Kinijoje – istorinė Lietuvos krepšiniui partnerystės sutartis

Kinijoje – istorinė Lietuvos krepšiniui partnerystės sutartis

Autorius: LKL.LT
2017-11-22

Lietuvos krepšinio lyga (LKL) žengė reikšmingą žingsnį siekdama populiarinti Lietuvos krepšinį pasaulyje. LKL prezidentas Remigijus Milašius pasirašė sutartį su Kinijos krepšinio asociacija (CBA) ir tapo pirma pasaulio krepšinio lyga, sudariusia sutartį su CBA.

LKL bendradarbiaus su Kinijos krepšinio asociacija, kuri apima ir šios šalies lygą – ji yra viena stipriausių pasaulyje. Joje žaidžia Donatas Motiejūnas, taip pat – gausybė buvusių NBA žvaigždžių, tokių kaip Stephonas Marbury, Brandonas Basas, Ty Lawsonas ir Brandonas Jenningsas.

LKL ir CBA ketina rengti bendrą Lietuvos ir Kinijos krepšinio klubų turnyrą, organizuoti treniruočių stovyklas šiose šalyse, geriausi Lietuvos teisėjai savo patirtimi dalysis Kinijoje.

„Kinija pakvaišusi nuo krepšinio, ir šioje rinkoje Lietuvos krepšinis nuo šiol bus labiau matomas, – džiaugėsi sutartį pasirašęs LKL prezidentas Remigijus Milašius. – Mūsų tikslas pastaraisiais metais buvo didinti LKL žinomumą pasaulyje ir dabar žengėme labai svarbų žingsnį.

Kinija puikiai žino Joną Kazlauską, nuo šiol daugiau žinos apie Lietuvos krepšinio lygą, o bendradarbiavimas pritrauks rėmėjų iš Kinijos, jų parama galiausiai pasieks klubus ir kels jų lygį.“

Sutartį pasirašė R. Milašius ir vienas iš CBA vadovų Ma Guoli – jis pakeitė asociacijos vadovą Yao Mingą. Legendinis kinų krepšininkas šiuo metu lankosi Kinijos rinktinės treniruočių stovykloje.

„Buvo labai smagu, kai Kinijos krepšinio asociacijos vadovai pasakė, jog tai svarbi diena jiems, – teigė Lietuvos ambasadorė Kinijoje Ina Marčiulionytė. – Jie žino Lietuvą kaip didelę ir svarbią krepšinio šalį ir jiems garbė tokią sutartį su Lietuva pasirašyti. Žinome, kad daug valstybių norėjo pasirašyti analogišką sutartį, bet su naująja asociacija Lietuva pasirašė pirmoji. Manau, mūsų santykiams ir mūsų sportui šiandien didelė diena.“

CBA vykdo veiklą 21 metus, bet pirmą kartą pasirašė strateginę sutartį su užsienio krepšinio lyga. Bendradarbiavimą ketinama pradėti įgyvendinti prieš 2018–2019 m. sezoną.

„Prieš sezoną ketiname rengti draugišką turnyrą, kuriame dalyvautų abiejų šalių klubai, – sakė R. Milašius. – Apie konkrečius klubus kalbėsime vėliau, bet bus rengiamos stovyklos, ikisezoniniai turnyrai. Pasiūlymų yra daug, dar reikia laiko, kad viskas susigulėtų.“

LKL prezidento tikinimu, Lietuva per krepšinį gali atverti kelią į Kinijos rinką, kuri yra viena didžiausių pasaulyje.

„Vienintelis dalykas, ką žmonės Kinijoje žino apie Lietuvą, yra krepšinis, todėl manome, kad šis bendradarbiavimas gali padėti šalims geriau pažinti viena kitą verslo, turizmo, kultūros ar bet kurioje kitoje srityje“, – vylėsi R. Milašius.

LKL dėl galimo bendradarbiavimo kalbėjo su kelių Kinijos įmonių atstovais – neatmetama galimybė, kad kinų kompanijos prisidės prie Lietuvos krepšinio.

Į Kiniją kartu su LKL atstovais – prezidentu R. Milašiumi ir teisėjų direktoriumi, buvusiu Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu Algimantu Paviloniu – vyko ir Lietuvos verslininkų delegacija.

LKL vadovų padedami prekės ženklų „Bosca“, „Biovelos“, „Vilkyškių pieninės“ ir „Vičiūnų grupės“ atstovai susitiko su Kinijos verslininkais ir aptarė galimybes importuoti produkciją į Kiniją.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris