Karjerą baigęs G. Leonavičius nuo krepšinio nenutols
LKL / BNS nuotr.

Karjerą baigęs G. Leonavičius nuo krepšinio nenutols

Autorius: LKL.lt
2019-05-27

Vienuolika sezonų Lietuvos krepšinio lygoje praleidęs Gintaras Leonavičius sportinę avalynę keičia į kostiumą.

35-erių panevėžietis savaitgalį paskelbė baigiantis profesionalaus krepšininko karjerą, tačiau nuo krepšinio nenutols.

Prienų „Skycop“ marškinėlius šį sezoną vilkėjęs G. Leonavičius šį savaitgalį skrenda į Miuncheną, iš kurio atgalinio bilieto neturi – sulaukęs galimybės jis nusprendė įsidarbinti FIBA Europos padalinyje.

„Šiam etapui rengiausi keletą metų, – bendraudamas su LKL.lt sakė G. Leonavičius, vilkėjęs penkių LKL komandų marškinėlius. – Pradėjau suprasti, kad nebegaliu augti kaip žaidėjas, galiu tik regresuoti.

Fizinės galimybės leistų žaisti dar porą metų, bet turėjau problemų su keliu ir supratau, kad laikas augti kitur.“

Artimiausi G. Leonavičiaus bičiuliai žinojo, kad panevėžietis pastaruoju metu mokėsi krepšinio vadybos, komunikacijos ir renginių organizacijos paslapčių. Įveikęs kelias atrankas, G. Leonavičius buvo pakviestas užimti varžybų koordinatoriaus pareigas „FIBA Europe“ organizacijoje.

„Atsirado galimybė būti šalia krepšinio ir būtų buvę kvaila ja nepasinaudoti, – įsitikinęs G. Leonavičius, kurio jau šią vasarą laukia darbas Europos jaunimo čempionatuose prižiūrint organizatorių darbą, darant ataskaitas ir prisidedant prie organizavimo. – Aišku, nostalgija žaidimui yra, bet atsiradusi galimybė labai rimta.“

G. Leonavičius per karjerą LKL sužaidė 348 rungtynes – tai 18-ta vieta tarp visų laikų LKL krepšininkų.

Paskutinės rungtynės vyko gegužės 19-ąją, kai „Skycop“ pralaimėjo lemiamas ketvirtfinalio rungtynes Klaipėdos „Neptūnui“.

Pasak krepšininko, paskutinėse rungtynėse buvo sunku valdyti emocijas.

„Per rungtynes koncentruojiesi į dalykus, kurie vyksta aikštėje, bet kai pabaigoje sėdėjau ant suolo, buvo sunku, o kai baigėsi rungtynės, apsikabinau su Lorenzo Williamsu ir buvo šiek tiek ašarėlių“, – atviravo krepšininkas.

G. Leonavičius su „Neptūnui“ atstovaujančiu L. Williamsu kartu du sezonus praleido „Lietkabelio“ gretose. Atstovaudamas gimtojo miesto klubui G. Leonavičius iškovojo reikšmingiausią karjeros pergalę.

„Tas sezonas, kai su „Lietkabeliu“ žaidėme LKL finale, pusfinalyje nugalėję Vilniaus „Lietuvos rytą“, buvo įsimintiniausias, – 2016-2017 m. prisiminė G. Leonavičius, pagal pelnytus taškus (3230) užimantis 29-tą vietą tarp visų lygos krepšininkų. – Tai buvo gera komanda su stipriu treneriu Maksvyčiu, buvome alkani pergalių. Man tas sezonas labiausiai įstrigo kaip panevėžiečiui.“

G. Leonavičius braukia brūkšnį karjerai LKL, tačiau neatmeta galimybės, kad ši pavardė grįš į Lietuvos krepšinio žemėlapį.

Gintaras Leonavičius jaunasis 2002-aisiais debiutavęs LKL žengė savo tėvo Gintaro Leonavičiaus pėdomis. Dabar 61-erių Lietuvos krepšinio legenda spėjo du sezonus sužaisti vos įkurtoje LKL.

Galbūt jų pėdomis žengs ir jauniausioji šeimos atžala, dabar 5-erių taip pat Gintaras Leonavičius.

„Stengsiuosi jį sudominti krepšiniu, bet tikriausiai pats pasirinks, ką norės daryti ateityje“, – apie savo sūnų kalbėjo per karjerą Panevėžio, Kėdainių „Nevėžio“, Vilniaus „Sakalų“, „Šiaulių“ ir „Skycop“ marškinėlius vilkėjęs G. Leonavičius.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris