„Pieno žvaigždžių“ puolimo mašina nubloškė „Lietkabelį“ į penktą vietą
LKL/BNS nuotr.

„Pieno žvaigždžių“ puolimo mašina nubloškė „Lietkabelį“ į penktą vietą

Autorius: LKL.lt
2019-03-09

Aukštaitijos derbyje – itin saldi Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (14-10) komandos pergalė. Tarsi ant sparnų žaidę Gedimino Petrausko auklėtiniai namuose 104:99 (29:16, 29:23, 24:26, 22:34) nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“ (14-10).

Antrą kartą per tris šio sezono tarpusavio akistatas „Betsafe-LKL“ čempionate panevėžiečius įveikę „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai susilygino su jais pagal pergales bei pakilo į ketvirtąją turnyrinės lentelės vietą.

Įspūdingai puolime rungtyniavusius nugalėtojus į priekį vedė 22 taškus pelnęs Yannickas Franke (5/7 dvit., 2/4 trit.) bei tik vieną metimą prametęs ir 20 taškų surinkęs Žygimantas Skučas (7/7 dvit., 1/2 trit.).

Pralaimėtojų gretose rezultatyviausiai rungtyniavo po 20 taškų įmetę Ikenna Iroegbu (1/6 dvit., 4/6 trit.) ir Paulius Valinskas. Pastarasis pirmoje mačo dalyje nė karto neatakavo krepšio iš žaidimo, o po pertraukos įmetė 4 dvitaškius iš 4 bei 2 tritaškius iš 3.

Sėkmingai startavę šeimininkai pirmajame kėlinyje pradėjo spurtą 17:3 bei nutolo 31:16, o dar iki pertraukos jų pranašumas buvo triuškinantis – 55:36. Trečiajame kėlinyje „Lietkabelis“ mėgino sugrįžti, tačiau į varžovų laimėtą atkarpą 11:2 pasvaliečiai atsakė savo spurtu 9:0 bei prieš ketvirtąjį kėlinį pirmavo 82:62.

Įsisiautėjusio P. Valinsko vedamas „Lietkabelis“ lemiamo ketvirčio pabaigoje laimėjo atkarpą 17:4 bei likus žaisti kiek daugiau nei minutę prisivijo 88:94, tačiau laiko išsigelbėti jau neužteko.  Pasvalio ekipa pergalę išsaugojo taiklių baudų metimų dėka.

„Mes primetėme savo žaidimą, – po pergalės sakė G. Petrauskas, – Gerai dalinomės kamuoliu, tik antroje pusėje prie didelio skirtumo šiek tiek daugiau pradėjome žaisti individualiai. Gal šiek tiek mano klaida, kad ketvirtame kėlinyje nedaug sumažinau rotaciją, todėl kai kurie žaidėjai pavargo.“

„Labai nuviliančios rungtynės. Negalime laimėti, kai tiek taškų praleidžiame dar iki pertraukos. Sunku pasakyti kažką protingo, bet jei komanda taip ginasi – tai yra trenerio darbo atspindys“, – apgailestavo Nenadas Čanakas. 

Abi komandos šiame mače pataikė pusę savo tritaškių. „Pieno žvaigždės“ 12 iš 24, o „Lietkabelis“ – 10 iš 20. Svečiai vertėsi be traumuotų Simo Jasaičio ir Karolio Giedraičio, o šeimininkų gretose debiutavęs Lukas Aukštikalnis per 9 minutes pelnė 8 taškus (2/2 trit., 2/2 baud.).

„Pieno žvaigždės“: Yannickas Franke 22, Žygimantas Skučas 20 (7/7 dvit.), Dagoberto Pena 15, Tomas Lekūnas 12, Vytautas Šulskis 11, Jay'us Threattas 10 (9 rez. perd.).

„Lietkabelis“: Paulius Valinskas ir Ikenna Iroegbu po 20, Jamaras Wilsonas 13, Stefanas Sinovecas 11, Mindaugas Kupšas 10. 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris