Atkrintamąsias varžybas komandos pasitinka nukraujavusios
LKL / BNS nuotr.

Atkrintamąsias varžybas komandos pasitinka nukraujavusios

Autorius: LKL.lt
2019-05-14

Artūras Jomantas šį sezoną į aikštę grįžti nebesitiki, o Alytaus „Dzūkijai“ viena pergalė ketvirtfinalio serijoje prieš Kauno „Žalgirį“ prilygtų fantastikai.

Šį vakarą prasideda atkrintamosios „Betsafe–LKL“ kovos, kurias komandos pasitinka nukraujavusios.

Reguliariojo sezono nugalėtojas „Žalgiris“ šį vakarą priima „Dzūkiją“, susitikimą nuo 18.30 val. tiesiogiai transliuos BTV.

O Panevėžyje „Lietkabelis“ priims Pasvalio „Pieno žvaigždes“, susitikimą nuo 18.15 val. bus galima stebėti LKL.lt svetainėje.

„Jei rezultatas būtų 1-2, būtų fantastika, – laukiančią seriją apžvelgė Valdemaras Chomičius, „Dzūkijos“ trenerio asistentas. – Bet bus 0-2. Būsime patenkinti, jei žaisime gerai.“

Aštuntą vietą reguliariajame sezone užėmusiai „Dzūkijai“ situaciją apsunkino A. Jomanto trauma. Vienas kovingiausių lygos krepšininkų prieš 10 dienų patempė kojos raiščius ir priverstas 2-3 savaites ilsėtis, bet į aikštę šį sezoną grįžti nebesitiki.

Kiti „Dzūkijos“ krepšininkai, įskaitant praėjusias rungtynes praleidusį Egidijų Dimšą, šį vakarą mes iššūkį „Žalgiriui“.

Ne pajėgiausios sudėties bus ir čempionai – sekmadienį čiurnos traumą patyręs Artūras Milaknis praleis pirmas ketvirtfinalio rungtynes.

„Eurolygoje „Žalgiris“ parodė charakterį, parodė, kad gali ir nori žaisti su bet kuo, – pabrėžė V. Chomičius. – Tai geras pavyzdys kiekvienai komandai, kad reikia žaisti su charakteriu. Klausiau mūsų žaidėjų: nejaugi neįdomu žaisti su „Žalgiriu“ ir parodyti charakterį? Visi nori žaisti. Bet kai žaidi su tokiu grandu ir nesusitvarkai su vidine būsena, lengva nebūna. O kai ateini nusiteikęs ir žaidi kaip lygus su lygiu, žaidimas pavyksta. Tokiu būdu silpnesnės komandos gali laimėti prieš stipresnes.“

„Dzūkija“ LKL pirmenybėse žaidžia nuo 2011 metų ir nė karto per klubo istoriją nėra įveikusi „Žalgirio“. Pernai alytiškiai liko už atkrintamųjų varžybų ribos ir šiemet džiaugiasi žengę žingsnį aukštyn.

Kur kas daugiau intrigos tikimasi sulaukti ketvirtfinalio serijoje tarp „Lietkabelio“ ir „Pieno žvaigždžių“. Nors „Lietkabelis“ reguliarųjį sezoną baigė laipteliu aukščiau, traumos apsunkino pasirengimą atkrintamosioms.

„Lietkabelis“ ketvirtfinalio serijoje versis be Simo Jasaičio (blauzdos trauma) ir Marko Čakarevičiaus (kirkšnies trauma), abejojama dėl Stefano Sinoveco pasirodymo.

„Turėjome daugybę problemų, o didžiausia – jau ilgai negalime treniruotis penki prieš penkis, – LKL.lt sakė „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas. – Be tokių treniruočių labai sunku pasirengti rungtynėms, ypač atkrintamosioms.

Bet vaikinai kovotojai, pasirengę atiduoti viską, ką gali. Rezultatas man nesvarbu, svarbiausia – kad parodytume geriausia, ką galime.“

Komandos veidu tapęs S. Jasaitis nežaidžia nuo kovo pabaigos. Nors ilgą laiką klubo atstovai teigė, kad puolėjas sugrįžti gali bet kurią dieną, trauma negija.

Paklaustas, ar tikisi sulaukti S. Jasaičio dar šį sezoną, N. Čanakas pasėjo abejonių. „Jis vis dar jaučia skausmą, niekas negerėja, – teigė treneris. – Vis dar laukiame, kol jis pasijus geriau. Ar jis šį sezoną žais, negaliu pasakyti, nes nesu gydytojas.“

„Pieno žvaigždžių“ stovykloje situacija geresnė – pastarąsias rungtynes dėl sveikatos problemų praleidęs Karolis Petrukonis pasirengęs žaisti, susitikimą praleis tik nugaros traumą turintis Tomas Galeckas – jis nežaidžia jau mėnesį.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris