Dar vienas solidus D. Needhamo pasirodymas padėjo „Rytui“ parblokšti „Dzūkiją“
LKL/BNS nuotr.

Dar vienas solidus D. Needhamo pasirodymas padėjo „Rytui“ parblokšti „Dzūkiją“

Autorius: LKL.LT
2019-04-06

Vilniaus „Ryto“ (22-6) krepšininkai savo namų arenoje du kėlinius vargo su Alytaus „Dzūkija“ (9-19), tačiau iškart po pertraukos spurtavo, susikrovė solidų pranašumą ir jo nebepaleidę iškovojo penktąją pergalę „Betsafe-LKL“ pirmenybėse paeiliui.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai įrodė savo pranašumą 92:69 (22:17, 24:23, 24:13, 22:16).

Lemiamą žingsnį link pergalės „Rytas“ dėjo iškart po pertraukos – nesportinę Dominyko Domarko pražangą dviem baudų metimais ir tritaškiu pavertę sostinės krepšininkai atitrūko pirma 15 (55:40), o pratęsę sėkmingą atkarpą – ir 21 (63:42) taško pranašumu.

Paskutiniame kėlinyje taikliais metimais keitėsi abi komandos, tačiau didesnės įtakos mačo baigčiai tai neturėjo.

Vilniečius į pergalę vedė naudingiausias sezono rungtynes sužaidęs ir 20 taškų pelnęs bei puikią atkarpą Lietuvoje tęsiantis komandos naujokas Derekas Needhamas, taip pat atlikęs ir 9 rezultatyvius perdavimus bei sukaupęs 31 naudingumo balą. Jam gerai talkino ir rezultatyviausią sezono pasirodymą surengęs bei 22 taškus surinkęs Martynas Echodas. Aukštaūgio sąskaitoje – 28 naudingumo balai.

Atsiminti šią dvikovą turėtų ir „Dzūkijos“ krašto puolėjas Artūras Jomantas, mat Vilniuje jis pelnė savo 4000-ąjį tašką per visą karjerą Lietuvos čempionate. Simboliška – jubiliejiniai taškai buvo pelnyti mieste, kuriame sportininkas su pertraukomis sužaidė dešimt sezonų.

Tai buvo ketvirtoji komandų akistata šiame „Betsafe-LKL“ sezone ir visus keturis kartus stipresni buvo vilniečiai.

„Rytas“: M. Echodas 22 (6 atk. kam.), D. Needhamas 20 (9 rez. perd, 31 naud. bal.), Artsiomas Parachouskis 16 (9 atk. kam.), Eimantas Bendžius 11 (9 atk. kam.);

„Dzūkija“: Paulius Petrilevičius 15, Egidijus Dimša 11, Keremas Kanteris 9, Martynas Sušinskas ir D. Domarkas po 7;

„Manau, jog tikrai žaidėme su gera energija, galbūt pirmoje pusėje gynyboje padarydami per daug individualių klaidų, – kalbėjo vilniečių treneris Dainius Adomaitis. – Kažkas nepadėjo žingsnio, kažkas nepaėmė kamuolio, tai buvo didžiausia mūsų bėda. O antroje pusėje gynyba, presija buvo labai gera, išprovokuotos „Dzūkijos“ pražangos, gerai sužaidėme greitame puolime. Puolime svarbiausia, kad labai gerai dalinomės kamuoliu“.

Strategas taip pat išskyrė ir gerą D. Needhamo žaidimą.

„Nuo įžaidėjo visada prasideda komandos presija gynyboje, jis tą daro labai gerai, o tada prisijungia ir visi kiti. Su juo taip pat labai geras perėjimas iš gynybos į puolimą“, – pasakojo D. Adomaitis.

„Sveikinimai „Rytui“, jie įrodė, kodėl lentelėje yra antroje vietoje. Pirma puse rungtynėse esu patenkintas, nors ir turėjome problemų po krepšiu bei prametėme kelis laisvus metimus iš arti, – sakė alytiškių vyriausiasis treneris Andrejus Urlepas. – Antroje pusėje varžovai išėjo daug agresyvesni, į tai neatsakėme ir mūsų žaidimas neatrodė taip, kaip turėjo“. 

Šeimininkai akistatą pradėjo pakiliai ir, sužaidus vos porą minučių, pabėgo 8:0. Nepaisant to, dzūkų tokia įvykių eiga iš vėžių neišmušė ir šie rezultatą netrukus sušvelnino – 10:13. Per likusį laiką abi ekipos keitėsi tiksliomis atakomis, o po pirmųjų dešimties minučių „Rytas“ buvo priekyje 22:17.

Antrąjį ketvirtį sėkmingiau pradėję vilniečiai po Mindaugo Girdžiūno tritaškio vėl nutolo – 30:21. Tačiau Alytaus krepšininkai ir toliau išliko koviniu atstumu ir per toli varžovų nepaleido – 29:34. Neilgai trukus šeimininkų pranašumas sumažėjo iki minimumo – 34:33. Tačiau toks varžovų priartėjimas „Rytą“ tarsi pažadino, paskutinę kėlinio atkarpą jie sužaidė geriau ir įpusėjus dvikovai buvo priekyje 46:40.

Trečiojo kėlinio starte nesportine pražanga buvo nubaustas D. Domarkas, o šeimininkai tai išnaudojo puikiai – D. Needhamas pataikė baudas, Deividas Sirvydis pridėjo tritaškį ir vilniečių pranašumas šoktelėjo iki 15 – 55:40. Ir toliau dominavę „Ryto“ krepšininkai netrukus susikrovė ir dvidešimties taškų persvarą – 62:42.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris