Buvusią komandą skandinęs D. Gailius – savaitės MVP
LKL/BNS nuotr.

Buvusią komandą skandinęs D. Gailius – savaitės MVP

Autorius: LKL.LT
2019-04-15

Klaipėdos „Neptūnas“ praėjusią savaitę pasiekė labai svarbų laimėjimą „Betsafe-LKL“ pirmenybėse, kai savo arenoje po pakilaus pasirodymą palaužė tiesioginius konkurentus dėl antrosios vietos turnyro lentelėje Vilniaus „Rytą“.

Simboliška, bet vienas pagrindinių tos pergalės kalvių buvo klaipėdietis, sužaidęs puikias rungtynes prieš savo buvusią ekipą. Deividas Gailius surengė efektyviausią savo pasirodymą lygoje nuo 2014-ųjų lapkričio ir tapo naudingiausiu savaitės krepšininku.

Krašto puolėjas rungtyniavo kiek daugiau nei 21 minutę, per kurią įmetė 22 taškus (3/4 trit.), atkovojo 6 kamuolius ir sukaupė 28 naudingumo balus.

To pakako, kad vilniečiai būtų nugalėti 89:74.

Tai buvo geriausios D. Gailiaus rungtynės LKL nuo pat 2014-2015 m sezono atidarymo, kai per pirmą sezono susitikimą atstovaudamas „Neptūnui“ pelnė 26 taškus į Panevėžio „Lietkabelio“ krepšį ir surinko 34 naudingumo balus – tai jo geriausias karjeros pasirodymas.

D. Gailius nėra vienintelis klaipėdiečių atstovas penketuke – čia taip pat galima rasti ir Osvaldą Olisevičių.

Šis taip pat sužaidė geriausias savo sezono rungtynes. Į vilniečių krepšį buvo įmesti 18 taškų ir atkovoti 8 kamuoliai, o visa tai leido sukaupti 26 naudingumo balus.

Uostamiesčio klubo atstovams, norint patekti į savaitės naudingiausiųjų penketuką, užteko sužaisti po vienerias rungtynes. Likę trys krepšininkai penketuke turėjo savo sugebėjimus rodyti du kartus per savaitę.

Tai sėkmingai padarė ir tarp naudingiausių pateko Žygimantas Janavičius („Skycop“), Ikenna Iroegbu („Lietkabelis“) ir Gabrielius Maldūnas („Nevėžis“).

Gynėjo vietą penketuke užima prieniškių komandos gynėjas Ž. Janavičius. Savaitės vidurio mače su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ jis surinko 15 taškų ir sukaupė 18 naudingumo balų, savaitgalį prieš Alytaus „Dzūkiją“ pakartojo naudingiausią sezono pasirodymą (18 taškų, 6 atkovoti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai, 7 išprovokuotos pražangos, 27 naudingumo balai). Per du susitikimus Ž. Janavičius rinko po 22,5 naudingumo balo ir iškovojo vietą penketuke.

Kitas gynėjų linijos atstovas – „Lietkabelio“ legionierius I. Iroegbu. Šis per pastarąją savaitę surengė du geriausius savo sezono pasirodymus ir tai abu kartus padėjo jo komandai švęsti pergales. Pirmajame savaitės mače išvykoje su „Dzūkija“ gynėjas pelnė 20 taškų ir surinko 21 naudingumo balą. Dar sėkmingiau Nigerijos rinktinės krepšininkui susiklostė savaitgalio mačas namuose su Kėdainių „Nevėžiu“. Čia jis įmetė 18 taškų, nusiėmė 7 kamuolius ir sukaupė 24 naudingumo balus. Per dvejas rungtynes I. Iroegbu rinko po 22,5 naudingumo balo ir taip pat pateko į penketuką.

„Vienas lauke – ne karys“. Toks posakis puikiai apibrėžtų vidurio puolėjo poziciją penketuke užimančio „Nevėžio“ centro G. Maldūno situaciją. Šis abejose savaitės rungtynėse bandė vesti savo komandą į priekį, tačiau nesulaukė didesnio komandos draugų indėlio ir neišgelbėjo ekipos nuo dviejų pralaimėjimų didžiuliais skirtumais.

Savaitės vidurio akistatoje su Kauno „Žalgiriu“ buvo pelnyti 19 taškų ir surinkti 23 naudingumo balai, o savaitgalį prieš „Lietkabelį“ G. Maldūnas surengė geriausią asmeninį sezono pasirodymą, į panevėžiečių krepšį suversdamas 24 taškus, atkovodamas 7 kamuolius ir surinkdamas 32 naudingumo balus. Su 27,5 naudingumo balų per rungtynes vidurkiu G. Maldūnas buvo geriausias praėjusią savaitę tarp centrų.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris