Dvidešimties taškų persvarą išbarstę „Dzūkijos“ krepšininkai per pratęsimą triumfavo Utenoje
LKL/BNS nuotr.

Dvidešimties taškų persvarą išbarstę „Dzūkijos“ krepšininkai per pratęsimą triumfavo Utenoje

Autorius: LKL.LT
2019-03-16

Svarbią pergalę „Betsafe–LKL“ pirmenybėse iškovojo Alytaus „Dzūkijos“ (8-16) krepšininkai, išvykoje po atkaklios kovos ir pratęsimo 84:81 (22:10, 28:24, 18:21, 10:23, 6:3) nugalėję Utenos „Juventus“ (10-15) komandą.

Tai buvo pirmoji alytiškių pergalė LKL varžybose po trijų pralaimėjimų paeiliui.

Įdomu tai, kad rungtynių pradžioje Utenos komanda prametė net 11 tritaškių iš eilės.

Uteniškiai du su puse kėlinio vijosi dviženkliu skirtumu pirmavusius varžovus, tačiau ketvirtajame kilo į lemiamą šturmą, nuosekliai mažino skirtumą, provokavo varžovų klaidas ir netruko priartėti iki minimumo (68:69). Taškas į tašką vykusio kėlinio pabaigoje alytiškiai galėjo švęsti pergalę, tačiau A. Jomantas pataikė tik vieną baudą iš dviejų, o pergalę galėjęs uteniškiams nukalti Gyčio Radzevičiaus tolimas metimas tikslo nepasiekė ir rungtynės nusikėlė į pratęsimą – 78:78. 

Pratęsime abi komandos metė netiksliai, tačiau kelis svarbius metimus įmetę alytiškiai pratęsimo pabaigoje sėkmingai apsigynė ir iškovojo svarbią pergalę 84:81.

„Truputį gaila, jog šias rungtynes turėjome laimėti du kartus, – sakė alytiškių treneris Andrejus Urlepas. – Tačiau džiaugiuosi savo vaikinų pasirodymu pratęsime, parodė puikų charakterį ir tai padėjo laimėti rungtynes. Reikia pasakyti, jog šias rungtynes norėjome nukelti, nes trečiadienį dėl įvairių sveikatos problemų treniruotėje turėjome vos 4 krepšininkus, tačiau tie visi nesitreniravęs žaidėjai sužaidė puikiai.“

„Kaip ir žinojome, kad dzūkai susispaudžia, kontroliuoja tą baudos aikštelę, leidžia mesti metimus. Šiandien prametėme daug metimų labai laisvi. Labai sunku buvo į tai žiūrėti, tada nuleidome rankas ir gynyboje, kas ir blogiausia. Antroje pusėje truputį pakoregavome gynybą ir pradėjome grįžinėti. Apsigynus atsirado ir pojūtis puolime, to pratęsimo buvome verti,“ – sakė uteniškių treneris Žydrūnas Urbonas. 

„Juventus“: Kenny Gainesas 20, Martinas Gebenas 19, Gytis Radzevičius 13, Karolis Guščikas 9;

„Dzūkija“:A. Jomantas 14, Paulius Danisevičius ir Steponas Babrauskas po 13, Eliyah Brownas ir Martynas Sušinskas po 12;

Nuo pat dvikovos pradžios taikliai iš toli atakavę svečiai netruko pabėgti dviženkliu skirtumu ir po pirmojo kėlinio jau pirmavo 22:10. 

Antrame kėlinyje alytiškiai apsukų nemažino, ir toliau solidžiai žaidė puolime ir neleido varžovams pagalvoti apie sugrįžimą į rungtynes. Viską vainikavo taiklus A. Jomanto metimas paskutinę kėlinio sekundę – po jo „Dzūkija“ ilsėtis išėjo pirmaudama 50:34.

Po pertraukos dzūkų pranašumas greitai išaugo iki 20 (60:40), tačiau tada pirmą rimtą bandymą kibti oponentams į atlapus surengė „Juventus“. Atkarpa buvo laimėta 12:0 ir skirtumas sumažintas iki 52:60, tačiau svečiai atsitiesė ir prieš paskutinį kėlinį pirmavo 68:55.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris