„Lietkabelis“ grįžo į pergalių kelią Vilniuje sutriuškindamas „Rytą“
LKL/BNS nuotr.

„Lietkabelis“ grįžo į pergalių kelią Vilniuje sutriuškindamas „Rytą“

Autorius: LKL.lt
2019-01-19

Panevėžio „Lietkabelis“ (11-8) įspūdingai nutraukė keturių pralaimėjimų seriją „Betsafe-LKL“ čempionate. Nenado Čanako auklėtiniai išvykoje 96:75 (32:21, 21:24, 21:19, 22:11) sutalžė Vilniaus „Rytą“ (14-5).

Panevėžiečiai gerokai apkartino „Ryto“ vyriausiojo trenerio Dainiaus Adomaičio gimtadienį – sostinės ekipa savo sirgalių akivaizdoje patyrė didžiausią šio sezono pralaimėjimą.

Ketvirtajame kėlinyje itin blankiai žaidusius ir varžovus toli į priekį paleidusius vilniečius nušvilpė savi sirgaliai. Dalis jų paliko areną nesibaigus rungtynėms.

Į priekį nugalėtojus vedė 19 taškų pelnęs Paulius Valinskas bei karjeros naudingumo rekordą pakartojęs Simas Jasaitis, kurio sąskaitoje – 18 taškų, 8 atkovoti kamuoliai ir 30 naudingumo balų.

Galingai puolime rungtyniavęs ir vieną po kito tritaškius pataikęs Panevėžio klubas jau pirmajame kėlinyje pabėgo į priekį 18:8, o iš viso per pirmas 10 minučių į „Ryto“ krepšį įmetė net 32 taškus.

Pirmajame ketvirtyje net 7 tritaškius pataikęs „Lietkabelis“ vėliau leido varžovams prisivyti 34:38, tačiau persvaros neatidavė. Po pertraukos „Rytas“ buvo prisivijęs dar labiau (61:64), bet tuomet prasidėjo svečių šou.

Įspūdingai lemiamą ketvirtį pradėjusi N. Čanako kariauna apie 5 minutes neleido vilniečiams pasižymėti bei po spurto 27:7 nutolo 91:68. Paskutinėmis minutėmis sugniuždytas „Rytas“ nebesipriešino ir patyrė skaudų pralaimėjimą.

„Labai svarbi pergalė. Išgyvenome sunkų laikotarpį, praradome žaidėjų, patyrėme skaudžių pralaimėjimų, bet svarbiausia, kad likome kartu ir toliau sunkiai dirbome. Parodėme, jog galime varžytis su aukšto lygio komandomis“, – po mačo spaudos konferencijoje sakė N. Čanakas.

„Lietkabelio“ gretose šiame susitikime debiutavo neseniai iš to paties „Ryto“ pasiskolintas dvidešimtmetis Karolis Giedraitis, o paskutinėmis minutėmis savo taškų sąskaitą „Betsafe-LKL“ čempionate atsidarė šešiolikmetis Mantas Rubštavičius.

„Reikia atsiprašyti sirgalių už tą vaizdą, kurį jie matė aikštelėje. Sunkiai suprantama, kai dieną prieš tu ruošiesi žaisti vienaip, bet nuo pirmų rungtynių minučių pasipila taktinės klaidos gynyboje. Viską lėmė gynyba: turėjome žaisti agresyviai, bet to nepadarėme“, – apgailestavo D. Adomaitis.

„Rytas“: Chrisas Krameris 15, D.J. Seeley 14, Deividas Sirvydis 11.

„Lietkabelis“: Paulius Valinskas 19, Simas Jasaitis 18 (8 atk. kam.), Mindaugas Kupšas 14.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris