LKL’25 legendos: Linas Kunigėlis
Foto: Fotodiena.lt

LKL’25 legendos: Linas Kunigėlis

Autorius: LKL.LT
2018-01-03

Lietuvos krepšinio lyga per jubiliejinį 25-ąjį sezoną renka ir visuomenei pristatys 25 labiausiai lygai nusipelniusias asmenybes. Apie visus juos bus parengti vaizdo reportažai ir pateikti LKL.LT puslapyje. Šį kartą – vienas ryškiausių Lietuvos krepšinio komentatorių ir žurnalistų Liną Kunigėlį, dirbusį LKL nuo pirmojo sezono.

Linas Kunigėlis į LKL žengė kartu su pirmuoju sezonu. Iš Utenos kilęs žurnalistas sėdo prie komentatoriaus pulto ir tuomet darbo specifikos pavyzdžių sėmėsi iš NBA komentatorių.

„Turėjau patirtį, kaip elgtis su mikrofonu krepšinio rungtynėse, nes tris ar keturis mėnesius prieš tai komentavau NBA rungtynių įrašus, – prisiminė tarp 25 LKL legendų įtrauktas L. Kunigėlis. – Man labai patiko, kaip jie natūraliai suranda galimybę išreikšti susižavėjimą gražiu epizodu. Tik LKL tais laikais gražių epizodų būdavo gal vienas per turą.“

L. Kunigėlis neabejotinai vienas ryškiausių Lietuvos komentatorių, užaugęs kartu su LKL. Augant lygai, žurnalistas tapo neatsiejama LKL dalis.

LKL legendos
Šarūnas Marčiulionis Tekstas
Rimantas Endrijaitis Tekstas
Rolandas Matulis Tekstas
Vladas Garastas Tekstas
Kęstutis Pilipauskas Tekstas
Šarūnas Kliokys Tekstas
Juozas Petkevičius Tekstas
Ramūnas Šiškauskas Tekstas

Todėl kai LKL 25-ojo sezono proga pradėjo rinkti ryškiausias lygos asmenybes, L. Kunigėlio pavardė buvo pirmoji žurnalistų sąraše.

„Krepšinio pasaulyje yra daugybė asmenybių, su kuriomis net šeimomis bendraujame, – pripažino L. Kunigėlis, tapęs artimu draugu būriui Lietuvos krepšininkų. – Nematau nieko blogo, nes tai man niekada gyvenime netrukdė daryti mano žurnalistinio darbo.“

Draugysčių L. Kunigėliui netrūkdavo ir per pirmus LKL sezonus, tačiau tuomet daugiausia dėmesio komentatorius su kolegomis sulaukdavo iš klubų atstovų.

„Rokenrolo metai, – prisimindamas pirmus LKL sezonus šypsojosi L. Kunigėlis. – Kiekvieną savaitę būdavo dvi transliacijos, dažniausia viena iš jų būdavo pajūryje arba aplink: Šilutė, Plungė. Ten nieko negalėdavai žinoti. Pavasarį Šilutėje buvo toks atvejis, kad kol vyko rungtynės, pakilo potvynio vanduo, ir mes pabaigėme transliaciją, KTS (kilnojamoji televizijos stotis) jau buvo 20 cm apsemtas. Per balas teko susinešti techniką ir per vandenį brautis iki Klaipėdos.

Žmonės gyvenime nebuvo matę įvykio, kaip atvažiuoja televizija ir filmuoja. Nebent Šilutėje per atlaidus kas nors atvažiuodavo sekmadienio mišių transliuoti kartą per metus. Žmonės ateidavo į KTS pažiūrėti, kaip vyksta, kaip atrodo kameros, klausinėdavo.

Po rungtynių, ypatingai Plungėje, pakviesdavo vakarienei, būdavo pirtis atsipalaiduoti po darbo. Buvo šilti žmogiški santykiai, buvome kaip keliaujantys Brėmeno muzikantai, taip ir keliaudavome po Lietuvą.“

Išsamus reportažas apie L. Kunigėlį, vieną iš 25 LKL legendų:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris