„Šiauliuose“ – įžaidėjas iš JAV

„Šiauliuose“ – įžaidėjas iš JAV

Autorius: bcsiauliai.lt
2017-12-15

„Šiaulių“ krepšinio klubas papildė sudėtį jaunu ir perspektyviu amerikiečiu Damonu Lynnu. 180 cm ūgio 22 m. amžiaus krepšininkas rungtyniaus įžaidėjo pozicijoje ir dėl žaidimo laiką konkuruos su Donatu Sabeckiu bei Kristupu Žemaičiu.

Žaidęs Naujojo Džersio technologijų instituto (NJIT) komandoje D.Lynnas pirmojo NCAA diviziono Atlantic Sun konferencijos paskutinį sezoną vidutiniškai įmesdavo po 20,9 taško, atlikdavo po 3,6 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 2,3 kamuolio per rungtynes.

Per studijų laikotarpį jis pelnė daugiau nei 2000 taškų, tapdamas pirmuoju šią ribą peržengusiu NJIT auklėtinu. Taip pat jo sąskaitoje yra 434 pataikyti tritaškiai. Tai – penktasis rezultatas NCAA stipriausio diviziono istorijoje. Už D.Lynno nugaros liko ir NBA lygos superžvaigždė Stephenas Curry, įmetęs 414 tolimus metimus.

Antraisiais studijų metais naujienų agentūra „Associated Press“ atkreipė dėmesį į šį krepšininką rinkdama kandidatus į NCAA All-American rinktinę. O 2016 m. jis pateko į simbolinį pirmąjį, o po metų – į antrąjį geriausių konferencijos žaidėjų penketuką. 

Su D.Lynnu sutartis pasirašyta iki sezono pabaigos. Vienas mėnuo bus skirtas bandomajam laikotarpiui.

„Tęsiame savo viziją į komandą kviesti jaunus ir krepšinio išalkusius krepšininkus. Tikimės, kad Damonas greitai pritaps ir jo atėjimas išplės mūsų žaidimo galimybes. Jis yra labai greitas, pasižymi geru krepšinio intelektu, gali taškus pelnyti pats bei kurti progas komandos draugams. Taip pat įgausime ir papildomų manevrų taktikoje, kadangi galėsime, esant poreikiui, D.Sabeckį pastumti į atakuojančio gynėjo poziciją“, – apie naujoką kalbėjo klubo direktorius Mindaugas Žukauskas.

Į Lietuvą D.Lynnas atvyks sekmadienį ir nuo kitos savaitės prisijungs prie komandos treniruočių. Debiutuoti „Šiaulių“ gretose jis galės jau BBL lygos išvykos rungtynėse gruodžio 20 d. su „Liepaja“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris