Pažintis su D. Gailiumi: apie grįžimą namo, santykius su T. Pačėsu ir išliekančią Eurolygos svajonę
LKL / BNS nuotr.

Pažintis su D. Gailiumi: apie grįžimą namo, santykius su T. Pačėsu ir išliekančią Eurolygos svajonę

Autorius: LKL.lt
2019-04-10

Šį sausį Deividas Gailius po beveik ketverių metų grįžo į gimtąją Klaipėdą ir prisijungė prie „Neptūno“.

Tačiau tai nebuvo vieninteliai pasikeitimai krepšininko gyvenime pastaruoju metu – vos prieš kelias savaites Gailių šeima susilaukė trečiosios atžalos.

„Iki pirmo vaiko buvo kalbų, kad bus sunku, bet kai tas vaikas ateina, tų sunkumų nesijaučia. Aišku, gyvenimas nebesisuka aplink vieną tave, jau gyveni dėl kažko. Bet šeimoje vienas kitą palaikome, jei reikia poilsio – šeima visada jo suteiks“, – LKL TV komandai pasakojo žaidėjas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Finally she’s here

A post shared by Deividas Gailius (@dgailius) on

Prieš tai iš Klaipėdos D. Gailius išvyko 2015-aisiais – po pirmojo ir ganėtinai sėkmingo „Neptūno“ sezono Eurolygoje. Pats krašto puolėjas tą laiką mena su šypsena veide.

„Tuos metus prisimenu tikrai gerai. Pirma buvo baisu, visi mūsų klausė, ką mes ten veiksime. Kurį laiką jaudinomės ir patys, bet pagavome gerą bangą ir žaidėme neblogai, namie pralaimėjome vos vienerias rungtynes (prieš Pirėjo „Olympiacos“ per pratęsimą) ir realiai kovojome dėl patekimo toliau“, – atsiminimais dalijosi sportininkas.

Po to puikaus sezono krepšininkas turėjo ne vieną pasiūlymą iš užsienio komandų, tačiau nusprendė likti Lietuvoje ir pasirinko tuometį Vilniaus „Lietuvos rytą“.

„Buvo ir kitų pasiūlymų, tarkime, iš Ispanijos, bet „Lietuvos rytas“ pasiūlė neblogas sąlygas, viską įgyvendino, tai nebuvo sunku apsispręsti“, – pasirinkimo motyvus aiškino D. Gailius.

Būtent Vilniuje D. Gailiui teko darbuotis su Tomu Pačėsu – treneriu, kuris abejingų Lietuvos krepšinyje nepalieka. Tiesa, pats krepšininkas didelio skirtumo nejautė, nors ir pripažino, kad įtampa buvo jaučiama.

„Dveji metai Vilniuje nebuvo lengvi, nuolat vyko trenerių, žaidėjų pakeitimai, jautėsi kažkokia įtampa. Prie Tomo Pačėso buvo ta įtampa, bet lyg ir suprasdavome, kad ji būna pas visus trenerius. Dabar žiūri atgal ir galvoji, kad viskas buvo normaliai“, – svarstė žaidėjas.

2015-ųjų vasarą klaipėdietis ne tik pakeitė klubą, bet ir atstovavo Lietuvos rinktinei Europos čempionate, kur pavyko iškovoti sidabro medalius, finale nusileidus Ispanijai.

Pats D. Gailius pripažįsta, jog grįžimas namo po visų kelionių krepšininkui visada yra ypatingas reiškinys.

„Namie žaisti yra kitoks jausmas, bet ta karjera nėra tokia ilga, norisi išbandyti kitas lygas, pabandyti kažką naujo, o čia yra ir visada bus namai. „Neptūnas man davė pradžią, visada liksiu jiems dėkingas ir dabar bandau už tai atsilyginti“, – gražių žodžių uostamiesčio komandai negailėjo krašto puolėjas.

Grįžęs namo klaipėdietis čia rado ir Kazį Maksvytį – trenerį, kuris jam anksčiau padėjo subręsti kaip žaidėjui.

„Su šiuo treneriu ne vienerius metus buvome kartu, jis man daugiau nei treneris. Jam galiu išsipasakoti, nereikia nieko nuo jo laikyti, su juo jokių problemų nėra“, – gyrė strategą krepšininkas.

Nors žaidėjas Klaipėdoje vėl jaučiasi namuose, tačiau tikisi, jog dar pavyks sugrįžti ir į Eurolygą.

„Būtų tikrai smagu grįžti. Reikia turėti tikslus, nes jei galvosi, kad nieko nebenori, darbas nebeturėtų prasmės. Tikiuosi, kad progų dar turėsiu“, – vylėsi patyręs žaidėjas.

Išsamus LKL TV parengtas siužetas su „Neptūno“ krepšininku – jūsų dėmesiui:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris