LKL ekspertas apie Ch. Kramerio traumą: „Ryto“ tikslai nesikeičia“
Foto: LKL / BNS

LKL ekspertas apie Ch. Kramerio traumą: „Ryto“ tikslai nesikeičia“

Autorius: LKL.LT
2019-03-06

„Išsijungė vienas greitai važiavusio automobilio cilindras, dėl kurio mašinos greitis nukrito per 25 proc.“, – tinklalapiui LKL.LT vaizdžiai Vilniaus „Ryto“ kapitono Chriso Kramerio netektį įvardino krepšinio ekspertas Rūtenis Paulauskas.

Neseniai komandą „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės trofėjaus link vedęs sostinės ekipos įžaidėjas vakarykščiame Europos taurės ketvirtfinalio mače Valensijoje patyrė jau ketvirtąją traumą šį sezoną, kuri, ko gero, amerikietį iš rikiuotės išves bent keliems mėnesiams.

Sezono pradžioje Ch. Krameris kentė riešo, vėliau – kelio, galiausiai – rankos piršto traumas. Kai atrodė, kad krepšininkas atsigavo ir įgavo pagreitį, vakar dienos rungtynėse įprastoje žaidybinėje situacijoje jis pajautė skausmą kelyje.

Pirminės prognozės negailestingos, privertusios krepšininką lieti ašaras rūbinėje – trūkę kelio raiščiai, dėl kurių žaidėjai įprastai nerungtyniauja apie pusmetį.

„Po tokių riksmų nieko kito negali tikėtis, – sakė akimirksniu traumos rimtumą supratęs R. Paulauskas. – Kyla klausimas, kodėl žaidėjui, kuris nebuvo kažkokioje ypatingai sudėtingoje situacijoje, taip kartojasi traumos?

Tai nebuvo situacija, kur reikėtų įveikti didelį išorinį pasipriešinimą, nebuvo ir nepalankiai sukritusių aplinkybių, kai į kontaktą eina keli žaidėjai.

Tokių situacijų sezono metu būna šimtai tūkstančių, galvoju, kad kažkas nėra tvarkoje su žmogaus sveikata, jog tokios traumos atsitinka ar pasikartoja.“

Traumų siūbuotas įžaidėjas pastaruoju metu buvo įgavęs pagreitį ir vėl tapęs vienu „Ryto“ lyderių.

KMT turnyras vilniečiams nusidažė aukso spalvomis, o viena pagrindinių figūrų „Siemens“ arenoje vykusiame finale ketverte tapo būtent Ch. Krameris.

30-metis įžaidėjas pusfinalį su Klaipėdos „Neptūnu“ pradėjo per pirmąjį kėlinį pataikė visus penkis tritaškius, taip užduodamas puikų toną Vilniaus ekipai visam likusiam savaitgaliui.

Pusfinalio susitikime Ch. Krameris per 20 minučių pelnė 20 taškų bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus, pergale paženklintame finale gynėjas Kauno „Žalgiriui“ atseikėjo 15 taškų, atkovojo 6 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Jis yra komandos lyderis, turintis pozityvią charizmą, – Ch. Kramerio pliusus vardino R. Paulauskas. – Jis gerai įvaldęs komandos puolimą, dalindavosi kamuoliu ir nebijodavo atakų užbaigti savo metimais pats.

Tai žmogus, kuris išnaudojo savo kūną gerai gindamasis bei mokėdamas kamšyti visas spragas komandinėje gynyboje, kai jauniems žaidėjams tai nelabai pavyksta.“

„Rytui“ iškilo dilema – ar ieškoti resursų ir stiprinti sudėtį, ar užbaigti sezoną su dabartine kariauna?

Žaidėjų registracija „Betsafe–LKL“ pirmenybėse bagiaisi balandžio 19-ąją dieną, tad laiko pagalvoti vilniečiai dar turi.

„Sunku pasakyti, – apie galimą papildymą sakė R. Paulauskas. – Geri yra ir kiti įžaidėjai – Rokas Stipčevičius, Mindaugas Girdžiūnas.

Žinoma, tam tikra rolė dabar tenka ir Aisčiui Pilauskui, ir Margiriui Normantui.

Jei rinkoje pavyktų kažką panašaus surasti, tai duok Dieve, bet yra ir finansiniai dalykai, ir panašaus lygio žaidėjų trūkumas rinkoje. Tokio kalibro krepšininkų ekipos nepaleidžia.“

Ekspertai kurį laiką pirštu „Ryto“ komandoje baksnojo į sunkiojo krašto puolėjo poziciją, kurioje po Dominique‘o Suttono išvykimo rungtyniauja vienas Eimantas Bendžius. Kuri grandis tapo opesnė ir labiau reikalaujanti stiprinimo?

„Manau, kad abi pozicijos yra panašiai opios, sunkus jas palyginti. Viena ir kita akivaizdžiai reikalauja sustiprinimo galvojant apie kovą su „Žalgiriu“ ir antrą vietą „Betsafe–LKL“ reguliariame sezone“, – teigė R. Paulauskas.

Nors Dainius Adomaitis prarado pagrindinį savo atakų organizatorių bei emocinį lyderį aikštėje, o „Betsafe–LKL“ trečiąjį vietą užimantis „Rytas“ toliau lieka „Neptūnui“ už nugaros, tačiau, pasak R. Paulausko, sostinės klubo tikslai Lietuvos pirmenybėms nesikeičia.

„Tikslas yra išeiti į finalą ir kitokios kalbos nėra, – dėstė LKL ekspertas. – Bus sunkiau, bet kartais dėl tokių sunkumus atsiranda galimybės pasirodyti kitiems. Manau, kad reikės drąsiai į žaidimą įsijungti ir M. Normantui, ir A. Pilauskui.“

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris