„Pieno žvaigždės“ įveikė „Juventus“ pasipriešinimą
LKL/BNS nuotr.

„Pieno žvaigždės“ įveikė „Juventus“ pasipriešinimą

Autorius: LKL.LT
2019-03-23

Pasvalio „Pieno žvaigždžių (15/11) komanda padidino atotrūkį nuo artimiausių oponentų „Betsafe–LKL“ ir namuose 89:78 (25:16, 20:25, 22:20, 22:17) įveikė Utenos „Juventus“ (10/16) ekipą.

„Pieno žvaigždės“ ne tik atitrūko nuo uteniškių, esančių šeštoje turnyro lentelės vietoje, bet ir kėsinasi į ketvirtą poziciją, kurioje yra Panevėžio „Lietkabelis“ (15/10).

Pirmojoje mačo dalyje „Pieno žvaigždės“ laikė iniciatyvą savo rankose ir buvo įgavusi dviženklį pranašumą (45:34), tačiau „Juventus“ gerai užbaigė antrą ketvirtį, o po ilgosios pertraukos skirtumą buvo sumažinusi iki minimalaus – 46:47.

Vytautas Šulskis pataikė svarbius tritaškius, prisidėjo ir Tomas Lekūnas, todėl taip šeimininkai atstatė turėtą persvarą – 62:51. Vis tik „Juventus“ vėl pabandė atsitiesti ir po Kenny Gaineso taškų skirtumą buvo gerokai sušvelninusi – 65:67.

12:2 tokią atkarpą, inicijuotą legionierių, surengė šeimininkai (79:67), o likę varžovų bandymai gelbėtis buvo bevaisiai.

„Pieno žvaigždės“: Dagoberto Pena 17, Yannickas Franke 15, Vytautas Šulskis ir Yancy Gatesas – po 13, Tomas Lekūnas ir Jay’us Threattas (7 atk. kam., 9 rez. perd.) – po 12.

„Juventus“: Dovis Bičkauskis 16, Tomas Dimša 14, Kenny Gainesas 10, Martinas Gebenas 9, Aleksandras Zacharovas 8 (8 atk. kam.).

„Pieno žvaigždes“ treniruojantis Gediminas Petrauskas pasidžiaugė, kad šeši jo komandos žaidėjai surinko dviženklį taškų skaičių.

„Noriu padėkoti abiejų komandų sirgaliams: tiek daug sirgalių atvyko iš Utenos – smagi atmosfera. Buvo gera, kieta kova, daug gražių epizodų iš abiejų komandų.

Visada treneriui norisi, kad 5–6 žaidėjai įdėtų tokį indėlį, tada varžovams yra sunkiau gynyboje. Džiugina perdavimų gausa, nors buvo momentų, kai atrodė galėjome žaisti dar komandiškiau. Šiandien jautėsi komandinė dvasia“, – pasidžiaugė G. Petrauskas.

Tuo tarpu „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas po mačo apgailestavo, kad taiklumas kišo koją: dvitaškių pataikyta 22 iš 40, tritaškių – 6 iš 27.

„Visas rungtynes buvome šalia, 1–2 taškeliai, reikėjo tik pralaužti, bet tuo metu pramesdavome kelis metimus iš po krepšio. Ir Kenny Gaineso dėjimas: prie minus 6 įdėk ir bus minus 4, po to Arvydas pataikė tritaškį.

Su 80 taškų, tokiu tragišku pataikymu... Tai kas būtų, jei būtume pataikę. O „Pieno žvaigždės turėjo laimę: nuo lentos pataikė, griūdami, tai arba jie kažko užvalgė, arba geroje bažnyčioje buvo. Reikės prasukti pro Pasvalį, pažiūrėti, kur jie čia vaikšto“, – geros nuotaikos liko treneris.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris