Aukštesnę pavarą po pertraukos įjungusi „Dzūkija“ įveikė „Šiaulius“
Foto: D. Aleksynas

Aukštesnę pavarą po pertraukos įjungusi „Dzūkija“ įveikė „Šiaulius“

Autorius: LKL.LT
2019-04-27

Po ilgosios pertraukos atsiplėšusi Alytaus „Dzūkija“ (12/21) pasiekė antrą pergalę iš eilės „Betsafe–LKL“ ir išsaugo galimybę pakilti iki šeštos turnyro lentelės vietos.

Andrejaus Urlepo auklėtiniai namie 100:84 (27:26, 23:21, 32:17, 18:20) nugalėjo „Šiaulius“ (11/22).

Alytaus komanda dabar dviem pergalėmis atsilieka nuo šeštoje vietoje esančios Utenos „Juventus“ (14/19) ir turi šansų ją pasivyti. Abi ekipos dar žais po tris mačus, iš jų vieną – tarpusavyje. Utenos komandos dar lauks Kauno „Žalgirio“ ir Prienų „Skycop“ išbandymas, o „Dzūkija“ taip pat susitiks su „Žalgiriu“ bei Kėdainių „Nevėžiu“.  

Du kėlinius abi komandos iš tiesų atrodė kaip turnyro lentelės kaimynės, o alytiškiai prieš ilgąją pertraukė turėjo trijų taškų persvarą. Vis tik nuo trečiojo ketvirčio „Dzūkija“ ėmė diktuoti savo sąlygas.

Aukštesnę puolimo pavarą įjungę šeimininkai įsišaudė iš toli: keturis tritaškius pridėjo Dominykas Domarkas, dar po vieną – Steponas Babrauskas ir Elijah Brownas, tad tai padėjo atitrūkti nuo „Šiaulių“ 82:61.

Intrigos atkurti šiauliečiams nepavyko, o rungtynių pabaigoje į aikštę žengė ir Tomas Pačėsas jaunesnysis su Ibrahimu Mulaomerovičumi. Pirmasis dar spėjo pasižymėti tritaškiu, o rungtynes „Dzūkija“ laimėjo.

„Dzūkijai“ mačą apkartino Egidijaus Dimšos trauma, patirta ketvirto kėlinio metu. Kiek rimtai aukštaūgis susižeidė kelį, paaiškės kiek vėliau.

Prie pergalės po 15 taškų pridėjo E. Brownas ir D. Domarkas (5/7 trit.). 14 taškų surinko Paulius Petrilevičius, po 9 – Keremas Kanteris (11 atk. kam.), Artūras Jomantas ir Paulius Danisevičius.

„Šiauliams“ 19 taškų pelnė Cedrickas Bowenas, po 15 – Evaldas Šaulys (5 rez. perd.), Sethas Allenas ir Ignas Vaitkus, 12 – Arminas Urbutis (7 atk. kam.).

Antanas Sireika po mačo kalbėjo apie auklėtinių problemas gynyboje.

„Nesusigaudėme gynyboje. Man įstrigo asistento žodžiai: jei nesupratote – neikite į aikštelę, bet jei susitarėme, kaip darysime, nereikia dviese pulti ant žmogaus, kuris yra po krepšiu. Gal vyrai šiek tiek pasimetę, kad nepavyksta vykdyti paprastų susitarimų.

Sakiau, kad žaiskime paprastai gynyboje, pasikeiskime, jei matysime, kad yra mismatch situacija, eisime padėti, dvigubinsime. Lyg elementaru, bet, pasirodo, ne taip paprasta“, – kalbėjo „Šiaulių“ treneris.

„Dzūkiją“ treniruojantis A . Urlepas pripažino, kad pernelyg negalvoja apie šeštą poziciją, kurią pasiekti bus sunku.

„Džiaugiuosi dėl rezultato, bet nesu patenkintas, kaip pradėjome rungtynes. Antroje pusėje grįžome agresyvesni ir susikūrėme pranašumą. Gerai kovojome po krepšiais ir tai tapo vienu svarbiausių dalykų šiame mače. Taip pat pataikėme ir reikalingus metimus.

Tai mums svarbi pergalė, kovojant dėl septintos pozicijos. Galimybės pasiekti šeštą – tik teorinės, šansų yra mažai“, – sakė A. Urlepas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris