Žūtbūtinį mūšį pasitinkantis „Neptūnas“ džiaugiasi namų aikštės pranašumu ir tikisi palaikymo
LKL / BNS nuotr.

Žūtbūtinį mūšį pasitinkantis „Neptūnas“ džiaugiasi namų aikštės pranašumu ir tikisi palaikymo

Autorius: LKL.lt
2019-05-18

Klaipėdos „Neptūno“ sekmadienį „Švyturio“ arenoje laukia išlikimo rungtynės. Uostamiesčio ekipa penktadienį pralaimėjo Prienuose bei ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių įsivyravo lygybė 1-1.

Bilieto į „Betsafe–LKL“ atkrintamųjų varžybų pusfinalį siekiantys klaipėdiečiai rytoj namuose 16 val. lemiamose serijos rungtynėse priims „Skycop“ krepšininkus.

„Galime teigti, kad tai bus svarbiausias sezono mačas, nes jis yra artimiausias bei nuspręs tolimesnę sezono eigą, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ teigė treneris Kazys Maksvytis. – Dabar viskas sprendžiasi iš vienų rungtynių. Gerai, kad turime namų aikštelės pranašumą. Tikimės, kad klaipėdiečiai ateis mūsų palaikyti. Svarbios rungtynės, norėtųsi, kad žaistume su geru palaikymu.“

Pergalingai namuose ketvirtfinalio seriją pradėjęs „Neptūnas“ pralaimėjimą patyrė Prienuose, kuomet neišlaikė dviženklio turėto pranašumo – antroji susitikimo dalis pralaimėta 27:43.

„Nuo trečiojo kėlinio vidurio užstrigome abejose aikštės pusėse. Užstrigome puolime, galbūt Prienai prisitaikė prie mūsų gynybos sistemos ir pradėjo mažinti skirtumą“, – mintimis dalijosi „Neptūno“ strategas.

Per pirmąją mačo Prienuose pusę klaipėdiečiai demonstravo galingą puolimą – realizavo 9 tritaškius iš 10 bei surinko net 58 taškus. Vis dėlto pralaimėjimu paženklintame susitikime „Neptūnas“ varžovams nusileido kovoje dėl atšokusių kamuolių (25 prieš 34).

Puolime per visas rungtynes K. Maksvyčio auklėtiniai nusiėmė vos 1 kamuolį.

„Manau, kad atsipalaidavome, ypatingai, kai perlaužėme rungtynes savo naudai ir išsiveržėme šiek tiek į priekį, – aiškino K. Maksvytis. – Tuomet sustojome, rodėme mažiau noro ir agresijos. Agresyvumą parodo puolime atkovoti kamuoliai.

Žinoma, pirmoje mačo dalyje buvo labai geras mūsų pataikymas, dėl to nebuvo lengva surinkt daug kamuolių. Ką susikūrėme, tai viskas buvo antrajame kėlinyje.“

„Skycop“ ekipa pergalę iškovojo naudodama 6 žaidėjų rotaciją, kurių amžius svyruoja nuo 30 iki 39 metų amžiaus. K. Maksvytis prieš lemiamą serijos mūšį pirštu bedė į gynybą.

„Varžovai teoriškai turėtų pavargti, bet matome, kad ketvirtajame kėlinyje jie įgavo pasitikėjimo ir atrodė šviežesni nei mes.

Gal persispaudėme patys save su aukštu tempu. Viską norime pradėti nuo gynybos, turime problemų situacijose du prieš du. Tai reikia sutvarkyti ir siekti pergalės rytoj“, – sakė „Neptūno“ vyriausiasis treneris.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris