Aistromis pažymėtame mūšyje Vilniuje – užtikrinta „Ryto“ pergalė ir bilietas į finalą
LKL/BNS nuotr.

Aistromis pažymėtame mūšyje Vilniuje – užtikrinta „Ryto“ pergalė ir bilietas į finalą

Autorius: H. Augustynas
2019-05-24

Vilniaus „Rytas“ ir antrose pusfinalio rungtynėse dominavo ir tiesiausiu keliu žengė į „Betsafe–LKL“ finalą. Bene įdomiausia turėjusi būti atkrintamųjų serija pasibaigė užtikrintu „Ryto“ triumfu 2-0 prieš Klaipėdos „Neptūną“.

Nuo pat rungtynių pradžios rungtynes kontroliavę vilniečiai 83:70 (25:12, 24:15, 19:19, 15:24) susitvarkė su „Neptūnu“ ir antrus metus iš eilės žengė į didįjį finalą.

Antrasis pusfinalio susitikimas buvo pažymėtas ir itin karštu epizodu. Sužaidus vos septynias minutes „Neptūno“ vidurio puolėjas Simas Galdikas iš galvos trenkė savo varžovui Martynui Echodui ir už tai sulaukė diskvalifikacinės pražangos.

Už iškart duotą diskvalifikacinę pražangą S. Galdikas bus priverstas praleisti ir pirmąsias bronzinio finalo rungtynes.

Vilniečių gretose rezultatyviausiai žaidė 16 taškų surinkęs Derekas Needhamas bei po 14 pridėję Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas.

„Neptūną“ nuo pralaimėjimo gelbėti bandė 15 taškų surinkęs Osvaldas Olisevičius ir po 10 pridėję Deividas Gailius bei Gytis Masiulis.

Vos vieną tritaškį iš 20 pirmose rungtynėse pataikę klaipėdiečiai taiklumu pasigirti negalėjo ir Vilniuje. „Neptūnas“ savo pirmąjį tritaškį pataikė tik po ilgosios pertraukos po penkių iš eilės nepataikytų tolimų metimų.

„Ryto“ krepšininkai situaciją kontroliuoti pradėjo nuo pat susitikimo pradžios ir jau po pirmojo kėlinio turėjo dviženklį pranašumą – 25:12.

Nė kiek neatsipalaidavę vilniečiai antrajame kėlinyje savo pranašumą dar labiau didino, o į ilgąją pertrauką išėjo atsiplėšę nuo „Neptūno“ 49:27.

Po ilgosios pertraukos „Rytas“ pradėjo triuškinti savo varžovus ir įpusėjus trečiajam kėliniui turėjo 28 taškų pranašumą – 64:36.

Ketvirtajame kėlinyje „Neptūnas“ dar buvo priartėjo iki 13 taškų, tačiau didesnės intrigos atkurti nesugebėjo.

„Šiose rungtynėse svarbiausia buvo intensyvumas. Vyrai išėjo žinodami rungtynių svarbą ir žinodami, kad nenori grįžti į Klaipėdą. Padarėme mažai klaidų, o taktiškai viskas buvo super“, – po susitikimo kalbėjo Dainius Adomaitis.

„Apmaudu, kad nesugebėjome išlaikyti reguliariajame sezone iškovotos antros vietos, dėl kurios sunkiai dirbome. Prieš pusfinalio seriją vienas mūsų lyderių sakė, kad su „Rytu“ pagaliau išsiaiškinsime. Deja, išsiaiškinome, o varžovas buvo stipresnis“, – po nesėkmingai užsibaigusios serijos kalbėjo Kazys Maksvytis.

Antrąjį sezoną iš eilės į „Betsafe–LKL“ finalą patekęs „Rytas“ finalo seriją iki trijų pergalių pradės antradienį, kai Kaune susigrums su vietos „Žalgiriu“.

Geriausią reguliarųjį sezoną klubo istorijoje sužaidęs „Neptūnas“ savo sezoną pratęs bronzinėje serijoje. Ją Klaipėdiečiai namuose pradės pirmadienį ir iki trijų pergalių kovos su Panevėžio „Lietkabeliu“.

„Rytas“: Derekas Needhamas 16 (5/6 dvit., 1/6 trit.), Mindaugas Girdžiūnas ir Arnas Butkevičius po 14, Eimantas Bendžius 12 (7 atk. kam.), D.J. Seeley ir Arciomas Parachouskis (6 atk. kam., 2/9 dvit.) po 7.

„Neptūnas“: Osvaldas Olisevičius 15, Deividas Gailius (6 atk. kam.) ir Gytis Masiulis (10 atk. kam.) po 10, Džiugas Slavinskas 8, Tomas Delininkaitis (1/5 trit.) ir Lorenzo Williamsas po 7.  

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris