Su keturiais žaidėjais atsisveikinęs „Rytas“ aktyviai stebės Ch. Kramerio situaciją
Foto: LKL / BNS

Su keturiais žaidėjais atsisveikinęs „Rytas“ aktyviai stebės Ch. Kramerio situaciją

Autorius: rytasvilnius.lt
2019-07-11

Sostinės komanda atsisveikino su Evaldu Kairiu, Margiriu Normantu, Aisčiu Pilausku ir Norbertu Giga. Vilniaus „Rytas“ nepasinaudojo galimybe dar sezonui pratęsti sutartį su Chrisu Krameriu. 31 metų amerikietis sostinės klube žaidė nuo 2017 metų.

„Klubui tai buvo sunkus sprendimas. Tiesa, kol kas galėčiau pavadinti šį sprendimą techniniu – tiesiog turėjome jį priimti suėjus sutartyje numatytai datai. Visgi mes ir toliau aktyviai stebime Chriso reabilitaciją, palaikome ryšį su juo ir jo agentais. Labai tikiuosi, kad mums dar pavyks sutarti dėl abi puses tenkinančių sąlygų “, – sako Linas Kleiza, Vilniaus „Ryto“ sporto direktorius.

Pasak L. Kleizos, „Rytas“ pasveikusį amerikietį norėtų matyti savo gretose.

„Tačiau šiuo metu mes negalime investuoti tiek pinigų į po sunkios traumos reabilitaciją neseniai pradėjusį žaidėją. Ypač vertinant visas su dabartine ir ankstesnėmis Chriso traumomis susijusias rizikas“, – teigia L. Kleiza.

2018-2019 sezone Ch. Krameris Vilniaus „Ryto“ sudėtyje sužaidė 21 susitikimą: 8 Europos taurės varžybose, 9 Lietuvos krepšinio lygoje ir 4 Karaliaus Mindaugo taurėje. Europos taurėje jis vidutiniškai pelnydavo po 6,3 taško, atlikdavo po 4,6 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo po 2,9 ir perimdavo po 1,9 kamuolio per rungtynes.

„Rytas“ taip pat nutarė nepratęsti sutarčių su praėjusiame sezone Vilniuje rungtyniavusiais Evaldu Kairiu, Margiriu Normantu, Aisčiu Pilausku ir Norbertu Giga.

„Su šiais žaidėjais mūsų keliai išsiskyrė dėl skirtingų priežasčių. Su Evaldu mums nepavyko sutarti dėl sutarties pratęsimo detalių, o likę vaikinai kituose klubuose gaus gerokai daugiau žaidimo laiko, kas leis jiems sparčiau tobulėti ir žengti į priekį. Dėkoju šiam ketvertui už žaidimą Vilniaus „Ryte“. Neatmetu galimybės, jog įgiję patirties kitur jie vieną dieną dar apsivilks „Ryto“ marškinėlius“, – sako L. Kleiza.

Vilniaus „Rytas“ šiuo metu turi galiojančias sutartis su krepšininkais Eimantu Bendžiumi, Doviu Bičkauskiu, Mareku Blaževičiumi, Arnu Butkevičiumi, Martynu Echodu, Mindaugui Girdžiūnu, Augustu Marčiulioniu, Deividu Sirvydžiu, Einaru Tubučiu. Komandos vyriausiuoju treneriu ir toliau dirbs Dainius Adomaitis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris