Septyniese rungtyniavęs „Lietkabelis“ iškovojo pergalę Kėdainiuose
LKL/BNS nuotr.

Septyniese rungtyniavęs „Lietkabelis“ iškovojo pergalę Kėdainiuose

Autorius: H. Augustynas
2019-02-28

Po daugiau negu dviejų savaičių pertraukos sugrįžusiose „Betsafe–LKL“ kovose – sudėtinga Panevėžio „Lietkabelio“ pergalė (14/8).

Traumų išretinti panevėžiečiai tik ketvirtajame kėlinyje nutolo nuo varžovų ir 97:80 (20:25, 19:21, 26:16, 31:18) įveikė Kėdainių „Nevėžį“ (4/18).

„Lietkabelio“ gretose visi penki startinio penketo žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių, o labiausiai iš jų išsiskyrė Jamaras Wilsonas, pelnęs 20 taškų (27 n.b.), 18 pridėjęs Donatas Tarolis (29 n.b.), kuris taip pat atkovojo ir 14 kamuolių (karjeros rekordas), bei 17 taškų surinkęs Mindaugas Kupšas (31 n.b.).

„Nevėžio“ ekipą nuo pralaimėjimo bandė gelbėti 15 taškų surinkęs Adonte Parkeris ir po 10 surinkę Martynas Varnas bei Martinas Junakovičius.

Nors „Lietkabelis“ rungtynes pradėjo spurtu 8:2, jau antrajame kėlinyje „Nevėžis“ buvo visiškai perėmęs kontrolę į savo rankas ir turėjo dviženklį pranašumą – 35:24. Vis dėlto svečiai iš Panevėžio surengė spurtą 11:2 ir priartėjo prie savo varžovų (35:37).

Po ilgosios pertraukos šeimininkai susigrąžino 9 taškų persvarą (48:39), tačiau dar iki ketvirčio pabaigos panevėžiečiai sugebėjo susigrąžinti iniciatyvą – 60:55.

Ketvirtajame kėlinyje „Nevėžis“ dar buvo persvėręs rezultatą (69:68), tačiau „Lietkabelis“ pelnė aštuonis taškus be atsako ir įgijo kiek saugesnį pranašumą – 76:69.

Likus žaisti pusketvirtos minutės „Lietkabelis“ jau turėjo ir dviženklį pranašumą (86:75), o savo varžovams intrigos atkurti nebeleido.

„Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas šiose rungtynėse rėmėsi tik septyniais krepšininkais, o aukščiausioje šalies lygoje debiutavęs Ginas Mulevičius ant parketo pasirodė tik epizodiškai ir žaidė keturias minutes.

Susitikimą buvo priversti praleisti sergantis Stefanas Sinovecas bei traumuoti Marko Čakarevičius ir Karolis Giedraitis. Aikštėje taip pat nepasirodė ir Simas Jasaitis, nors rungtynėms buvo registruotas.

Tuo metu „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje čiurną susižeidęs Žiga Dimecas aikštėje taip pat galėjo nepasirodyti, tačiau prieš pat rungtynes buvo nuspręsta, ad aukštaūgis jau yra pasirengęs sugrįžti ant parketo.

„Tai buvo labai svarbios rungtynės mums, kadangi mes buvome labai sudėtingoje situacijoje prieš susitikimą, – teigė „Lietkabelio“ strategas N. Čanakas. – Mes žaidėme be keturių žaidėjų. Tačiau žaidėjai sugebėjo parodyti charakterį po prastos pirmos dalies. Atsilikinėdami išlikome kartu ir žaidėme gerai po pertraukos. Kaip ir minėjau – tai buvo labai svarbi pergalė.“

„Kol gynėmės gerai, du kėlinius, viskas buvo atvira ir kol laikėmės žaidybinio plano viskas buvo atvira, – apie šansus pakovoti dėl pergalės kalbėjo kėdainiškių strategas Darius Dimavičius. – Paprasčiau neapsigynėme, subyrėjome po pertraukos ir leidome jiems karaliauti po mūsų krepšiais (27:39).“

„Nevėžis“: Adonte Parkeris 15, Martynas Varnas ir Martinas Junakovičius po 10, Gintautas Matulis ir Nikita Balašovas po 9, Valdas Vasylius 8.

„Lietkabelis“: Jamaras Wilsonas 20 (27 n.b.), Donatas Tarolis 18 (6/8 dvit., 14 atk. kam., 29 n.b.), Mindaugas Kupšas 17 (7/8 dvit., 7 atk. kam., 31 n.b.), Saulius Kulvietis 15 (23 n.b.), Paulius Valinskas 13 (1/5 trit.), Ikenna Iroegbu 8.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris