„Rytas“ sudarė sutartį su D. Needhamu
Foto: rytasvilnius.lt

„Rytas“ sudarė sutartį su D. Needhamu

Autorius: rytasvilnius.lt
2019-03-15

Kovas „Betsafe-LKL“ tęsiantis Vilniaus „Rytas“ sulaukė papildymo. Nuo šiol sostinės ekipos marškinėlius vilkės 28-erių įžaidėjas Derekas Needhamas.

Iš JAV kilusiam, tačiau ir Juodkalnijos pilietybę turinčiam gynėjui Lietuva – pažįstama šalis. Profesionalaus krepšininko karjerą 2013-aisiais jis pradėjo būtent čia. Tuomet po studijų koledže D. Needhamas atvyko į „Šiaulius“.

Po sezono praleisto Lietuvoje įžaidėjo karjera pakrypo į Ukrainą, kur kartu su Južno „Khimki“ amerikietis tapo šalies čempionais, o pats D. Needhamas buvo išrinktas geriausiu sezono žaidėju.

Po solidaus sezono Ukrainoje naujojo „Ryto“ įžaidėjo kelias pakrypo į Vokietiją, kur sezonas buvo praleistas „Braunschweig“ klube, o vėliau sekė karjeros etapai Italijoje ir Juodkalnijoje.

Šį sezoną D. Needhamas taip pat lankėsi Vilniuje. 180 centimetrų ūgio krepšininkas nuo sezono pradžios rungtyniavo „AS Monaco“ klube ir du kartus žaidė prieš „Rytą“ Europos taurės turnyre.

Įžaidėjas šio sezono Europos taurėje vidutiniškai rinkdavo po 8,7 taško ir 3,9 rezultatyvaus perdavimo.

Naujasis „Ryto“ žaidėjas turi ir Juodkalnijos pilietybę bei nuo 2017 rungtyniauja šios šalies nacionalinėje rinktinėje.

„Esame patenkinti, jog pavyko susitarti su patyrusiu, aukštame lygyje rungtyniavusiu įžaidėju, kuris tapo paskutiniu komandos papildymu šiame sezone. Po Ch. Kramerį iš rikiuotės išvedusios traumos ieškojome patyrusio įžaidėjo. Džiaugiamės, kad tokį radome ir manome, kad D. Needhamas suteiks mums papildomos energijos“ – apie naująjį komandos įžaidėją pasakojo „Ryto“ generalinis direktorius Julius Sarapinas.

„Iš rikiuotės iškritus Ch. Krameriui turėjome galimybę pasipildyti vienu žaidėju ir nusprendėme, kad šiuo momentu įžaidėjo mums trūksta labiausiai, – kalbėjo vyriausiasis komandos treneris Dainius Adomaitis. – Derekas – patyręs žaidėjas, kuris savo stipriąsias puses gerai išnaudoja aikštelėje. Tikimės, kad D. Needhamas į komandą įsilies kaip įmanoma greičiau ir padės įvykdyti užsibrėžtus tikslus“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris