„Betsafe“ prognozė: „Lietuvos rytas“ namuose nukaus atsigaunantį „Juventus“
Foto: Fotodiena/R. Lukoševičius

„Betsafe“ prognozė: „Lietuvos rytas“ namuose nukaus atsigaunantį „Juventus“

Autorius: LKL.lt
2017-11-11

Šiandien Vilniuje „Lietuvos rytas“ priims tragiškai sezoną pradėjusį, tačiau paskutiniu metu iš pelenų kylantį Utenos „Juventus“ klubą. LKL.lt kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šio mačo prognozę.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ (77,7 proc.) – Utenos „Juventus“ (22,3 proc.)

Galime drąsiai teigti, kad į Vilnių šiandien atvyksta atsigaunantis „Juventus“ klubas. Septyniais pralaimėjimais „Betsafe–LKL“ pirmenybėse bei dvejomis nesėkmės FIBA Čempionų lygoje startavusi Aukštaitijos regiono ekipa neteko vyriausiojo trenerio Gedimino Petrausko. Tai buvo lūžis uteniškių žaidime, kurie atsispyrę nuo dugno per likusius šešis mačus iškovojo keturias pergales.

„Mūsų forma akivaizdžiai kyla, – tinklalapiui „LKL.lt“ sakė „Juventus“ gynėjas Simas Buterlevičius. – Ir pagal rezultatą, ir pagal žaidimą. Nežinau, ar tai naujo trenerio įtaka, ar tai atėjo su laiku. Mes apsipratome bei apsitrynėme. Pamatėme, kad tik vieningai galime kažką pasiekti.“

Pirmajame ture uteniškiai „Lietuvos rytui“ metė rimtą iššūkį namuose, kuomet po atkaklios pralaimėjo 75:82. Pastovumu negalintys pasigirti vilniečiai vis banguoja. Geresnes rungtynes keičia blogesnės, o trijų pralaimėjimų seriją pakeitė pergalės prieš „Pieno žvaigždes“ bei Limožo CSP.

Rokas Giedraitis
Mūsų žaidimas gerėja, mes vis geriau vienas kitą suprantame

„Mūsų žaidimas gerėja, mes vis geriau vienas kitą suprantame, – tinklalapiui „LKL.lt“ sakė „Lietuvos ryto“ puolėjas Rokas Giedraitis. – Tikiuosi, kad nesustosime, o tik kilsime į viršų bei pergalių bus dar daugiau. Į dvikovą su „Juventus“ turime išeiti su ta pačia energija, kaip ir paskutiniame Europos taurės mače su Limožu. Turime išpildyti trenerio planą bei tikėtis pergalės.“

„Lietuvos rytas“ turi galingesnę sudėtį bei kelia ambicingus tikslus, tačiau žvelgiant į komandų statistiką, tai didžiausias vilniečių pranašumas yra rezultatyvių perdavimų grafoje – 21,3 prieš 16,5. Puikų komandinį vilniečių žaidimą pabrėžia ir S. Buterlevičius.

Simas Buterlevičius
Svarbi bus mūsų gynybos sistema, ties kuriuo varžovų žaidėju mes nuspręsime rizikuoti

„Lietuvos ryte“ nėra tokio žaidėjo, kurį uždengus, iškart galėtume tikėtis pergalės, – dėstė gynėjas. – Vilniečiai žaidžia komandinį krepšinį. Tokia yra trenerio Rimo Kurtinaičio filosofija. Visi dirba sistemingai ir vienodai, tiek puolime, tiek gynyboje. Svarbi bus mūsų gynybos sistema, ties kuriuo varžovų žaidėju mes nuspręsime rizikuoti.“

Etatiniu „Lietuvos ryto“ žaidėju, kuriam varžovai duodavo daugiau laisvės pasireikšti puolime, yra Artūras Jomantas. Puolėjas šį sezoną vėl negali pasigirti geru pataikymu, iš toli jis atakuoja 28,6 proc. taiklumu. Tokiu žaidėju buvo ir Marcas Carteris, kuris nuo trijų taškų zonos atakuodavo 20 proc. tikslumu, tačiau komandoje jo jau nebėra.

Pagal efektyvumą geriausias žaidėjas „Lietuvos ryto“ ekipoje yra jaunasis Martynas Echodas. Su trenksmu į sostinės klubą įsiliejęs 20-metis 206 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 17 minučių pelno po 10 taškų, atkovoja 6,7 kamuolio bei renka 14,3 naudingumo balo. Tai 10 rezultatas visoje lygoje.

Tiesa, vargu, ar „Juventus“ gynyba atskirai akcentuos gynybą prieš M. Echodą. Vilniečiai savo sudėtyje turi ir daugiau ginklų. Vienas galingiausių – Europos taurėje siautėjantis Loukas Mavrokefalidis. 33-ejų graikas šiame turnyre pelno net po 19 taškų bei 20,8 naudingumo balo. Verta paminėti ir gynėjų grandyje žaidžiančius Jimmy Baroną, Chrisą Kramerį bei vis dažniau ketvirtoje pozicijoje pasirodantį Roką Giedraitį.

„Juventus“ gretose privalu išskirti Anthony Irelandą. Tai rezultatyviausias (vid. 15,6 tšk.) bei ketvirtas naudingiausias (vid. 15,8) lygos krepšininkas.

„Juventus“ yra gerai suburta komanda, žaidžianti tikrai gerą krepšinį, – sakė R. Giedraitis. – Jiems kartais pritrūksta sėkmės. Nemanau, kad jų rezultatai atspindį tikrąjį komandos pajėgumą. Tai neblogų užsieniečių ir lietuvių mišinys. Reikėtų išskirti A. Irelando ir LaRono Dendy tandemą, kurį privalėsime stabdyti. Irelandas mėgsta būti su kamuoliu bei gerai diriguoja komandai.“

Utenos ekipa šiuo metu savo sąskaitoje turi dvi pergales bei pirmenybėse užima vos 9-ąją vietą. Tokio „Juventus“ starto nesitikėjo nei krepšinio aistruoliai, nei pati komanda.

Simas Buterlevičius
Mes privalome būti ambicingi, kovingi ir agresyvūs visas 40 mačo minučių

„Mes patys jaučiame ir visa lyga mato, kad mūsų potencialas nėra toks, koks buvo sezono startas buvo, – sakė S. Buterlevičius. –  Iš mūsų pradžioje daug kas tikėjosi gero žaidimo, nes sudėtis atrodė nebloga, tačiau tie lūkesčiai mus šiek tiek užmigdė. Galvojome, kad savaime viskas gausis. Mūsų principai privalo išlikti visą sezoną. Mes privalome būti ambicingi, kovingi ir agresyvūs visas 40 mačo minučių. Mes galime laimėti kaip komanda, kitų variantų nėra.“

Betsafe“ spėja, kad „Lietuvos rytas“ įveiks atsigaunantį Utenos klubą. Mačo pradžia – šiandien 17.20 val. Tiesiogiai stebėti galėsite per BTV, LKL.lt bei DELFI.

Kitose turo rungtynėse „Betsafe“ prognozuoja, kad „Vytautas“ patirs dar vieną nesėkmę prieš „Pieno žvaigždes“, „Nevėžis“ ir „Šiauliai“ nepasipriešins „Lietkabeliui“ ir „Žalgiriui“, o „Neptūnas“ išsiveš pergalę iš Alytaus.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris