Po pertraukos atkutęs „Lietkabelis“ susitvarkė su „Dzūkija“
BC Lietkabelis nuotr.

Po pertraukos atkutęs „Lietkabelis“ susitvarkė su „Dzūkija“

Autorius: LKL.LT
2019-03-23

Dar vieną svarbią pergalę „Betsafe-LKL“ pirmenybėse iškovojo dėl vietos pirmame ketverte kovojantys Panevėžio „Lietkabelio“ (16-10) krepšininkai.

Du kėlinius su Alytaus „Dzūkija“ (9-17) vargę panevėžiečiai po pertraukos įjungė aukštesnę pavarą ir svečius įveikė 85:78 (13:20, 27:16, 18:13, 27:29).

Šiose rungtynės alytiškių gretose į aikštelę grįžo pusantro mėnesio nerungtyniavęs Matas Jogėla, tačiau dėl lūžusios nosies akistatą praleido vienas naudingiausių ekipos krepšininkų Artūras Jomantas.

Taip pat „Dzūkijos“ komandoje debiutavo dvidešimtmetis bosnis Ibrahimas Mulaomerovičius, pirmose savo rungtynėse pelnęs 4 taškus.

Nuo pat ketvirtojo kėlinio starto iniciatyvą savo rankose laikė panevėžiečiai, ketvirčiui įsibėgėjus pirmavę 64:55. Vėliau Mato Jogėlos tritaškis svečių deficitą kiek sumažino – 62:68. Nepaisant to, likusi rungtynių dalis priklausė „Lietkabeliui“ – komanda pabėgo dviženkliu pranašumu (75:64), svečiai sugebėjo tik sumažinti savo atsilikimą iki vienženklio, tačiau didelio džiaugsmo alytiškiams tai neatnešė.

„Lietkabelis“: Jamaras Wilsonas 16, Stefanas Sinovecas 12 (6 rez. perd.), Mindaugas Kupšas 10, Paulius Valinskas 9;

„Dzūkija“: Paulius Petrilevičius 19, Mindaugas Sušinskas 12, Egidijus Dimša 10 (9 atk. kam.), Steponas Babrauskas ir Matas Jogėla po 8;

Nugalėtojų treneris Nenadas Čanakas pripažino, jog rungtynės nebuvo kokybiškos.

„Negražios rungtynės, tačiau vis tiek sugebėjome pirmauti 15 taškų. Mačą baigėmė atsipalaiduodami, o rimtai komandai tai yra neatleistina. Buvo daug nereikalingų klaidų ir dėl to nesu patenkintas šimtu procentų“, – dėstė strategas. – Bet  svarbiausia yra tai, kad pavyko laimėti ir laukiame ateinančių rungtynių su „Žalgiriu“. 

Tuo tarpu „Dzūkijos“ vyriausiasis treneris Andrejus Urlepas pasidžiaugė tik pirmuoju mačo kėliniu.

„Pirmame kėlinyje atrodėme gerai, ypač gynyboje, antrame kėlinyje gynyba tokia gera nebuvo, pradėjome daug klysti, o varžovai tas klaidas vertė taškais. Didžiausia bėda buvo ta, kad prametėme daug metimų laisvi, daug baudos metimų, o man belieka pasveikinti „Lietkabelį“, gerai išnaudojusį savo rotaciją“, – sakė A. Urlepas.

Rungtynеs aktyviau pradėjo svečiai, netrukus pabėgę į priekį 7:2. Vėliau Panevėžio krepšininkai sugebėjo priartėti, tačiau sėkmingai po krepšiais kovoję dzūkai vėl atitolo ir po pirmųjų dešimties minučių buvo priekyje 20:13.

Antrajame kėlinyje „Lietkabelis“ prabudo, pataikė kelis svarbius tritaškius ir netrukus rezultatas buvo išlygintas – 25:25. Vėliau Jamaro Wilsono vedami panevėžiečiai perėmė iniciatyvą, išsiveržė į priekį bei įpusėjus rungtynėms jau buvo priekyje keturiais taškais – 40:36.

Trečiajame kėlinyje šeimininkai po truputį didino apsukas ir po trijų ketvirčių jau buvo atitrūkę 56:49.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris