„Betsafe“ prognozė: Aukštaitijos derbyje – dar vienas kirtis „Pieno žvaigždėms“
Foto: LKL / BNS

„Betsafe“ prognozė: Aukštaitijos derbyje – dar vienas kirtis „Pieno žvaigždėms“

Autorius: LKL.LT
2019-05-01

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ pamiršo pergalės skonį, tačiau panikos mygtuko artėjant atkrintamosioms dar nespaudžia. Aukštaitijos ekipa pastarąjį kartą triumfavo kovo 30-ąją dieną, o turėtą 12 pergalių per 14 mačų atkarpą pakeitė niūrus 7 pralaimėjimų ruožas.

Gedimino Petrausko auklėtiniai atsitiesti mėgins jau šiandien, kuomet Aukštaitijos derbyje Panevėžyje susikaus su vietos „Lietkabeliu“. Mačo pradžia – 18.15 val., o tiesiogiai dvikovą transliuos tinklalapis LKL.LT.

„Svarbiausia, kad išliekame vieningi, – tinklalapiui LKL.LT teigė Pasvalio komandos puolėjas Tomas Lekūnas. – Sunku psichologiškai pralaimėti tiek rungtynių. Tikrai nėra lengva, tačiau mikroklimatas išliko geras.

Mes kalbamės, palaikome vieni kitus, nėra taip, kad esame užsidarę ir viską laikome savyje. Vyksta bendravimas, o tai didžiulis šio sezono Pasvalio komandos pliusas – tiek užsieniečiai, tiek lietuviai tarpusavyje yra gerai susijungę.

Jei dabar nusivilsime, pradėsime panikuoti ir kažką kaltinti, manau, kad tuomet atkrintamosios mums nebus sėkmingos, o jos mums yra svarbiausios. Norime kažką nuveikti.“

„Pieno žvaigždės“ šį sezoną gerbėjus pakerėjo bei varžovus guldė savo laisvu, greitu ir efektyviu puolimu.

Jei atakuoti sekėsi gerai, tai gynyba visą sezoną buvo problema – Pasvalio ekipa varžovams vidutiniškai leidžia pelnyti po 87,3 taško, o tai yra antras blogiausias rezultatas lygoje, nusileidžiantis tik „Šiaulių“ krepšininkams (vid. 91,1 tšk.).

Jei per 7 pralaimėjimų atkarpą pasvaliečių gynyba išliko panaši (vid. 90,4 praleisto taško per mačą), tai puolimo rodiklis stipriai krito žemyn – vos 75,3 pelnyto taško.

„Mes esame puolamojo tipo komanda, bandome išnaudoti savo stiprybes ten, – teigė T. Lekūnas. – Nesame labai stiprūs gynyboje, o kažką kardinaliai pakeisti gynyboje, kai visą sezoną puoli, yra sudėtinga.

Nemanau, kad reikėtų tą daryti sezono pabaigoje. Kažką patobulinti ir pagerinti galime, bet nemanau, kad kažką reikia keisti iš esmės. Viskas atsiremia ne į taktiką, o į norą.“

T. Lekūnas yra viena kertinių gero „Pieno žvaigždžių“ sezono priežasčių. Geriausią karjeros sezoną žaidžiantis 26-erių puolėjas vidutiniškai pelno po 11,5 taško, atkovoja 3,4 ir perima 1,6 kamuolio, atlieka 1,6 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 11,4 naudingumo balo.

Puolėjo geras žaidimas neliko nepastebėtas – jis buvo išrinktas naudingiausiu sausio mėnesio krepšininku.

„Sezonas bus geras, jei sugebėsime kažką nuveikti atkrintamosiose, – aiškino T. Lekūnas. – Norisi likti ne tik penktiems, bet ir parodyti kažką daugiau. Nemanau, kad ši pralaimėjimų serija yra tragedija, kuri nubraukė mūsų galimybes.

Atkrintamosiose bus kita istorija, didesnė įtampa. Mano sezoną apibrėš pasirodymas atkrintamosiose, nes svarbiausia yra komanda ir jos rezultatai.“

Tomas Lekūnas
​​​​​​Sezonas bus geras, jei sugebėsime kažką nuveikti atkrintamosiose.

„Pieno žvaigždžių“ kelyje – ant bangos esantis Panevėžio „Lietkabelis“, kuris per pastarąsias šešerias rungtynes iškovojo penkias pergales, įskaitant ir ant menčių paguldytą Vilniaus „Rytą“.

„Tai rodo, kad einame teisinga linkme, – tinklalapiui LKL.LT komandos žaidimą įvertino „Lietkabelio“ gynėjas Paulius Valinskas. – Turime daug traumuotų žaidėjų, tad mums ypač svarbu priimti gerus sprendimus aikštelėje.

Bandome įgyti geriausią formą prieš atkrintamąsias, o šia atkarpa tikrai esu patenkintas.“

Panašu, kad į sezono pabaigą geriausią sportinę formą įgijo ir pats P. Valinskas.

„Žalgirio“ paskolintas 23-ejų 191 cm ūgio žaidėjas per pastarąsias šešerias rungtynes renka po 18,6 taško bei po 4,3 rezultatyvaus perdavimo. Per šį ruožą P. Valinskas iš toli pataikė 14 tolimų metimų iš 28 (50 proc.).

„Nelabai mėgstu vertint save, bet šiuo metu jaučiuosi tikrai gerai, – mintimis dalijosi „Lietkabelio“ gynėjas. – Gaunu daug minučių, treneris manimi labai pasitiki ir stengiasi išnaudoti, duoda daug laisvės. Šiuo metu viskas atrodo tikrai neblogai.“

Šio vakaro rungtynės tarp „Lietkabelio“ ir „Pieno žvaigždžių“ yra lyg repeticija prieš „Betsafe–LKL“ atkrintamąsias. Nors ekipos turi teorinių šansų pajudėti iš savo užimamų pozicijų, tačiau jos veikiausiai susikaus ir ketvirtfinalio etape.

Tiesa, Panevėžio ekipos lyderis į atkrintamąsias dar nesižvalgo.

„Dabar tai yra eilinės reguliaraus sezono rungtynės. Tą kalbėjo ir treneris, tą patį galvojome ir mes. Mūsų tikslas dabar nėra atkrintamosios, turime gerinti savo sportinę formą, tad su kiekvienomis rungtynėmis bandome eiti į priekį“, – teigė P. Valinskas.

Šį sezoną komandos buvo susitikusios penkis kartus – triskart „Betsafe–LKL“ čempionate bei du kartus „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje. Per šiuos mačus „Lietkabelis“ iškovojo tris pergales, o sėkmingą seriją tikisi pratęsti ir šio vakaro susitikime „Cido“ arenoje.

„Kaip sakoma, sužeistas žvėris dar pavojingesnis, – varžovų nesėkmingą ruožą įvertino P. Valinskas. – „Pieno žvaigždės“ bandys dar labiau stengtis bei gerinti žaidimą. Mes bandysime jiems to neleisti padaryti, o raktas į pergale, manau, turi būti mūsų gynyba – jų laisvo žaidimo stabdymas.“

„Betsafe“ lažybų ekspertai spėja, kad atkrintamųjų varžybų repeticijoje triumfuos „Lietkabelis“, išrašęs „Pieno žvaigždėms“ jau aštuntąjį pralaimėjimą iš eilės.

„Lietkabelis“ – „Pieno žvaigždės“ trečiadienį 18.15 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Sostinės ekipa neranda sėkmės rakto – per pastarąsias penkerias rungtynes iškovotos vos dvi pergalės. Šiandien „Rytas“ keliaus į Saulės miestą, kuriame jų laukia visada alkani „Šiaulių“ krepšininkai.

„Šiauliai“ – „Rytas“ trečiadienį 17.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Labai svarbus mačas abejoms ekipoms. „Nevėžis“ siekia išlipti iš lentelės dugno, tuo metu „Dzūkija“ nenori ketvirtfinalyje susitikt su „Žalgiriu“. Pergalė būtina, kaip oras.

„Nevėžis“ – „Dzūkija“ trečiadienį 16.30 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Šarūno Jasikevičiaus kariauna patyrė netikėtą antausį Prienuose. „Skycop“ tapo vos antra „Betsafe–LKL“ komanda šį sezoną šalies pirmenybėse įveikusia „Žalgirį“. Ketvirtadienį kauniečiai vyks į Aukštaitiją bei susigrums su visada kovingais „Juventus“ krepšininkais.

„Žalgiris“ – „Juventus“ ketvirtadienį 18.50 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Geriausią sezono mačą sužaidę bei „Žalgirį“ namuose patiesę prieniškiai neketina sustoti. Virginijaus Šeškaus kariauna turi visas galimybes turi pasiekti 6-ąją poziciją pirmenybėse. Tiesa, siekiant aukštesnės vietos „Skycop“ komandai teks pranokti „Neptūną“, kuris šiuo metu yra iškovojęs šešias pergales iš eilės.

„Skycop“ – „Neptūnas“ penktadienį 18.30 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris