Įvaizdiniame klipe krepšininkai nusikėlė į XIII-ąjį amžių
Foto: Fotodiena.lt

Įvaizdiniame klipe krepšininkai nusikėlė į XIII-ąjį amžių

Autorius: LKL.LT
2017-12-14

Krepšininkams dažnai tenka stoti prieš televizijų kameras, tačiau imtis tikro vaidybos amato – ne kasdienis užsiėmimas.

Būrys „Betsafe–LKL“ žaidėjų buvo pakviesti dalyvauti vaizdo klipo filmavime ir buvo perrengti XIII-ojo amžiaus autentiškais rūbais.

Visas šis projektas skirtas Karaliaus Mindaugo taurės turnyrui. Susižavėjimo per praėjusius metus sulaukusios varžybos organizuojamos trečią kartą, finalo ketvertas šį kartą vyks vasario 17-18 d. Klaipėdoje.

Turnyro reklaminio klipo filmavime dalyvavę krepšininkai vienbalsiai tvirtino, kad sudėtingiausia – ilgas procesas kartojant dublius.

„Smagu, tik visa tai trunka labai ilgai, – sakė Arvydas Šikšnius, atstovaujantis Utenos „Juventus“ komandai. – Reikia daug stovėti nejudant. Krepšinio aikštelėje paprasčiau, nes tai darau daug metų. Jei filmuočiausi nuo antros klasės, gal lengva būtų daryti ir tai.“

Krepšininkai buvo aprengti XIII-ojo amžiaus rūbais ir ginkluote – būtent šiuo laikotarpiu gyveno pirmasis Lietuvos karalius Mindaugas, dėl kurio trofėjaus kasmet kovoja stipriausi Lietuvos krepšinio klubai.

Šio turnyro įvaizdinį klipą filmavo „Be Tabu“ kompanija, reikalavusi iš krepšininkų preciziško tikslumo – epizodai buvo kartojami po kelis, kartais – ir keliolika kartų.

„Labai įdomu pamatyti visą techniką ir veiksmą, filmavimą, – teigė Arnas Butkevičius, neseniai iš Klaipėdos „Neptūno“ persikėlęs į Vilniaus „Lietuvos rytą“. – Net neįsivaizduodavau, kiek dublių reikia nufilmuoti vienam kadrui. Dabar žinosiu, kaip kuria serialus ir filmus – tai įdomi ir nauja patirtis.“

„Sunkiausia – išstovėti penkis dublius iš eilės, – pripažino Prienų–Birštono „Vytauto“ kapitonas Eigirdas Žukauskas. – Filmuotis serialuose ar filmuose nėra taip lengva, kaip mums atrodo. Mes matome galutinį rezultatą, o iš tiesų darbo reikia įdėti gerokai daugiau nei 30 minučių.“

Reklaminį Karaliaus Mindaugo taurės turnyro klipą galėsite išvysti kitą savaitę.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris