„Neptūnas“ tapo pirmuoju „Kidy Tour“ KMT pusfinalio dalyviu
BC Neptūnas nuotr.

„Neptūnas“ tapo pirmuoju „Kidy Tour“ KMT pusfinalio dalyviu

Autorius: LKL.LT
2019-02-12

Klaipėdos „Neptūno“ komanda ilgai vargo su svečiais iš Prienų, tačiau galų gale iškovojo pergalę ir po dvejų metų pertraukos iškopė į „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalinį ketvertą. 

Kazio Maksvyčio auklėtiniai antrose ketvirtfinalio rungtynėse 89:80 (20:29, 29:21, 26:22, 14:8) nugalėjo traumų išretintą „Skycop“ ekipą.

KMT pusfinalyje „Neptūnas“ susirems su Vilniaus „Ryto“ krepšininkais, kurie ketvirtfinalyje eliminavo Utenos „Juventus“.

Visas rungtynes su varžovais vargę klaipėdiečiai didesnę persvarą susikūrė po Tomo Delininkaičio tritaškio ketvirtajame kėlinyje – 84:77. Čia pat tolimais metimais apsikeitė Lorenzo Williamsas ir Arnas Labuckas – 87:80.  Vėliau abi pusės ilgą laiką nesugebėjo pelnyti taškų ir likus dviems minutėms rezultatas liko tas pats. Tačiau tylą taikliu metimu nutraukė Osvaldas Olisevičius ir prieš paskutinę minutę „Neptūnas“ jau pirmavo 89:80 ir pergalingos persvaros nebepaleido.

Dar vienas puikias rungtynes sužaidė klaipėdiečių lyderis Deividas Gailius, šį kartą pelnęs 21 tašką ir surinkęs 25 naudingumo balus.

Pirmasis komandų tarpusavio susitikimas baigėsi lygiosiomis, tad bet kuriai ekipai, norint patekti tarp keturių stipriausių komandų, užteko laimėti rungtynes bet kokiu taškų skirtumu. 

Prieniškiai vertėsi be namie palikto traumuoto Anthony Lee Jr., aikštelėje taip pat nepasirodė ir rungtynėms registruotas, bet irgi skausmus jaučiantis ekipos kapitonas Mindaugas Lukauskis. „Skycop“ savo rotacijoje iš viso naudojo vos 8 žaidėjus.

„Buvo neblogos rungtynės, kuriose parodėme, kad mokame pelnyti taškus, – po pralaimėjimo kalbėjo prieniškių treneris Virginijus Šeškus. – Didžiausios problemos mums kilo ketvirtajame kėlinyje, kai varžovai pradėjo keistis. Dauguma mūsų žaidėjų rungtyniavo po 34-35 minutes, iš esmės ėjome va bank, tačiau „Neptūnas“ įmetė kelis tritaškius. O žaidžiant namuose tie tritaškiai duoda tikrai daug.

Pabaigoje ir žaidėjų galvos, ir kojos jau buvo nebe tos ir sprendimai kardinaliai skyrėsi nuo tų, kurie buvo priimami likusių rungtynių metu.“

Tuo tarpu klaipėdiečių strategas Kazys Maksvytis jau spinduliavo kovingumu prieš finalo ketvertą.

„Labai sunkios rungtynės, bet tokių ir tikėjomės. Ir vėl jų pradžioje davėme varžovams iniciatyvą, turbūt mums taip žaisti yra geriau. Faktas tas, jog džiaugiamės, kad po pertraukos būsime VIilniuje. 

Rungtynės gavosi labiau gynybinės, nes su Prienais atakuojančio krepšinio žaisti negalima. Dėl to vieni žaidė daugiau, kiti mažiau. Šiandien svarbu buvo laimėti.  Planą A (patekti į pusfinalį) jau įvykdėme, dabar liko planas B – patekti į finalą.“

„Neptūnas“: D. Gailius – 21, O. Olisevičius – 16, Jerai Grantas – 15, Lorenzo Williamsas (4/6 tritaškių) – 13;

„Skycop“: Darjušas Lavrinovičius – 23, Vytenis Lipkevičius – 18, Žygimantas Janavičius – 15, Martynas Gecevičius – 12;

Dvikovą sėkmingiau pradėjo šeimininkai, kurie nesunkiai rasdavo spragų prieniškių gynyboje ir pabėgo į priekį 16:9. Tačiau svečiai nesutriko ir netrukus, padedami savo snaiperių, rezultatą išlygino – 18:18. Kėlinio pabaigoje puikią atkarpą puolime sužaidė D. Lavrinočius ir po pirmųjų dešimties minučių prieniškiai pirmavo 29:20.

Toks šaltas dušas, atrodo, pažadino klaipėdiečius – antrojo ketvirčio starte jie spurtavo 9:0 ir grąžino lygybę – 29:29. Vėliau uostamiečio krepšininkai trumpam buvo atitrūkę, tačiau Ž. Janavičiaus baudos metimai rezultatą vėl išlygino – 36:36. Antroje kėlinio dalyje abi komandos keitėsi taikliais metimais, o įpusėjus dvikovai minimalią persvarą turėjo Virginijaus Šeškaus auklėtiniai – 50:49. 

Po pertraukos geriau startavo prieniškiai – 7 iš eilės pelnyti taškai vėl leido jiems kiek labiau atitrūkti – 57:49. Klaipėdiškiai rado atsaką į tokį varžovų žaidimą ir vėl priartėjo – 64:66, o vėliau persvėrė rezultatą ir likus žaisti paskutines dešimt minučių jau pirmavo 72:69. 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris