P. Valinsko karjeros mače „Lietkabelis“ tritaškiais parbloškė „Pieno žvaigždes“
BC Lietkabelis nuotr.

P. Valinsko karjeros mače „Lietkabelis“ tritaškiais parbloškė „Pieno žvaigždes“

Autorius: LKL.lt
2019-05-14

Karjeros rekordus gerinęs Paulius Valinskas įmetė visus 6 savo mestus tritaškius, o 13 iš 21 tolimo metimo (61 proc.) pataikęs Panevėžio „Lietkabelis“ pergalingai pradėjo „Betsafe-LKL“ atkrintamąsias varžybas.

Trečiajame kėlinyje nuo varžovų atitrūkę Nenado Čanako auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje 95:87 (26:19, 23:25, 26:17, 20:26) nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį 1-0. 

Antrasis ir galimai paskutinis serijos susitikimas Pasvalyje bus žaidžiamas ketvirtadienį.

„Kiekvienose atkrintamosiose varžybose pirmosios rungtynės yra labai svarbios, bet ši pergalė dar nieko nereiškia. Nesu patenkintas gynyba, bet „Pieno žvaigždes“ sustabdyti nėra lengva“, – po mačo sakė N. Čanakas. 

Panevėžio klubą pirmyn tempęs Paulius Valinskas per 30 minučių pelnė 26 taškus (3/6 dvit., 6/6 trit., 2/2 baud.), atliko 8 rezultatyvius perdavimus bei surinko 34 naudingumo balus.

Visų rungtynių metų siautėjęs gynėjas pagerino karjeros rezultatyvumo, naudingumo ir tolimų metimų rekordus. Snaiperis visus juos prieš tai buvo užfiksavęs balandį.

Gedimino Petrausko kariaunos neišgelbėjo sezono pasirodymus surengusių Jay'aus Threatto ir Yancy Gateso tandemas. Pirmojo sąskaitoje – 24 taškai ir 10 rezultatyvių perdavimų, antrojo – 19 taškų ir 6 atkovoti kamuoliai.

„Labai liūdina prasta pradžia tiek pirmo, tiek trečio kėlinio. Viskas kaip ir neblogai, išskyrus pataikymo procentus – „Lietkabelis“ fantastiškai pataikė tritaškius, todėl belieka pasveikinti su pergale“, – apgailestavo G. Petrauskas. 

Pirmoje susitikimo pusėje rimtai favoritams į atlapus kibusios „Pieno žvaigždės“ antrojo ketvirčio pabaigoje atsilikinėjo tik 43:46, bet šeimininkai spurtavo 15:5 bei po pertraukos paliko varžovus už nugaros 61:48.

Lemiamo ketvirčio pradžioje eilinis P. Valinsko tritaškis suteikė „Lietkabeliui“ jau 15 taškų persvarą (78:63), o tik priešpaskutinę minutę atsilikimą iki vienženklio (82:89) sumažinę svečiai pasivyti nebesuspėjo. 

 „Lietkabelis“: Paulius Valinskas 26 (8 rez. perd., 6/6 trit., 34 n.b.), Ikenna Iroegbu 17, Saulius Kulvietis 15, Žiga Dimecas 12 (9 atk. kam.).

„Pieno žvaigždės“: Jay'us Threattas 24 (10 rez. perd., 27 n.b.), Yancy Gatesas 19, Dagoberto Pena 12, Vytautas Šulskis 11.  

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris