„Betsafe“ prognozė: banguojantis „Neptūnas“ į pergalių kelią sugrįš Utenoje
Foto: LKL / BNS

„Betsafe“ prognozė: banguojantis „Neptūnas“ į pergalių kelią sugrįš Utenoje

Autorius: LKL.LT
2019-02-09

Utenos „Juventus“ ekipa tęsia sudėtingų rungtynių atkarpą – per pastarąsias dvi savaites jėgomis pasitikrinę su Kauno „Žalgiriu“ ir Vilniaus „Rytu“, šį šeštadienį uteniškiai namuose priims Klaipėdos „Neptūną“.

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šių ir kitų 22-ojo „Betsafe–LKL“ čempionato turo mačų prognozę.

Šį sezoną komandos jau spėjo susitikti du kartus bei pasidalino po pergalę namuose. Kazio Maksvyčio kariauna savų žiūrovų akivaizdoje pirmajame rate triumfavo 81:70, tačiau antrajame krito Utenoje 80:88.

„Paskutines rungtynes Utenoje pralaimėjome, tai dabar važiuojame revanšuotis, – tinklalapiui LKL.LT sakė „Neptūno“ kapitonas Simas Galdikas. – Nenoriu prisišnekėti, nes Pasvaliui irgi norėjome revanšuotis, mes esame sunkiai prognozuojami.

Nesinori išskirti kažkokio varžovų žaidėjo, reikia prižiūrėti visus. Negalime „Juventus“ komandai leisti žaisti lengvai, turime rodyti agresiją. Taip galime pasiekti pergalę ir į Klaipėdą grįžti su gera nuotaika.“

„Neptūnas“ pastaruoju metu demonstruoja skirtingą veidą tarptautiniame fronte ir „Betsafe – LKL“ čempionate.

FIBA Čempionų lygos etapą klaipėdiečiai užbaigė keturiomis pergalėmis ir suspėjo į atkrintamųjų varžybų traukinį, tuo metu vietiniame čempionate – per pastarąsias ketverias rungtynes du kartus pralaimėta „Pieno žvaigždėms“ bei sunki pergalė per pratęsimą Šiauliuose.

„Visi mato, kaip mes banguojame, – dėstė S. Galdikas. – Sunku suprasti, kai norime – laimime, kai nenorime – atiduodame pergales ir daliname taškus. Manau, kad tai lemia daug dalykų – nuovargis, kažkoks atsipalaidavimas, kurio neturėtų būti.

Kitas dalykas – „Betsafe–LKL“ nėra silpnų komandų, negali jų nuvertinti, reikia žaisti su visomis. Seniau lygoje būdavo kokia komanda, kurią tikėdavaisi užmėtyti. Dabar taip nebėra, reikia žaisti su visomis, negali jų rūšiuoti į stiprias ar silpnas.“

Uostamiesčio ekipos šviesulys sudėtingoje atkarpoje šalies lygoje – solidžiai į Klaipėdą sugrįžęs Deividas Gailius. Per trejas rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse puolėjas pelnė po 17 taškų, atkovojo 2,7 kamuolio bei atliko 2,7 rezultatyvaus perdavimo.

„Deividas mums pridėjo daug. Jis sustiprino puolimą, kuriame atsirado daugiau variacijų – jis gali veržtis, gali iš toli atakuoti, gali ir kitiems progas sukurt. Džiaugiamės, bet tikimės, kad su laiku bus vis geriau“, – sakė S. Galdikas.

„Juventus“ ekipa demonstruoja skirtingus veidus namuose ir išvykose. Savų sirgalių palaikomi Žydrūno Urbono auklėtiniai laimėjo 7 kartus bei patyrė 4 nesėkmes, tuo metu svečiuose – vos 1 pergalė per 10 susitikimų.

Nors uteniškiai džiaugiasi augančia žaidimo kreive, tačiau klubo direktorius Eimantas Skersis žaidime mato ir taisytinų dalykų.

„Norėtųsi didesnio stabilumo ir užtikrintumo, – tinklalapiui LKL.LT sakė „Juventus“ vadovas. – Jei esame tam tikro lygio komanda ir keliame sau tikslus papulti į ketvertą, tuomet negalime taip mėtytis. Negalime vieną dieną lygiai kovoti su „Žalgiriu“, o kitą dieną, su visa pagarba „Nevėžiui“, pralaimėti Kėdainiuose.

Mums trūksta stabilumo, darome kiek per daug klaidų, reikia gerinti susižaidimą ir turime laukti, kol įsižais mūsų metikai – Kenny Gainesas ir Marius Runkauskas, nes kartais pristingame tolimų metimų.“

Amerikietis K. Gainesas yra bene didžiausias „Juventus“ komandos rezervas. Achilo sausgyslės operaciją praėjusį sezoną išgyvenęs atletas nežaidė pusmetį.

Gynėjas rodo atsigavimo ženklus – per pastarąsias trejas rungtynes „Betsafe–LKL“ čempionate jis pelnė po 12,3 taško, atkovojo 3,3 kamuolio, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, rinko po 15,3 naudingumo balo.

„Mes turime potencialo, o K. Gainesas yra viena didžiausių to dalių, – dėstė E. Skersis. – Kenny forma kyla į viršų, matome tai, atliekame testus, kurie rodo vis geresnį jo fizinį pasiruošimą.

K. Gainesas vasarą buvo numatytas kaip vienas pagrindinių žaidėjų. Tai jėga, aplink kurią būrėme komandą. Žinoma, mums dar trūksta jo taškų, agresijos, bet jo forma ir krepšinio supratimas auga.“

Pagrindiniais „Juventus“ vedliais šiuo metu yra įžaidėjas Dovis Bičkauskis ir vidurio puolėjas Martinas Gebenas.

Trečią sezoną stipriausioje šalies lygoje žaidžiantis D. Bičkauskis tapo tikru aikštės generolu bei yra šeštas naudingiausias krepšininkas čempionate (vid. 14,3 naud. bal.).

Nors gynėjo karjera stabiliai kyla į viršų, tačiau D. Bičkauskio demonstruojamas žaidimas klubo vadovo nestebina.

„Žinojome, ką jis gali, matėme jo potencialą nuo pat pirmos dienos, todėl ir rašėmės ilgalaikę sutartį, – sakė E. Skersis. – Negaliu sakyti, kad tai stebina. Dovis turi daug gerų savybių, bet turi ir savybių, ties kuriomis dar reikėtų padirbėti.

Tikiuosi, kad neužries nosies ir neskubės priiminėti sprendimų karjeroje. Dovis mus džiugina, tapo patikimu žaidėju ir vienu komandos lyderių.

Net galima pasakyti, kad jis tapo vienu komandos veidų, šiuolaikiniame krepšinyje nėra dažnas atvejis, kad mažesnėje komandoje žaidėjas žaistų kelis sezonus iš eilės.“

Tuo metu M. Gebenas – 7 naudingiausias žaidėjas lygoje (vid. 14 naud. bal.), rodantis vis geresnį žaidimą. Per paskutines 10 rungtynių „Žalgiriui“ priklausantis aukštaūgis tiesiog dominavo – pelnė po 14 taškų, atkovojo po 9 kamuolius bei rinko po 20,2 naudingumo balo.

„Žinojome, ką gausime, – aukštaūgio nauda „Juventus“ ekipai nesistebėjo E. Skersis. – Nėra jokios paslapties – Martino dar norėjome prieš „Žalgirį“. Vasarą buvome susisiekę ir siūlėme ilgalaikį kontraktą.

Mane galbūt stebina, kad jis taip greitai adaptavosi europietiškame krepšinyje. Negalvojau, kad persiorientavimui užteks 2-3 mėnesių. Matosi, kad vaikis turi galvą, tai džiugina, o visą kitą jis ir taip turėjo – fizinę jėgą, metimą.“

„Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad namų sienos „Juventus“ komandos neišgelbės – „Neptūnas“ sugrįš į pergalių kelią.

„Juventus“ – „Neptūnas“ šeštadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Nuo dugno pakilti siekiančių „Šiaulių“ laukia nelengva užduotus – sustabdyti pastaruoju metu sunkiai sulaikomas „Pieno žvaigždes“, kurios yra iškovojusias jau penkias pergales iš eilės.

„Šiauliai“ – „Pieno žvaigždės“ šeštadienį 17.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Tarptautinį sezoną užbaigęs Panevėžio „Lietkabelis“ koncentruojasi į jėgas šalies pirmenybėse. Į Aukštaitiją šį šeštadienį atvyksta veteranų komanda vadinama „Skycop“, klupusi pastaruosiuose trijuose mačuose.

„Lietkabelis“ – „Skycop“ šeštadienį 18.15 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

„Žalgiriui“ nesiseka išlipti iš nesėkmių ruožo Eurolygoje – pralaimėjo 7 iš paskutinių 8 susitikimų. Šarūno Jasikevičiaus kariaunos prieš „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės savaitę laukia paskutinis testas – gero naujokų debiuto praėjusį turą sulaukusi Alytaus „Dzūkija“.

„Dzūkija“ – „Žalgiris“ sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris