Pažintis su D. Needhamu: apie darbštumą, šeimą ir laukiamas kovas su „Žalgiriu“
LKL / BNS nuotr.

Pažintis su D. Needhamu: apie darbštumą, šeimą ir laukiamas kovas su „Žalgiriu“

Autorius: LKL.lt
2019-04-17

Antroje sezono pusėje Vilniaus „Ryto“ klubas susidūrė su nenumatytais sunkumais – ilgam laikui iš rikiuotės dėl traumos iškrito komandos kapitonas Chrisas Krameris.

Jį pavaduoti buvo pakviestas anksčiau Lietuvoje jau rungtyniavęs Derekas Needhamas.

Šį vakarą jo laukia dar vienas iššūkis „Betsafe–LKL“ čempionate – „Rytas“ savo aikštėje priims Kėdainių „Nevėžį“, rungtynes nuo 19 val. bus galima tiesiogiai stebėti LKL.LT svetainėje.

Artimiausios „Ryto“ rungtynės „Betsafe–LKL“
Data Varžovas Transliacija
(LT)
Transliacija
(už LT ribų)
ŠIANDIEN
19 val.
Kėdainių „Nevėžis“
04-24
19 val.
Pasvalio „Pieno žvaigždės“
04-28
17.20 val.
Panevėžio „Lietkabelis“
05-01
17 val.
„Šiauliai“

Pats amerikietis pripažįsta, jog nuo mažens augo palaikydamas Čikagos „Bulls“, nors kartais pats to ir nesuprasdavo.

„Kai man buvo treji-ketveri, kasmet matydavau paradus ir nesuprasdavau, kam jie skirti. Tik po kurio laiko suvokiau, jog jais būdavo švenčiamos „Bulls“ pergalės NBA“, – susėdęs su LKL TV kūrybine komanda juokėsi krepšininkas.

Atsiminęs savo profesionalo karjeros startą „Šiauliuose“, į kuriuos atvyko iškarto po koledžo baigimo 2013-aisiais, atletas atskleidė, jog jautė ir nemažai nerimo.

„Girdėdavau istorijas, kaip kai kuriems krepšininkams Europoje nepasisekdavo, tad turėjau užduotį čia įsitvirtinti. Atvykęs pamačiau, kaip lietuviai myli krepšinį ir nesunkiai apsipratau“, – LKL TV sakė naujasis „Ryto“ narys.

Nuo pat karjeros pradžios krepšininkas buvo žinomas kaip daug dirbantis, toks, kurio kartais reikėdavo prašyti, jog suteiktų savo kūnui poilsio.

„Daug dirbu jau nuo studijų laikų, o atvykęs į naują vietą norėjau iškovoti vietą komandoje. Atėjęs į salę laisvadieniais, kartais gaudavau patarimų, jog turėčiau leisti savo kūnui pailsėti“, – su šypsena atsiminė D. Needhamas.

Palikęs Šiaulius, krepšininkas turėjo sėkmingas atkarpas Ukrainoje, Italijoje ir Juodkalnijoje, kur su kukliu Baro „Mornar“ klubu sugebėjo prasimušti iki Europos taurės ketvirtfinalio ir Adrijos lygos finalo.

Vėliau sekė laikas Monake, o šio sezono eigoje, gavęs pasiūlymą iš Vilniaus komandos, amerikietis nė kiek nedvejojo.

„Žinojau, kad klubas turi aukštus tikslus, visi čia siekia laimėti, bet aš būtent tokio jausmo ir norėjau. Pradžioje buvo keista, nes dar visai neseniai prieš šią komandą žaidžiau ir galvojau, kokie jie geri. Ir štai, prabėgo vos kelios savaitės ir pats esu čia. Tokiomis akimirkomis susimąstai, kad tavo karjera eina tinkama linkme“, – džiaugsmo neslėpė D. Needhamas.

Skirtingai nei prieš šešerius metus, dabar D. Needhamas į Lietuvą atvyko ne vienas – jį atlydėjo žmona Michelle ir sūnus Cameronas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wow! #blessedbeyondwords  #chapter6 #obsession

A post shared by Derek Needham (@dneedham) on

Būtent sūnaus gimimas, šeimos teigimu, privertė juos kiek labiau pakeisti požiūrį.

Gynėjas taip atskleidė, jog jau nuo savo dienų „Šiaulių“ komandoje žino apie „Ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ priešpriešą ir sakė, jog pats nekantrauja sudalyvauti šiuose grandų mūšiuose.

Išsamus reportažas apie „Ryto“ naujoką – LKL TV specialiame siužete:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris