Mūšyje su pratęsimu „Neptūnas“ palaužė „Dzūkiją“
LKL/BNS nuotr.

Mūšyje su pratęsimu „Neptūnas“ palaužė „Dzūkiją“

Autorius: LKL.LT
2019-03-09

„Betsafe–LKL“ pirmenybėse Klaipėdos „Neptūno“ (19/5) komanda iškovojo dramatišką pergalę Alytuje, kur po pratęsimo 88:82 (15:19, 24:15, 17:21, 19:20, 13:7) palaužė vietos „Dzūkiją“ (7/16).

Kuomet po poros Jerai Granto dėjimų ir Laimono Kisieliaus tritaškio „Neptūnas“ galėjo jautis kiek tvirčiau (72:65), tolimu metimu atsakė Mindaugas Sušinskas, o prasidėjus paskutinei ketvirto kėlinio minutei svarbias baudas pataikė Keremas Kanteris. Tuo tarpu Paulius Dambrauskas prametė iš po krepšio, taip suteikdamas šansą „Dzūkijai“. Paulius Danisevičius juo pasinaudojo ir skirtumą sumažino iki minimumo – 72:73.

Liko 14 sekundžių, T. Delininkaitis sumetė baudų metimus, tačiau Elijah Brownas tritaškiu su pražanga lygino rezultatą – 75:75. Baudos metimo, galėjusio priartinti prie pergalės, kuomet liko 5,4 sek., pataikyti nepavyko, o po minutės pertraukėlės dar vieną progą ją išplėšti turėjo M. Sušinskas. Tačiau jo metimas skriejo pro šalį ir laukė pratęsimas.

Per papildomą laiką „Neptūnas“ atrodė užtikrinčiau, Kyle’as Weaveris ir J. Grantas rinko svarbius taškus, o kol „Dzūkija“ klydo, Osvaldas Olisevičius pataikė prie pergalės artinusius baudų metimus – 88:81. Steponui Babrauskui pavyko tik minimaliai sumažinti alytiškių atsilikimą.

„Neptūnas“: Jerai Grantas 19, Tomas Delininkaitis ir Osvaldas Olisevičius – po 11, Džiugas Slavinskas 10, Laimonas Kisielius 9, Paulius Dambrauskas ir Kyle’as Weaveris (8 rez. perd.) – po 8.

„Dzūkija“: Keremas Kanteris 24 (11 atk. kam.), Elijah Brownas 22, Paulius Danisevičius 17, Egidijus Dimša 6, Mindaugas Sušinskas 5.

Trys pirmieji mačo ketvirčiai buvo kontrastingi. Jei pirmajame 7 taškų persvarą turėjo „Dzūkija“, tai antrajame „Neptūnas“ jau buvo perėmęs iniciatyvą po spurto 15:0 ir pirmavo 27:19. Atotrūkį buvo pavykę padidinti iki 9 taškų, tačiau viskas ir vėl apsivertė, kai keturiolika taškų be atsako surinko „Dzūkija“ – 45:39.

„Dzūkijos“ strategas Andrejus Urlepas pripažino, kad paskutinė ketvirto kėlinio ataka buvo ne tokia, kaip planuota. M. Sušinskas turėjo ne mesti iš toli, o kurti ataką po krepšiu.

„Vėl pralaimėjome mačą, kurį galėjome laimėti, nes priėmėme netinkamus sprendimus pabaigoje, prametėme labai svarbų baudos metimą. Turėjome didelių problemų su rotacija ir puolimo organizavimu.

Sveikinu savo žaidėjus su tuo, kaip jie kovojo, taip turėtume žaisti kiekvieną mačą. Jei susigrąžinę traumuotus žaidėjus taip žaisime toliau, pergalės ateis“, – kalbėjo A. Urlepas.

„Neptūną“ treniruojantis Kazys Maksvytis pagyrė varžovus.

„Jie nukraujavę kovojo iki galo. Keletą kartų atrodė, kad buvome pabėgę, bet turėjome žaisti pratęsimą. Man nepatiko toks katės ir pelės žaidimas: kai buvome susikrovę persvarą ir varžovams leidome lengvai grįžti.

Prieš pratęsimą daviau nurodymą prasižengti: turėjome tam dvi progas, kai kamuolį kampe turėjo Kanteris ir Jomantas, bet to nepadarėme. Dėl to vos nepralaimėjome rungtynių“, – sakė K. Maksvytis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris