Nepaisydamas lūžusios nosies A. Jomantas šį vakarą kovos su „Rytu“
LKL / BNS nuotr.

Nepaisydamas lūžusios nosies A. Jomantas šį vakarą kovos su „Rytu“

Autorius: LKL.lt
2019-03-26

Artūras Jomantas antrą kartą šį sezoną priverstas dėtis apsauginę kaukę ant veido.

Iki šiol visą karjerą be lūžių praleidęs Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkas antrą kartą šį sezoną patyrė nosies lūžį.

Nepaisant to, jis šį vakarą pasirodys aikštėje, kai „Dzūkija“ savo aikštėje priims Vilniaus „Rytą“.

Šios rungtynės nukeltos iš 20-ojo turo, kai „Rytas“ tuo metu žaidė „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje. Susitikimas Alytuje prasidės 18 val., susitikimą tiesiogiai transliuos LKL.lt (Lietuvoje) ir Fanseat.com (užsienyje).

„Nosis lūžo per rungtynes Utenoje su „Juventus“, – kovo 16-ąją vykusį susitikimą prisiminė A. Jomantas. – Kažko ypatingo nebuvo – kažkas iš varžovų su alkūne trinktelėjo. Emocijų neišreiškiau, pabaigiau rungtynes, nes reikėjo tą padaryti.

Po rungtynių peršvietus nosį medikai pamatė lūžį. Teko praleisti vienas rungtynes, bet dabar reikės žaisti.“

Nosis A. Jomantui lūžo ir spalį per rungtynes su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Ir tą kartą jis baigė rungtynes nepaisydamas traumos. Abu kartus puolėjas prisidėjo prie „Dzūkijos“ pergalių.

Šį vakarą alytiškių laukia vienas grėsmingiausių varžovų lygoje – į antrą vietą sugrįžti siekiantis „Rytas“. Jis turės verstis be Mindaugo Girdžiūno – dėl šeimos aplinkybių klaipėdietis nevyks į Alytų.

„Teks žaisti su apsaugine kauke, kad saugočiau veidą, – LKL.lt sakė A. Jomantas, praleidęs praėjusio savaitgalio rungtynes su Panevėžio „Lietkabeliu“. – Žaisime prieš grėsmingą komandą, bet esame pasirengę kovoti. Svarbu, kad nebūtų pratęsimo, nes jų laimėti mums nepavyksta.“

„Dzūkija“ pralaimėjo pastarąsias 5 rungtynes, iš kurių trejas – per pratęsimą. Nesėkmės nustūmė dzūkus į aštuntą čempionato poziciją. Į aikštę savaitgalį grįžo pusantro mėnesio nežaidęs alytiškių puolėjas Matas Jogėla (8 taškai, 3 atk. kam.).

„Rytas“ su naujoku Dereku Needhamu savaitgalį pranoko Prienų „Skycop“, amerikietis pelnė 15 taškų. Vilniečiai (19 pergalių – 6 pralaimėjimai) vakar po Klaipėdos „Neptūno“ (20-6) pergalės smuktelėjo į trečią vietą. Bet iškovojęs pergalę šį vakarą vėl grįžtų į antrą poziciją.

„Esu kartą žaidęs prieš „Dzūkiją“ dar praėjusių metų gruodį, – pirmą akistatą su dzūkais prisiminė „Ryto“ aukštaūgis Arciomas Parachouskis. – Tai buvo sunkios rungtynės. Jie turi patyrusių ir kovingų žaidėjų, tad su jais žaisti sunku visiems. Dabar jie pasipildė vidurio puolėju Keremu Kanteriu, kuris įnešė papildomos jėgos. Turime žaisti savo žaidimą, gintis užtikrintai ir taip pasieksime reikiamą rezultatą.“

„Rytas“ ir „Neptūnas“ tarpusavyje žais šeštadienį „Siemens“ arenoje, „Dzūkijos“ savaitgalį lauks ypatingos reikšmės rungtynės – su viena pozicija žemiau turnyro lentelėje esančiais „Šiauliais“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris