Įspūdinga „Lietuvos ryto“ pergalė: „Vytautas“ sutriuškintas dvigubai
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

Įspūdinga „Lietuvos ryto“ pergalė: „Vytautas“ sutriuškintas dvigubai

Autorius: LKL.lt
2018-01-06

Garsiųjų savo naujokų LaMelo ir LiAngelo Ballų į sostinę neatsivežęs Prienų–Birštono „Vytautas“ (4-14) „Betsafe–LKL“ čempionate prarijo itin karčią piliulę.

Aštuoniese žaidusių varžovų nepasigailėjęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ (14-4) pervažiavo „Vytautą“ dvigubu rezultatu 113:56 (31:11, 20:22, 36:16, 26:7).

Viso susitikimo metu dominavę Rimo Kurtinaičio auklėtiniai sužaidė rezultatyviausias „Betsafe–LKL“ sezono rungtynes. Iki šiol vilniečių pelnytų taškų rekordas buvo į „Šiaulių“ krepšį įmesti 103 taškai, o lygos rekordas priklausė 109 taškus į Utenos „Juventus“ krepšį įmetusiam Klaipėdos „Neptūnui“.

Sostinės ekipa itin gerai atakavo iš toli ir pakartojo lygos rekordą. Tikslą pasiekė 17 tritaškių iš 32, kuomet „Vytautas“ įmetė tik 6 tritaškius iš 25. Kovą dėl atšokusių kamuolių vilniečiai laimėjo net 65:28.

„Žiūrovai laukė vienokio šou, o mes parodėme krepšinio šou“, – po pergalės sakė R. Kurtinaitis.

„Tikėjomės, kad Ballai atvyks, bet kažkas nutiko viduje, nebuvo susitarta. Mes buvome pasirengę, būtų buvę įdomu. Ką gi, žiūrovai laukė vienokio šou, o mes parodėme krepšinio šou“, – po pergalės sakė R. Kurtinaitis.

Vilniečiai į priekį šovė jau pirmosiomis minutėmis: jie pelnė pirmuosius 11 rungtynių taškų, o sužaidus 10 minučių jau triuškino varžovus 31:10. Prie to labiausiai prisidėjo 4 tritaškius iš eilės įmetęs Benas Madgenas.

Antrajame ketvirtyje prieniškiai kiek išlygino žaidimą, tačiau po ilgosios pertraukos „Lietuvos rytas“ įjungė aukščiausią pavarą ir pradėjo siautėti.

Vieną tolimą metimą po kito į svečių krepšį siuntęs M. Girdžiūnas per mažiau nei 3 minutes pelnė 11 taškų, o netrukus tritaškiais prapliupo ir kiti jo komandos žaidėjai. Penkių minučių atkarpą net 26:4 laimėję vilniečiai pradėjo mindyti varžovus 83:43.

Paskutinysis ketvirtis tebuvo formalumas, kurio metu R. Kurtinaičio kariauna toliau nesulaukė jokio pasipriešinimo ir netrukdoma didino savo persvarą.

„Žiūrint iš vienos pusės, viską galima suversti ant to, kad į Lietuvą atvažiavo Ballai, ir mes išsimušėme iš pusiausvyros, bet, žiūrint iš kitos pusės, ant to visko suversti kaip ir negalima“, – apgailestavo V. Šeškus. 

„Žiūrint iš vienos pusės, viską galima suversti ant to, kad į Lietuvą atvažiavo Ballai, ir mes išsimušėme iš pusiausvyros, bet, žiūrint iš kitos pusės, ant to visko suversti kaip ir negalima“ – apgailestavo prieniškių strategas Virginijus Šeškus.

„Lietuvos rytas“: Mindaugas Girdžiūnas 21, Benas Madgenas 19, Artūras Jomantas 16 (10 atk. kam.), Martynas Echodas 15 (13 atk. kam.), Rokas Giedraitis 13.

„Vytautas“: Tomas Dimša 17, Regimantas Miniotas 10, Edvinas Šeškus 9, Martynas Linkevičius 7.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris