti kažką kitaip. Žinojau, kad jie bandys greitinti gynybą, suaktyvinti metimus, kadangi jų visi klausinėja apie tuos tritaškius. Aš taip ir galvojau, kad ant mūsų ir atplauks ta banga“, – teigė „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika.

Penkis kartus per pirmas 10 minučių suklydę „Šiaulių“ krepšininkai iškart paleido svečius į priekį. „Žalgiris“ jau po pirmojo kėlinio turėjo dviženklį pranašumą – 27:15.

„Žalgiris“ apsukų nemažino ir antrojo ketvirčio metu, kurį laimėjo daugiau negu dvigubai (27:13). Per du kėlinius viską išsprendę kauniečiai į ilgąją pertrauką išėjo pirmaujant 54:28.

„Žalgiris“ per trečią ketvirtį prie savo persvaros pridėjo dar 10 taškų, o rezultatas tapo nepadorus – 87:51. Ketvirtas kėlinys liko tik formalumas, kurio metu svečiai nuskynė rekordą.

Karaliaus Mindaugo taurės finalinis ketvertas vyks Vilniaus „Siemens“ arenoje vasario 16-17 dienomis. Bilietus į didžiausią sporto renginį Lietuvoje platina Tiketa.lt

„Šiauliai“: Benas Griciūnas 19 (7/11 dvit.), Ignas Vaitkus 12 (1/7 trit.), Antanas Udras 9, Karolis Lukošiūnas 5.

„Žalgiris“: Deonas Thompsonas 16 (8 atk. kam.), Thomasas Walkupas, Brandonas Daviesas ir Aaronas White‘as po 12, Laurynas Birutis 10, Nate‘as Woltersas ir Rokas Jokubaitis (10 rez. perd.) po 8.


Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris