Naudingiausias „Betsafe–LKL“ savaitės žaidėjas – „Juventus“ aukštaūgis
Foto: Fotodiena/J. Elinskas

Naudingiausias „Betsafe–LKL“ savaitės žaidėjas – „Juventus“ aukštaūgis

Autorius: LKL.LT
2017-11-20

Mindaugas Kupšas ne kartą buvo renkamas į savaitės žaidėjų penketuką, galiausiai Utenos „Juventus“ aukštaūgis pripažintas ir geriausiu savaitės krepšininku.

M. Kupšas surinko 36 naudingumo balus, sužaidė geriausias karjeros LKL rungtynes ir tapo naudingiausiu „Betsafe–LKL“ savaitės žaidėju.

„Labai malonu būti įvertintam ir pastebėtam, – LKL.LT svetainei sakė M. Kupšas. – Toks sėkmingas pasirodymas – ne tik mano, bet ir visos komandos nuopelnas. Draugai surado mane atakos smaigalyje ir jie prie visko prisidėjo.“

Mindaugas Kupšas
Norime reabilituotis po prastos sezono pradžios ir būti kuo aukščiau finišo tiesiojoje.

217 cm ūgio krepšininkas pelnė 25 taškus (8/14 dvitaškių, 9/11 baudų), atkovojo 11 kamuolių ir išprovokavo 9 pražangas, taip padėdamas „Juventus“ atsigauti.

Itin prastai sezoną pradėjusi Utenos komanda savaitgalį namie 92:79 pranoko Alytaus „Dzūkiją“. Per pastarąsias ketverias „Betsafe–LKL“ rungtynes „Juventus“ pralaimėjo tik kartą – Vilniaus „Lietuvos rytui“.

„Džiugu, kad toks asmeninis pasirodymas padėjo iškovoti pergalę, – džiaugėsi M. Kupšas. – Ji, kaip ir kiekviena kita, komandai reiškia labai daug, nes norime reabilituotis po prastos sezono pradžios ir būti kuo aukščiau finišo tiesiojoje.“

9-os „Betsafe–LKL“ savaitės TOP5
Poz. Žaidėjas Komanda Eff
G E. Šaulys Šiauliai 33
G K. Reinhardt Dzūkija 22
F E. Žukauskas Vytautas 29
F J. Palacios Neptūnas 26
C M. Kupšas Juventus 36

Antras pagal naudingumą praėjusią savaitę buvo Evaldas Šaulys, padėjęs „Šiauliams“ išlipti iš nesėkmių ruožo. Gynėjas pelnė 27 taškus (2/3 dvitaškių, 5/9 tritaškių) ir atkovojo 5 kamuolius bei surinko 33 naudingumo balus. „Šiauliai“ namie 104:95 pranoko Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir laimėjo „Betsafe–LKL“ čempionate pirmą kartą nuo rugsėjo pabaigos.

Kito gynėjo poziciją savaitės penketuke užėmė Katinas Reinhardtas. „Dzūkijos“ amerikietis surinko 22 naudingumo balus – pelnė 21 tašką (8/15 metimų) ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, bet Alytaus komanda suklupo Utenoje.

Į penketuką pateko Juanas Palaciosas, sutvirtinęs savo pozicijas naudingiausių lygos krepšininkų viršūnėje. Klaipėdos „Neptūno“ puolėjas pelnė 19 taškų (7/12 dvitaškių), atkovojo 10 kamuolių ir 26 naudingumo balais prisidėjo prie pergalės prieš „Lietuvos rytą“.

Penketuką baigia Prienų–Birštono „Vytauto“ puolėjas Eigirdas Žukauskas. Jo 29 naudingumo balai padėjo „Vytautui“ laimėti antras rungtynes paeiliui – įveikti Kėdainių „Nevėžį“. „Vytauto“ kapitonas surinko 20 taškų (7/11 metimų) ir atkovojo 8 kamuolius.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris