I. Vaitkus mėnesiui iškrito iš rikiuotės
LKL / BNS nuotr.

I. Vaitkus mėnesiui iškrito iš rikiuotės

Autorius: bcsiauliai.lt
2019-02-02

Iš nesėkmių ruožo neišlipantys „Šiauliai“ patyrė dar vieną smūgį. Komanda mažiausiai mėnesiui neteko rezultatyviausio ekipos žaidėjo Igno Vaitkaus, kuris po paskutinių „Betsafe-LKL“ rungtynių ėmė jausti kojos skausmus.

Po išsamių tyrimų, krepšininkui nustatytas pėdos uždegimas, kuriam visiškai pašalinti prireiks bent keturių savaičių. Pasak komandos kineziterapeuto Martyno Norvilo, šie skausmai – praėjusį sezoną patirto stresinio lūžio padarinys.

„Pėdą krepšininkas jautė jau kurį laiką, o pastaruoju metu skausmas dėl padidėjusių krūvių suintensyvėjo. Nedelsiant atlikus išsamius tyrimus, buvo diagnozuotas uždegimas. Todėl, siekiant išvengti galimo lūžio pasikartojimo, Ignui privaloma taikyti ramybės būseną. Viso šio laikotarpio metu jam bus taikoma magnetoterapija, atliekami masažai ir skirti specialūs kineziterapiniai pratimai. Krepšininkas fizinę formą palaikys treniruoklių salėje“, – sakė M.Norvilas.

Specialisto teigimu, I.Vaitkaus reabilitacija ir sugrįžimas į krepšinio salę numatomas po mėnesio, atlikus pakartotinius pėdos tyrimus ir įsitikinus, kad uždegimo židinys yra pašalintas. 

Šiame sezone vienas svarbiausių „Šiaulių“ komandos krepšininkų per 20 sužaistų rungtynių vidutiniškai rinko po 13,1 taško, atkovojo po 4,9 kamuolio bei atliko po 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

Klubo direktorius Mindaugas Žukauskas teigė, kad ši netektis – papildomas iššūkis tiek komandos vyr. treneriui, tiek kitiems krepšininkams.

„Šis sezonas mums ir toliau yra tarsi užkeiktas. Atrodo, pradedame lipti iš vieno bėdų liūno, bet netrukus atsiveria kitas. Ignas mums yra labai svarbus krepšininkas, tačiau baltos vėliavos nekeliame. Tai papildomas šansas ir papildomos minutės tiek Karoliui Lukošiūnui, tiek Evaldui Šauliui, tiek Rokui Stankevičiui. Žinoma, reikės didesnio visų komandos žaidėjų indėlio, be to, atsiranda papildomos užduotys ir trenerių štabui, kuriems reikės surasti naujų sprendimų komandos žaidime. Guostis galime tik tuo, kad vasario kalendorius mums nėra toks įtemptas, todėl Ignui nereikės praleisti daug rungtynių“, – kalbėjo klubo vadovas.

Pirmąsias rungtynes be I.Vaitkaus „Šiauliai“ sužais šeštadienį Panevėžyje prieš vietos „Lietkabelį“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris