SIL–Karaliaus Mindaugo taurė – per LRT televiziją
Foto: Fotodiena.lt

SIL–Karaliaus Mindaugo taurė – per LRT televiziją

Autorius: LKL.LT
2017-12-19

Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje pristatytas SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyras. Vieno įspūdingiausių Lietuvos sporto renginių generaliniu rėmėju tapo internetinė sporto aprangos ir avalynės parduotuvė SIL.LT.

„Džiaugiamės tapę sėkmingo projekto generaliniu rėmėju, – teigė Džiuljeta Rainytė, prekės ženklo SIL projektų vadovė. – Karaliaus Mindaugo taurė yra kasmet daugybę aistruolių sutraukiantis projektas. Mums labai smagu, juolab kad SIL.LT daugiau nei 10 metų orientuojasi į krepšinio sritį. Labai džiaugiamės, kad galime prisidėti prie šio puikaus ir sėkmingo turnyro organizavimo ir tikimės, kad pavyks padovanoti gražią šventę.“

SIL–Karaliaus Mindaugo taurė bus matoma per nacionalinį transliuotoją – visas turnyro rungtynes transliuos LRT.

Jau dabar aišku, kad pasibaigus dviem „Betsafe–LKL“ ratams pirmas keturias vietas užims Kauno „Žalgiris“, Klaipėdos „Neptūnas“, Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“, jos ketvirtfinalyje žais savo aikštėse vasario 13-14 dienomis.

Po dviejų „Betsafe–LKL“ ratų 5-8 vietas užėmusias komandos dalyvaus burtų ceremonijoje ir sužinos, su kuo varžysis ketvirtfinalyje. Burtai bus traukiami sausio 16 d.

Visas SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro rungtynes transliuos LRT – ketvirtfinaliai bus rodomi per LRT Kultūrą, finalo ketvertas iš Klaipėdos – per LRT televiziją. Klaipėdoje taip pat bus rengiami LKL snaiperio ir „Oro karaliaus“ konkursai.

SIL–Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto turnyras šį sezoną išsiskirs transliacijos kokybe. Žiūrovai galės mėgautis Eurolygos lygio transliacija su 12 kamerų.

„Džiaugiamės, kad pavyko susitarti dėl transliacijų, – Vilniuje surengto turnyro pristatyme džiaugėsi Audrius Siaurusevičius, LRT generalinis direktorius. – Užtikrinsime aukščiausią transliacijų kokybę HD raiška. Turnyras vyks vasarį – valstybės šimtmečio fone. Bus daug transliacijų, renginių, bet pavyko sutarti, kad galėtume visas rungtynes transliuoti tiesiogiai. LRT taip pat labai gražiai įsikomponuos į šimtmečio programą. Nes krepšinis Lietuvoje susijęs su mūsų nepriklausomybės atsiradimu 1918 m.: be laisvos Lietuvos krepšinis į mūsų šalį būtų atėjęs gerokai vėliau.“

SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro prizinis fondas lieka kaip pernai – komandos išsidalins 90 tūkst. eurų.

„Tikimės gražaus turnyro, – pabrėžė LKL prezidentas Remigijus Milašius. – Tikimės, kad krepšinis bus aukšto lygio. Finalo ketverte matysime gerų vaizdų, emocijų ir turnyras bus tikrai pasisekęs.“

Kaip įprasta, SIL–Karaliaus Mindaugo taurė žiūrovams Klaipėdoje padovanos ir pramoginę dalį. Per turnyro finalą bus surengtas iš šokėjų kovų finalas. Šiame projekte dalyvaus keturių stipriausių „Betsafe–LKL“ komandų šokėjos.

„Bus ištraukti burtai, kas su kuo susitiks pusfinalyje, o nugalėtojos susitiks finale, – teigė Romualdas Brazauskas, LKL generalinis direktorius. – Visą renginį lydės meninė programa – kasmet norime kažką

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris