Po krepšiais dominavęs „Neptūnas“ sutriuškino „Vytautą“
Foto: Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Po krepšiais dominavęs „Neptūnas“ sutriuškino „Vytautą“

Autorius: LKL.lt
2017-12-27

Nė karto neprametęs Simas Galdikas sužaidė geriausias sezono ir vienas geriausių karjeros rungtynių bei „Betsafe-LKL“ pirmenybėse atvedė Klaipėdos „Neptūną“ (14-3) į septintąją pergalę iš eilės.

Antrojoje turnyrinės lentelės vietoje įsitvirtinę Kazio Maksvyčio auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje 104:83 (26:23, 27:21, 26:21, 25:18) sutriuškino Prienų Birštono „Vytautą“ (4-12).

Pergalingai metus baigęs „Neptūnas“ liko vienintele namuose nesuklupusia lygos komanda. Ją šiame mače itin aktyviai palaikė 14-ąjį savo gimtadienį šventusi fanų grupuotė „Vakarų banga“.

Aštuoniese žaidę „Vytauto“ krepšininkai vertėsi be pagrindinio savo priekinės linijos žaidėjo Egidijaus Dimšos, kuriam neseniai buvo atlikta riešo operacija.

Didele varžovų netektimi pasinaudoję klaipėdiečiai daugiausiai problemų jiems padarė būtent po krepšiais, o labiausiai prie to prisidėjo S. Galdikas.

Uostamiesčio ekipą į priekį vedęs vidurio puolėjas per 17 minučių spėjo pelnyti 18 taškų (9/9 dvitaškiai), atkovoti 8 kamuolius bei surinkti 23 naudingumo balus.

„Komanda yra susivienijusi labiau nei buvo anksčiau. Treneris šiandien žaidimą statė ant manęs, aš tai pateisinau ir viskas sekėsi gerai“, – sakė S. Galdikas.

„Komanda yra susivienijusi labiau nei buvo anksčiau. Treneris šiandien žaidimą statė ant manęs, aš tai pateisinau ir viskas sekėsi gerai“, – po mačo sakė S. Galdikas.

Aukštaūgiams didžiąją žaidimo puolime dalį patikėję ir kovą dėl atšokusių kamuolių 43:31 laimėję klaipėdiečiai į priekį pabėgo antrajame kėlinyje, kai spurtas 13:2 leido jiems pirmauti prieš nukraujavusius varžovus 47:31.

„Buvome susitarę, kad pirmoje mačo pusėje neleisime varžovams mesti iš baudos aikštelės ir nesirūpinsime, jei jie gerins tritaškių rekordą. Vis dėlto visus taškus iki pertraukos praleidome iš po krepšio“ – spaudos konferencijoje juokėsi „Vytauto“ strategas Virginijus Šeškus.

Tomas Dimša prieš ilgąją pertrauką dar buvo sumažinęs svečių atsilikimą iki vienženklio skaičiaus (44:53), tačiau trečiojo kėlinio pradžioje tritaškiais prapliupę šeimininkai įgijo rekordinį pranašumą 71:50.

Per likusį susitikimo laiką prieniškiams sugrąžinti intrigos nebepavyko. 9 tritaškius iš 27 (33 proc. taiklumas) pataikęs „Neptūnas“ užtikrintai laikė žaidimo vadžias savo rankose iki pat finalinės sirenos, o vaizdo aikštelėje negadino ir šanso sulaukęs jaunimas.

Solidžiai antrose rungtynėse iš eilės žaidė Aidas Einikis, šįkart per 14 minučių pataikęs 3 tritaškius ir surinkęs 9 taškus. Laurynas Beliauskas per 16 minučių įmetė 6, o Arūnas Mikalauskas per 11 minučių – 3 taškus.

„Išliekame susikoncentravę ir energingi, nors dabar kiekviena pergalė iš mūsų reikalauja labai didelių pastangų. Viduryje sezono prisitaikyti prie dviejų galbūt geriausių žaidėjų išvykimo yra labai sudėtinga.

Jaunimas savo šansą išnaudoja neblogai. Ypač L. Beliauskas, kuris jau yra pasitrynęs šioje lygoje. A. Einikis pastarose dvejose rungtynėse taip pat įrodinėja esąs vertas savo minučių“ – kalbėjo K. Maksvytis.

„Neptūnas“: Simas Galdikas 18 (9/9 metimai, 8 atk. kam.), Laimonas Kisielius 15, Jerry Johnsonas 14, Edgaras Želionis 13.

„Vytautas“: Edvinas Šeškus ir Martynas Linkevičius po 18, Tomas Dimša 17, Regimantas Miniotas 15 (8 atk. kam.).

Kitas „Betsafe-LKL“ rungtynes  „Neptūnas“ sausio 4-ąją namuose žais su „Šiauliais“. „Vytautas“ su tais pačiais „Šiauliais“ žais dviem dienomis anksčiau – sausio 2-ąją.

Rungtynių momentas: 

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris