„Šiauliai“ parklupdė „Nevėžį“ ir atėmė kėdainiečių šansus patekti į SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą
Foto: Fotodiena/Josvydas Elinskas

„Šiauliai“ parklupdė „Nevėžį“ ir atėmė kėdainiečių šansus patekti į SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą

Autorius: H. Augustynas
2017-12-28

„Šiaulių“ ekipa po itin atkaklios kovos įveikė Kėdainių „Nevėžį“ bei taip žengė žingsnį aštuntosios vietos link, kas garantuoja vietą SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyre. Tuo metu „Nevėžis“ pralaimėjimu prarado visus šansus patekti į aštuonetą iki antrojo rato pabaigos.

„Betsafe-LKL“ pirmenybėse „Šiauliai“ po itin sėkmingo pirmojo kėlinio išlaikė susikrautą pervarą ir 79:70 įveikė „Nevėžį“.

„Šiauliai“ jau pirmąjį kėlinį laimėjo 18:10 ir taip pasiuntė „Nevėžį“ į lengvą nokdauną. Įdomu tai, kad „Šiauliai“ laimėjo nepaisant itin prasto atsarginių žaidėjų indelio. Vos 18 taškų pelnę nuo suolo pakilę krepšininkai visą darbą paliko pagridiniams komandos žaidėjams.

Šiose rungtynėse „Šiauliams“ po ilgos pertraukos padėjo Nickas Zeisloftas, kuriam buvo lūžęs dešinės rankos delnikaulis. Jo sugrįžiams buvo itin sėkmingas, krepšininkas per 24 minutes pelnė 12 taškų (3/3 dvit., 2/6 trit.), atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį ir dukart prasižengė.

Tuo metu vos antras rungtynes žaidę su „Nevėžio“ marškinėliais Margiris Normantas ir Tadas Sedekerskis ir vėl atrodė puikiai. M. Normantas tapo rezultatyviausiu „Nevėžio“ žaidėju. Jis pelnė 16 taškų (2/3 dvit., 2/4 trit., 6/8 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, išrašė vieną bloką ir surinko 21 naudingumo balą.

T. Sedekerskis per 22 minutes pelnė 11 taškų (3/4 dvit., 1/1 trit., 2/2 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 16 naudingumo balų.

„Šiaulius“ į pergalę vedė Arminas Urbutis, pelnęs 16 taškų, Donatas Sabeckis pridėjo 15 (7 rez. perd.), Lauryno Biručio sąskaitoje 14, o po traumos sugrįžusio N. Zeislofto sąskaitoje – 12.

„Nevėžio“ gretose išsiskyrė jau minėtas M. Normantas pelnė 16 taškų, Gabrielius Maldūnas pridėjo 15, o Tadas Sedekrskis – 11.

„Nevėžis“ dar rungtynių pradžioje pirmavo 4:0, tačiau tada „Šiauliai“ persvėrė rezultatą ir kėlinį užbaigė itin galingai. O antrojo kėlinio pabaigoje svečiai iš Šiaulių pirmavo ir 14 taškų skirtumu (38:24). Būtent 4 taškų pranašumas pirmojo kėlinio pradžioje buvo vienintelis kartas, kada „Nevėžis“ pirmavo šiose rugntynėse.

Kėdainiečiai dar ketvirtajame kėlinyje atsilikinėjo 13 taškų skirtumu (60:73), tačiau persvarą dar spėjo sumažinti. Vis dėlto, priartėję iki 6 taškų (67:73), intrigos sukurti nesugebėjo ir buvo priversti pripažinti varžovų pranašumą.

„Šiauliams“ tai buvo 5-oji pergalė per 16 rungtynių, o „Nevėžis“ liko su 4 pergalėmis per 17 rungtynių. „Šiauliai“ dar sužais rungtynes su Prienų-Birštono „Vytautu“ sausio 2-ąją ir tai bus paskutinės antrojo „Betsafe-LKL“ rato rungtynės. „Vytautas“ turi viena pergale mažiau negu Saulės miesto atstovai ir šių rungtynių nugalėtojas iškovos paskutinį kelialapį į SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą.

Rugntynių apžvalga:

 

Trenerių komentarai:

 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris