„Betsafe“ prognozė: rekordinio būrio sirgalių vedamas „Žalgiris“ revanšuosis „Rytui“
Foto: LKL / BNS

„Betsafe“ prognozė: rekordinio būrio sirgalių vedamas „Žalgiris“ revanšuosis „Rytui“

Autorius: LKL.LT
2019-03-09

Kauno „Žalgiris“ pasiryžęs revanšuotis Vilniaus „Ryto“ komandai už nesėkmę „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės finale.

„Betsafe–LKL“ čempionus sekmadienį „Siemens“ arenoje į priekį stums rekordinis skaičius sirgalių iš Kauno. Skelbiama, kad mylimą komandą į sostinę palaikyti atvyks net 450-500 aistruolių.

„Žinome, kad atvyks daug sirgalių, žmonėms rūpi, o tai yra didžiausia motyvacija mums, – tinklalapiui LKL.LT teigė „Žalgirio“ snaiperis Artūras Milaknis. – Negaliu sakyti, kad pralaimėjimas KMT finale suteikia papildomos motyvacijos, nes jos dvikovose su „Rytu“ ir taip netrūksta.

Pralaimėjome finale, buvo liūdna, bet ką padarysi, juk gyvenimas nestovi vietoje. Reikia greitai perkrauti smegenis ir ruoštis toliau. Titulo jau nebesugrąžinsime, bet likusi sezono dalis dar laukia priešakyje. Laukia kiti titulai.“

Nuo „Ryto“ triumfo KMT finale praėjo trys savaitės. Per šį laikotarpį „Žalgiris“ spėjo pralaimėti Klaipėdos „Neptūnui“, tačiau spėjo užfiksuoti ir antrą didžiausią pergalę Eurolygoje klubo istorijoje.

Ketvirtadienio vakarą Šarūno Jasikevičiaus kariauna namuose 98:64 sudaužė Las Palmo „Gran Canaria“ krepšininkus.

„Tai buvo labai svarbi pergalė po pastarųjų sunkių savaičių. Žinoma, mūsų gyvenime bet kokia pergalė yra svarbi, bet ypatingai – tokia Eurolygoje.

Namie, užtikrintai, su gera nuotaika“, – komandos pasirodymu džiaugėsi A. Milaknis.

Kauniečių laukia pasikeitęs „Rytas“. Vilniaus ekipa praėjusią savaitę ilgam neteko kapitono Chriso Kramerio, kuris Europos taurės ketvirtfinalio mače Valensijoje patyrė sunkią kelio raiščių traumą.

Amerikiečio netektis sostinės komandai yra labai skaudi – Ch. Krameris buvo pagrindinis „Ryto“ atakų organizatorius, savo vertę pademonstravęs ir KMT finale, kuomet į „Žalgirio“ krepšį įmetė 15 taškų, atkovojo 6 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei užfiksavo 17 naudingumo balų.

„Tai yra vienareikšmiškai didelis praradimas jiems, – teigė A. Milaknis. – Ch. Krameris pastaruoju metu demonstravo tikrai gerą formą, gerai vadovavo komandai. „Ryto“ rotacija ir taip nebuvo labai didelė, o dabar dar labiau sumažėjo. Manau, kad tikrai didelė netektis jiems.“

Kapitono netekęs „Rytas“ užbaigė ir kelionę Europos taurėje. Vilniečiai ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių 0-2 nusileido Valensijos „Basket“ ekipai.

Vis dėlto Dainius Adomaitis su kompanija užfiksavo geriausią Vilniaus komandos pasirodymą tarptautiniame fronte nuo 2012-ųjų metų.

„Galutinis rezultatas, manau, tenkina tiek žaidėjus, tiek vadovybę, – tinklalapiui LKL.LT „Ryto“ sezoną Europos taurėje įvertino Arnas Butkevičius. – Sezonas buvo banguotas, bet patekome į „Top 8“ ir davėme kovą Valensijai, tad rezultatas yra ganėtinai geras.“

Ši savaitė sostinės komandai kupina išbandymų. Vilniečiai stos į trečią aukšto lygio mūšį per šešias dienas, o situaciją dar labiau apsunkina Ch. Kramerio netektis. Vis dėlto A. Butkevičius pasiteisinimų neieško.

„Nemanau, kad pritrūksime fizinių jėgų. Svarbiausi bus psichologiniai aspektai, kaip savyje pasiruošime mačui. Lemiamas rungtynių faktorius bus kova ir širdis, kurią paliksime aikštelėje

Šiandien yra laisvesnė diena – vakare turėsime treniruotę, bet ji bus daugiau atstatomojo pobūdžio. Treneriai žino, ką daryti tokiose situacijose“, – teigė universalus puolėjas.

A. Butkevičius yra naudingiausias „Ryto“ krepšininkas „Betsafe–LKL“ čempionate bei trečias naudingiausias visoje lygoje.

Per 25 minutes klaipėdietis pelno po 9,8 taško (46,3 proc. trit.), atkovoja po 5 ir perima po 1,5 kamuolio, atlieka 2,1 rezultatyvaus perdavimo, renka 14, 8 naudingumo balo.

„Žalgirio“ komandoje išsiskiria Brandonas Daviesas. Centras per 19 minučių varžovams stipriausioje Lietuvos krepšinio lygoje atseikėja po 12,8 taško, atkovoja po 4,2 ir perima po 1 kamuolį, atlieka 1,7 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 16 naudingumo balų.

Amerikietis yra antras naudingiausias žaidėjas „Betsafe–LKL“ pirmenybėse bei šeštas Eurolygoje, o B. Davieso svarbą išskiria ir A. Butkevičius.

„Mano asmenine nuomone, tai yra vienas kertinių žaidėjų „Žalgirio“ sistemoje. Bet, kaip matome, jie turi daug žaidėjų, kurie gali iššauti skirtingose rungtynėse. Negalima koncentruotis tik ties B. Daviesu, kad skaudžiai nenubaustų kiti. Turi būti komandinis mūsų darbas“, – teigė „Ryto“ puolėjas.

„Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad „Žalgiris“ revanšuosis pagrindinio įžaidėjo netekusiam „Rytui“ už nesėkmę „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės finale.

„Rytas“ – „Žalgiris“ sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Rungtynėse Šiauliuose – praėjusį savaitgalį pralaimėjimų atkarpas nutraukusių klubų dvikova. „Šiauliai“ pranoko „Nevėžį“ bei susilygino pagal pergalių ir pralaimėjimų balansą, tuo metu „Skycop“ pratęsimo pareikalavusioje kovoje įveikė „Dzūkiją“ ir šoko aukštyn į 7-ąją poziciją.

„Šiauliai“ – „Skycop“ šeštadienį 17.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Aukštaitijos derbis, kuriame netrūks ir papildomo intriguojančio akcento. „Pieno žvaigždžių“ ekipoje šiandien debiutuos Lukas Aukštikalnis, o jo kelyje – ilgametė buvusi gynėjo komanda „Lietkabelis“. Pasvalio ekipos pergalės atveju šios komandos lentelėje susilygintų pagal pergales ir pralaimėjimus.

„Pieno žvaigždės“ – „Lietkabelis“ šeštadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

„Neptūnas“ tapo tikru „Žalgirio“ baubu – trys pergalės per trejas rungtynes šį sezoną. Kazio Maksvyčio kariauna su „Rytu“ dalyvauja lenktynėse dėl antrosios vietos čempionate, o klaipėdiečių kelyje šį šeštadienį – kovingieji dzūkai.

„Dzūkija“ – „Neptūnas“ šeštadienį 18.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Neramios dienos Kėdainiuose. Du pralaimėjimai praėjusią savaitę, įskaitant niuksą nuo artimiausių persekiotojų, ir „Nevėžis“ yra per žingsnį nuo paskutinės vietos lygoje. Dariaus Dimavičiaus auklėtinių sekmadienį laukia „Juventus“ testas.

„Juventus“ – „Nevėžis“ sekmadienį 15.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris