„Ryto“ naujokas D. Needhamas – apie karjeros eigą, patirtis Lietuvoje bei „Ryto“ stiprybes
Foto: rytasvilnius.lt

„Ryto“ naujokas D. Needhamas – apie karjeros eigą, patirtis Lietuvoje bei „Ryto“ stiprybes

Autorius: rytasvilnius.lt
2019-03-19

Vilniaus „Rytas“ praėjusios savaitės pabaigoje sulaukė papildymo. Sostinės ekipos įžaidėjų liniją papildė 28-erių Derekas Needhamas. Iš „AS Monaco“ į Vilnių atvykęs krepšininkas jau treniruojasi su naująja savo ekipa bei laukia debiuto „Betsafe-LKL“.

Prie „Ryto“ prisijungęs 180 centimetrų ūgio įžaidėjas pasidalino savo mintimis apie savo karjeros eigą, patirtis Lietuvoje bei, žinoma, naująją komandą.

– Derekai, kaip praėjo tavo pirmoji diena „Ryto“ klube?

– Viskas praėjo puikiai. Atlikau medicininę apžiūrą, vėliau trumpam užsukau į prekybos centrą. Vakare susipažinau su komanda ir treneriais, kas yra svarbiausia. Buvo gera diena.

– Esi kilęs iš JAV, kur populiarios skirtingos sporto šakos: beisbolas, amerikietiškas futbolas, ledo ritulys. Kodėl pasirinkai krepšinį?

– Beisbolas man sekėsi gana neblogai, o krepšinis buvo iššūkis. Laikui bėgant ši sporto šaka pradėjo sektis vis geriau ir ją tiesiog įsimylėjau.

– Kaip galėtum pristatyti save „Ryto“ sirgaliams?

– Esu atsidavęs, energingas, komandinio stiliaus žaidėjas. Labai mėgstu laimėti ir nekenčiu pralaimėjimų.

– Tai ne pirmas kartas, kuomet žaidi Lietuvoje. 2013-aisiais profesionaliame krepšinyje debiutavai „Šiauliuose“. Ką prisimeni iš savo pirmojo sezono Lietuvoje?

– Tas sezonas buvo geras. Tapome Baltijos krepšinio lygos čempionais, patekome į LKL atkrintamąsias, bet ketvirtfinalyje nusileidome „Neptūnui“. Tai buvo gera pažintis su Europos krepšiniu. Taip pat pamačiau kaip žmonės Lietuvoje myli krepšinį.

– Jau turi šiek tiek patirties gyvenant Lietuvoje. Kuo tau patinka ši šalis?

– Tai gera šalis, visi sutikti žmonės buvo puikūs, man padėjo. Smagu po pertraukos sugrįžti į Lietuvą.

– Ką žinojai apie „Rytą“ prieš atvykstant į klubą?

– Klubas turintis puikius fanus, stiprią organizaciją, taip pat komandos istorija yra išskirtinė. Kova dėl aukščiausių vietų, principinės dvikovos su „Žalgiriu“ ir aš norėjau būti to dalimi.

– 2017-2018 metais sužaidei labai gerą sezoną Juodkalnijoje. Kartu su Baro „Mornar“ tapai šalies čempionu ir kiek netikėtai prasimušėte į Europos taurės ketvirtfinalį. Kaip klostėsi sezonas Juodkalnijoje?

– Iš mūsų nieko nesitikėjo nei Juodkalnijos čempionate, nei Europos taurėje. Laikui bėgant žaidėjai pradėjo tikėti, trenerių štabas taip pat. Antroje sezono pusėje demonstravome gerą sportinę formą ir galiausiai laimėjome čempionatą.

– Šiame sezone tau teko du kartus žaisti prieš „Rytą“, kai atstovavai „AS Monaco“. Ką iš akistatų Europos taurėje gali pasakyti apie Vilniaus komandą?

– Protingą ir greitą krepšinį demonstruojanti komanda, kurioje netrūksta gerų metikų. Gerą trenerių štabą turinti ekipa, taip pat Arciomas – galinga jėga po krepšiu. Dėl visų šių priežasčių patyrėme skaudų pralaimėjimą Vilniuje.

– Ko tikiesi iš likusios sezono dalies Lietuvoje?

– Tikiuosi pergalių ir kovos dėl čempionų titulo. Praeityje ne vieną titulą iškovojęs „Rytas“ visada siekia laimėti trofėjus, turime tai tęsti.

– Ką gali pasakyti klubo gerbėjams prieš savo debiutą „Ryto“ gretose?

– Tikiuosi pamatyti jus mūsų rungtynėse, užpildytoje arenoje ir kartu siekime pergalių.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris