Panevėžyje triumfavęs R. Kurtinaitis džiaugėsi pergale, bet ne žaidimo kokybe
Foto: Fotodiena/Josvydas Elinskas

Panevėžyje triumfavęs R. Kurtinaitis džiaugėsi pergale, bet ne žaidimo kokybe

Autorius: LKL.lt
2017-12-23

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa Panevėžyje palaužė vietos „Lietkabelį“ ir iškovojo pergalę 75:69. Nors vilniečiai pabėgo trečiojo kėlinio pabaigoje nuo varžovų, pabaigoje susikrautą persvarą leido varžovams ištirpdyti.

„Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis po rungtynių gyrė savo ekipos žaidėjus už kovą, tačiau akcentavo, kad rungtynių pabaigas privaloma žaisti geriau.

„Visų pirma, tai džiaugiuosi, kad laimėjome. Kaip ir manėm, lengva nebuvo, ypač pradžia buvo sunki. Bet paskui padėtį stabilizavom, žaidėm neblogai. Gal pačią pabaigą sužaidėm nekaip. Pergalė tenkina, bet žaidimo kokybė – ne“, - kalbėjo strategas.

„Vyrai buvo susikaustę, per pirmas keturias atakas, padarėme tris klaidas. Jautėsi, kad nėra tokio laisvumo, bet paskui sugrįžome į rungtynes. Panevėžyje yra žaisti sunku. Ir nesvarbu ar jie laimi, ar pralaimi, lengva čia niekam nebūna, - kalbėjo R. Kurtinaitis. - Aišku, šiandieną buvo ir labai geras fanų palaikymas, jie surinko beveik pilną areną. Daug faktorių lėmė sunkią pradžią, bet džiaugiuosi, kad laimėjome.

Pagal pozicijas, tai mes stabilizavomės, atsirado aiškumas keitimuose, kas ką gali pakeisti ir kokiu momentu. Ir pati mūsų strategija dabar pasiteisina. Žaidimas turėtų pagerėti, tačiau labai gaila, kad praradome Arną Butkevičių dėl traumos. Kol kas nežinau kaip rimtai. Bet svarbiausia, kad vyrai kovojo, stengėsi, bet vis tiek turėtume solidžiau žaisti pabaigas.“

Paklaustas, kas nutiko vilniečių naujokui, R. Kurtinaitis nieko tiksliai pasakyti negalėjo: Arnui sutrenkė šoną ir net po suleistų vaistų jis negalėjo judėti. Nežinau kaip rimtai ir kas tiksliai yra.“

Taip pat paklaustas kodėl komandos veteranas Mindaugas Lukauskis tiek mažai žaidžia, R. Kurtinaitsi turėjo atsakymą.

„Mes naudojame žaidėjus, kad laimėti prieš komandas, kurie atrodo, kad yra reikalingi. Aš džiaugiuosi, kad turime 12 žaidėjų iš kurių galime pasirinkti“, - kalbėjo R. Kurtinaitis.

Tuo tarpu „Lietkabelio“ ekipos laikinasis vyriausiasis treneris Vitalijus Černijus, kuris pavaduoja atleistą Artūrą Štalbergą, sveikino varžovus su pergale, tačiau įžvelgė ir nemažai taisytinų dalykų.

„Sveikinu „Lietuvos rytą“ su sudėtinga pergale. Jie labai gerai sužaidė trečiąjį kėlinį. Aš kartojau, kad turime taip gerai gintis ne tik paskutines 4 minutes, bet visas rungtynes. Su tokiu atsidavimu ir agresija reikia dirbti visas 40 minučių“, - kalbėjo V. Černijus.

Strategas taip pat išskyrė ir didelį klaidų skaičių.

„Ir vėl darome 20 klaidų, o tai yra labai daug mūsų komandai ir tokiam lygiui, kokį rodo „Lietuvos rytas“. Mes pametame koncentraciją, nekomunikuojame vieni su kitais, metame kamuolius į niekur, kur turėtų būti žaidėjas, bet ten jo nėra. Turime dirbi ties tuo ir kiekvienas turi branginti kamuolį. Mūsų žaidėjai yra labai stiprūs individualiai ir jų tarpusavio sąveika yra labai didelė jėga. Didžiausias mūsų priešas ir esame mes patys. Jeigu save perlaušime ir pradėsime tikėti vienas kitu, bus rezultatas.“, - kalbėjo strategas.

V. Černijus taip pat atsiprašė komandos sirgalių dėl pralaimėjimo prieš šventes ir pažadėjo, kad pergalių dar tikrai bus.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris