„Nevėžis“ įspūdingu spurtu vainikavo tragišką „Pieno žvaigždžių“ ratą ir iškovojo devintąją vietą
LKL/BNS nuotr.

„Nevėžis“ įspūdingu spurtu vainikavo tragišką „Pieno žvaigždžių“ ratą ir iškovojo devintąją vietą

Autorius: LKL.lt
2019-05-05

Kėdainių „Nevėžis“ (8-28) pabaigė „Betsafe-LKL“ sezoną padovanodamas savo sirgaliams gražią pergalę. Devintąją vietą užsitikrinę Ramūno Cvirkos auklėtiniai namie 90:86 (26:25, 17:23, 26:17, 21:21) palaužė be pergalių ketvirtajame rate likusius Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (16-20) krepšininkus.

Pirmojoje mačo pusėje komandos žaidė taškas į tašką, o po pertraukos atsiplėšti pirmieji pamėgino svečiai. „Pieno žvaigždės“ išsiveržė į priekį 64:57, tačiau „Nevėžio“ krepšininkai surengė įspūdingą spurtą 20:3 bei ketvirtojo kėlinio viduryje patys įgijo dviženklę persvarą 77:67.

Užsivedę šeimininkai lemiamomis minutėmis nesiruošė sustoti – sėkmingai žaidė gynyboje, vieną po kito blokavo metimus ir nors paskutinėmis sekundėmis leido varžovams prisivyti 86:89, nuskambėjus finalinei sirenai šventė pergalę, garantavusią „Betsafe-LKL“ pirmenybėse devintąją vietą už savęs paliekant „Šiaulius“.

Nugalėtojus į priekį vedė puikią formą pastaruoju metu demonstravęs Zaidas Hearstas, pelnęs 25 taškus ir surinkęs 29 naudingumo balus. Pralaimėtojų neišgelbėjo įspūdingas Jay'aus Threatto benefisas – gynėjas buvo arti trigubo dublio pelnydamas 20 taškų, atkovodamas 11 kamuolių ir atlikdamas 8 rezultatyvius perdavimus.

Ketvirtajame „Betsafe-LKL“ rate nė karto nelaimėjusios, tačiau penktąją vietą iškovojusios „Pieno žvaigždės“ patyrė devintąjį pralaimėjimą iš eilės, o jį dar labiau apkartino netektis – Dagoberto Pena ketvirtajame kėlinyje nesėkmingai nusileido ant parketo ir patyręs traumą aikštelę paliko tik su bendraklubių pagalba.

„Prieš rungtynes kalbėjome, kad turime parodyti pagarbą sau ir žiūrovams. Komanda turi kovoti ir rodyti charakterį, šiandien tai pavyko. Minimalų tikslą pasiekėme – nelikome paskutiniai, o maksimalaus ne – į atkrintamąsias varžybas nepatekome“, – po pergalės konstatavo R. Cvirka. 

„Žinojome, kad kažkuriuo momentu susidursime su kitokia gynyba ir varžovas pradės pataikyti, bet eilinį kartą ketvirtame rate su tuo nesusitvarkėme. Anksčiau tai darydavome neblogai, išspręsdavome šiuos klausimus komandiškiau“, – apgailestavo „Pieno žvaigždžių“ strategas Gediminas Petrauskas. 

„Nevėžis“: Zaidas Hearstas 25 (29 n.b.), Martynas Varnas 13, Gabrielius Maldūnas 12 (9 atk. kam., 4 blk.), Ignas Labutis 9, Nikita Balašovas 7.

„Pieno žvaigždės“: Jay'us Threattas 20 (11 atk. kam., 8 rez. perd., 32 n.b.), Dagoberto Pena 15, Yannickas Franke 13, Žygimantas Skučas 12. 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris