Sėkmingas R. Butauto debiutas: „Lietkabelis“ nutraukė penkių pralaimėjimų seriją
Foto: Fotodiena.lt/J.Elinskas

Sėkmingas R. Butauto debiutas: „Lietkabelis“ nutraukė penkių pralaimėjimų seriją

Autorius: LKL.lt
2018-01-02

Pirmasis Ramūno Butauto blynas Panevėžio „Lietkabelio“ (11-6) vyriausiojo trenerio poste neprisvilo. Naujo stratego vadovaujama ekipa nutraukė penkių pralaimėjimų „Betsafe–LKL“ čempionate seriją.

Panevėžiečiai savo žiūrovų akivaizdoje 100:91 (25:28, 22:18, 30:22, 23:23) įrodė pranašumą prieš trečią kartą iš eilės suklupusius Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (6-11) krepšininkus.

„Betsafe–LKL“ pirmenybėse „Lietkabelio“ klubas laimėjo beveik po dviejų mėnesių pertraukos. Paskutinį kartą jis triumfavo dar lapkričio 12-ąją, kai išvykoje 88:81 buvo palaužtas Kėdainių „Nevėžis“.

„Rungtynes pradėjome labai nervingai, o žaidėjai buvo įsitempę. Norėčiau, kad žaistume agresyviau gynyboje ir greičiau puolime. Prieš mus stovi šie du uždaviniai“, – kalbėjo R. Butautas.

„Atvykti dirbti į komandą viduryje sezono – tikrai nelengva kiekvienam treneriui, – teigė R. Butautas. – Mano situaciją palengvino tai, kad aš gerai žinau žaidėjus bei stebėjau LKL rungtynes. Noriu pabrėžti, kad ši lyga per pastaruosius metus tikrai yra sustiprėjusi. Tai yra solidi lyga su solidžiu, moderniu krepšiniu.

Kol kas vadovavau komandai tik poroje treniruočių, per kurias kalnų nuversti paprasčiausiai nesi pajėgus. Rungtynes pradėjome labai nervingai, o žaidėjai buvo įsitempę. Norėčiau, kad žaistume agresyviau gynyboje ir greičiau puolime. Prieš mus stovi šie du uždaviniai“, – kalbėjo pergalingai debiutavęs treneris.

Pirmoje mačo pusėje net 11 kamuolių puolime atkovoję, bet antruoju šansu tik 5 taškus pelnę šeimininkai pamatus pergalei pradėjo dėti po ilgosios pertraukos, kai Ado Juškevičiaus ir Lorenzo Williamso tritaškiai leido jiems atitrūkti 62:54.

Netikėtu R. Butauto koziriu tapo tik trečiajame ketvirtyje ant parketo pirmą kartą išbėgęs Lukas Aukštikalnis, kuris per 2 minutes pelnė 8 taškus ir leido savo klubui pirmą kartą įgyti dviženklę persvarą 75:64. Gynėjas per 9 minutes iš viso spėjo surinkti 12 taškų.

Iniciatyvą į savo rankas paėmę panevėžiečiai vadeles kiek atleido jau tik ketvirtojo kėlinio pabaigoje, o tai suteikė šansą „Pieno žvaigždėms“ spurtuoti 9:2 bei likus žaisti 2 minutes priartėti 87:92.

Vis dėlto Pasvalio komandai išsigelbėti nepavyko: rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidusio A. Juškevičiaus ir Žanio Peinerio metimai atstatė dviženklį „Lietkabelio“ pranašumą (97:87) bei padėjo rungtynėse tašką.

Panevėžio ekipai antroje susitikimo pusėje nesutrukdė net ir pražangų prisirinkę aukštaūgiai. Žygimantas Skučas dar iki ilgosios pertraukos vos per 3 minutes gavo 4 asmenines pražangas, o pagal šį rodiklį su juo trečiojo kėlinio pabaigoje susilygino ir Vaidas Čepukaitis bei Darjušas Lavrinovičius.

„Trevonui gavosi per didelis krūvis. Jis žaidė agresyviai puolime, bet gynyboje taupėsi. Tai mums neišėjo į naudą“, – sakė G. Petrauskas.

Atkakliose taškų lenktynėse svečius į priekį vedė 21 tašką įmetęs Trevonas Hughesas, bet svarbiu metu Gediminas Petrauskas pasigedo amerikiečio indėlio gynyboje, todėl ketvirtojo kėlinio pradžioje šį pakeitė vos penktąjį kartą „Betsafe–LKL“ žaidęs septyniolikmetis Šarūnas Valunta, kuris per 2 minutes prametė dvitaškį ir atkovojo kamuolį.

„Antroje rungtynių pusėje davėme laisviems mesti tiek L. Williamsui, tiek L. Aukštikalniui, tiek A. Juškevičiui, o jie baudė mus už klaidas gynyboje. Teko leisti į aikštelę jaunąjį mūsų įžaidėją Šarūną, nes Trevonui gavosi per didelis krūvis. Jis žaidė agresyviai puolime, bet gynyboje taupėsi. Tai mums neišėjo į naudą“, – sakė G. Petrauskas.

„Lietkabelis“: Adas Juškevičius 16, Darjušas Lavrinovičius 13, Lukas Aukštikalnis 12, Lorenzo Williamsas ir Vaidas Čepukaitis po 11, Kšištofas Lavrinovičius (9 atk. kam.) ir Gintaras Leonavičius po 10.

„Pieno žvaigždės“: Trevonas Hughesas 21, Nikita Balašovas 16 (8 atk. kam.), Viačeslavas Bobrovas 15, Steponas Babrauskas 14, Ryanas Andersonas 7, Tomas Lekūnas 6.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris