„Betsafe“ prognozė: „Rytas“ sudoros „Lietkabelį“, lyderių trejetas atitols
Foto: LKL / BNS

„Betsafe“ prognozė: „Rytas“ sudoros „Lietkabelį“, lyderių trejetas atitols

Autorius: LKL.LT
2019-01-19

Trečiojo „Betsafe–LKL“ čempionato rato starte – trečioji Vilniaus „Ryto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ dvikova per pastarąsias šešias savaites.

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šių ir kitų 19-ojo „Betsafe–LKL“ čempionato turo rungtynių prognozę.

Sostinės ekipa yra karščiausia visoje lygoje, Panevėžio – šalčiausia. Penkias pergales paeiliui iškovojusi Dainiaus Adomaičio kariauna sugrįžo į antrąją lentelės poziciją, tuo metu keturių nesėkmių ruože esantys panevėžiečiai yra per žingsnį nuo penktoje vietoje esančių ir ant uodegos lipančių „Pieno žvaigždžių“.

Tiesa, jei vietiniame fronte „Rytui“ pastaruoju metu sekasi gerai, tai Europos taurės „Top 16“ etape patirti du apmaudūs pralaimėjimai iš eilės, kai jau atrodė, kad pergalės pasiekiamos ranka.

„Mūsų sezonas yra banguojantis, – tinklalapiui LKL.LT sakė Vilniaus talentas 18-metis Deividas Sirvydis. – Pastarosiose dvejose Europos taurės rungtynėse žaidėme neblogai, tačiau pasitaikė atkarpų, kai pametėme koncentraciją.

Taip būna ir „Betsafe–LKL“ čempionate. Tokiu būdu leidžiame varžovams grįžti į rungtynes, o kautis tenka iš naujo. Manau, kad labiausiai turime dirbti ties koncentracija ir susikalbėjimu.“

D. Sirvydis yra vienas tų „Ryto“ šviesulių, kuris šį banguotą sezoną labiausiai džiugina sostinės klubo sirgalius. 202 cm ūgio universalus puolėjas tapo svarbia rotacijos dalimi – vidutiniškai žaisdamas po beveik 16 minučių per mačą, 5,4 taško, 2,3 atkovoto kamuolio bei 5,8 naudingumo balo.

„Kaip viskas klostosi, tai man pačiam yra nerealu, – dėstė proveržio sezoną žaidžiantis D. Sirvydis. – Nesistengiu žiūrėti, kad komandoje esu jaunesnis, bandau daryti tą patį, kaip ir visi.

Prieš sezoną tokios rolės užimti nesitikėjau, bet neblogai sekėsi draugiškuose mačuose, kiekviename susitikime bandžiau save įrodyti, o dabar esu čia.“

Vienas perspektyviausių Lietuvos krepšininkų laikomas D. Sirvydis dėl savo vaidmens komandoje yra labai dėkingas „Ryto“ treneriui D. Adomaičiui.

„Trenerio pasitikėjimas yra vienas kertinių dalykų, nes jaunam žaidėjui tai labai svarbu. Ypatingai, kai išeini į aikštelę, padarai klaidą ir pats tą supranti. Tuomet lauki keitimo ar kažkokio pašaukimo. Treneris buvo kantrus ir leido man įsilieti į ritmą“, – sakė D. Sirvydis.

Talentingo vilniečio žaidimą trečiadienį vykusiose rungtynėse su Berlyno ALBA atvyko pažiūrėti ir NBA lygoje žaidžiančio Toronto „Raptors“ klubo prezidentas Masai Ujiri. Kad jo žaidimą stebėjo žymus krepšinio pasaulio asmuo, D. Sirvydis sužinojo tik po mačo, kuomet jam šią informaciją krepšininkui pasakė žurnalistai.

D. Sirvydis jau artėjančią vasarą gali bandyti sudalyvauti NBA Naujokų biržoje, o Kanados klubas yra vienas tų, kuris įdėmiai seka lietuviu situaciją.

Dirbti pasiryžęs puolėjas atskleidė žaidimo aspektus, ties kuriais norėtų patobulėti labiausiai.

„Metimas visada yra gerinamas. Norėčiau pastiprinti gynybą, visokius prasiveržimus ir paaštrinimus. Manau, kad tai susiję su fiziniu pasiruošimu ir kūno mase. Viskas su laiku, ties tuo aš dirbu“, – sakė „Ryto“ žaidėjas.

Sostinės ekipa prieš Kalėdas namuose „Lietkabeliui“ nusileido skaudžiai (83:94), tačiau po dviejų savaičių Panevėžyje revanšavosi su kaupu – 95:73.

„Svarbiausia sustabdyti varžovų greitą puolimą, – teigė D. Sirvydis. – Panevėžyje leidome „Lietkabeliui“ pelnyti apie 70 taškų, manau, kad to pakanka siekiant pergalės. Svarbiausia gynyba, o puolimas ateis savaime.

Per paskutines rungtynes „Lietkabelis“ demonstravo gerą krepšinį, renka daug taškų, manau, kad laukia geros rungtynės.“

„Lietkabelis“ yra keturių pralaimėjimą atkarpoje vietiniame čempionate, tačiau per pastarąją savaitę Nenado Čanako auklėtiniai parodė atsigavimo ženklus.

Panevėžiečiai praeitą sekmadienį ilgai priešinosi Kauno „Žalgiriui“ (69:73), o po kelių dienų 84:67 sutriuškino Bambergo „Brose“.

„Turėjome ir gerų, ir blogų rungtynių. Tikiuosi, kad prastoji atkarpa jau baigėsi, – tinklalapiui LKL.LT sakė „Lietkabelio“ centras Žiga Dimecas. – Dabar demonstruojame jau kiek geresnį krepšinį, o aš prieš artėjantį mūšį su „Rytu“ jaučiuosi optimistiškai.“

Prieš kiek daugiau nei mėnesį prie „Lietkabelio“ prisijungęs slovėnas greitai tapo labai svarbiu jos žaidėju. Europos čempionu 2017-aisiais tapęs aukštaūgis šiuo metu yra naudingiausias Panevėžio ekipos žaidėjas „Betsafe–LKL“ čempionate.

Ž. Dimecas rungtyniauja po 21 minutę, pelno po 12,1 taško, atkovoja po 4,6 kamuolio bei renka po 14,1 naudingumo balo.

„Manau, kad žaidžiu neblogai, – savo etapą Panevėžyje įvertino slovėnas. – Žinoma, pasitaiko ir prastų akimirkų, bet bendrai savo žaidimą „Lietkabelyje“ vertinu neblogai. Tikiuosi, kad gerų rungtynių ateityje bus dar daugiau.“

25-erių metų 213 cm ūgio vidurio puolėjas atskleidė, kur mato taisytinus dalykus „Lietkabelio“ žaidime. Kaip teigė Ž. Dimecas – viskas prasideda nuo gynybos.

„Mes darome per daug klaidų gynyboje, tad ties šiuo aspektu galime ir turime pagerėti. Nesugebame tolygiai žaisti viso mačo.

Gerą žaidimą demonstruojame gal 20-25 minutes, o tuomet seka prastesnė atkarpa. Mums trūksta stabilumo – turime panaikinti blogus momentus“, – sakė Ž. Dimecas

„Lietkabelio“ aukštaūgis tiki, kad būtent gynyba gali padėti jiems iškovoti pergalę Vilniuje.

„Rytas“ yra viena geriausių komandų Lietuvoje, tad su ja grumtis tikrai sudėtinga. Raktu į pergale turi tapti gynyba. Negalime varžovams leisti pelnyti lengvus taškus greitose atakose, negalime leisti „Ryto“ pagrindiniams vyrukams rinkti taškus“, – teigė Aukštaitijos komandos centras.

„Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad „Rytas“ apgins savo namų tvirtovę ir pratęs pergalių seriją šalies čempionate iki 6.

„Rytas“ (81,8 proc.) – „Lietkabelis“ (18,2 proc.) šeštadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Pasvalio ekipa jau šį savaitgalį pagal pergalių ir pralaimėjimų balansą gali išsilyginti su ketvirtoje vietoje pirmenybėse žengiančiu „Lietkabeliu“. Kad šis scenarijus įvyktų, panevėžiečiai turi nusileisti „Rytui“, o „Pieno žvaigždės“ privalo įveikti „Dzūkiją“.

„Pieno žvaigždės“ (77,8 proc.) – „Dzūkija“ (22,2 proc.) šeštadienį 16.45 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Po sugrįžimo į uostamiestį Deividas Gailius sužais pirmąsias rungtynes savų žiūrovų akivaizdoje. Tai komandų repeticija prieš artėjantį atsakomąjį Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio serijos mačą.

„Neptūnas“ (79,6 proc.) – „Skycop“ (20,4 proc.) šeštadienį 17.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Lietuvos čempionai nutraukė keturių pralaimėjimų seriją Eurolygoje bei toliau kovoja dėl atkrintamųjų bilieto. Šaro Jasikevičiaus kariauna sekmadienį namuose priims „Nevėžį“, kuris per pastaruosius penkis susitikimus laimėjo du kartus.

„Žalgiris“ (94,6 proc.) – „Nevėžis“ (5,4 proc.) sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Mokytojas ir mokinys – Antano Sireikos ir Žydrūno Urbono kariaunų dvikova. Pastarasis laikotarpis šioms ekipoms buvo sudėtingas, tad abi ekipos kuo greičiau nori pradėti rinkti pergales.

„Juventus“ (76,9 proc.) – „Šiauliai“ (23,1 proc.) sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris