„Šiaulius“ papildys amerikietis
Foto: bcsiauliai.lt

„Šiaulius“ papildys amerikietis

Autorius: bcsiauliai.lt
2017-11-06

Po Nicko Zeislofto traumos atsivėrusią spragą „Šiaulių“ komandos sudėtyje užtaisys prie komandos prisijungsiantis amerikietis Akeemas Wrightas. 200 cm ūgio krepšininkas dviem mėnesiams užims savo tėvynainio vietą.

33 metų A. Wrightas yra pažįstamas „Šiaulių“ ekipos gerbėjams. Jis praėjusiame sezone žaidė Nikosijos „Apoel“ komandoje Kipre, kuri du sykius įveikė Saulės miesto atstovus Europos taurės varžybų J grupės rungtynėse ir jose buvo vienas rezultatyviausių, į šiauliečių krepšį įmesdamas 23 ir 15 taškų. 

Iš viso Europos taurės turnyre amerikietis sužaidė 12 rungtynių ir vidutiniškai aikštelėje praleido po 32,1 minutės, per kurias rinko po 14,5 taško, atkovojo po 5 kamuolius bei atliko po 1,75 rezultatyvaus perdavimo. 

Be žaidimo Kipre per savo karjerą krepšininkas atstovavo Kanados, Suomijos, Ukrainos, Švedijos klubams, taip pat sužaidė 7 rungtynes Ispanijos ACB lygoje „C.B. Valladolid“ komandoje, kurioje savo laiku žaidė tokios pasaulinės žvaigždės kaip Arvydas Sabonis ar Oskaras Šmitas. 

Į Lietuvą A. Wrightas, su kuriuo buvo pasirašyta 2 mėnesių sutartis, atvyks savaitės viduryje ir savo naujajai komandai galės padėti savaitgalį „Betsafe–LKL“ rungtynėse su čempionu Kauno „Žalgiriu“.

Pasak „Šiaulių“ trenerio Antano Sireikos, amerikietis pridės komandai taip trūkstamo aštrumo atakose ir padės kompensuoti N. Zeislofto netektį.

„Ieškome išeities susidariusioje situacijoje ir manau, kad radome žmogų, kuris galėtų tikti mūsų idėjoms ir tam, ką norime sustiprinti. Žaidžiame pernelyg minkštą krepšinį, todėl norime būti agresyvesni. Kadangi mažiausiai dviem mėnesiams netekome rezultatyviausio savo krepšininko, pagrindinio metiko, tiek laukti negalime, todėl pakvietėme jį į komandą“, – sakė A. Sireika.

Artimiausias rungtynes šiauliečiai žais trečiadienį, lapkričio 8 d., Baltijos krepšinio lygoje Latvijoje su „Jurmalos“ ekipa.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris