A.Šikšniaus tritaškiai atvedė „Juventus“ į pergalę Pasvalyje
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

A.Šikšniaus tritaškiai atvedė „Juventus“ į pergalę Pasvalyje

Autorius: H. Augustynas
2018-01-07

„Betsafe–LKL“ savaitės rungtynėse Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (6/12) ekipa neturėjo jokių priešnuodžių prieš geriausias sezono rungtynes sužaidusį Arvydą Šikšnių ir namų areną paliko nuleistomis galvomis.

Utenos „Juventus“ (7/11) iškovojo pirmąją šių metų pergalę 93:81 (26:20; 24:14; 23:14; 29:24), kai A. Šikšnius su 25 taškais pakartojo savo karjeros rezultatyvumo rekordą. Pasvaliečių strategui Gediminui Petrauskui tai buvo pirmasis susitikimas prieš buvusią ekipą, tačiau tai nuo ketvirtojo pralaimėjimo iš eilės neišgelbėjo. 

Ketvirtajam kėliniui prasidėjus, „Juventus“ greit susigrąžino dviženklį pranašumą (69:59), tačiau Steponas Babrauskas smeigė du tritaškius iš eilės ir intriga staigiai atgimė. Vis dėlto, likus daugiau negu dviem minutėms iki rungtynių pabaigos, A. Šikšnius pataikė du tritaškius iš eilės, padidino „Juventus“ persvarą iki 11 ir įtvirtino savo komandos pergalę.

Šiose rungtynėse „Juventus“ itin užtikrintai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 49:35, kas ir buvo pagrindinis raktas į pergalę.

„Kamuolius tragiškai pralaimėjom, puolimas strigo, gynyba strigo, 50 taškų praleista per pirmą pusę. Trečiame kėlinyje kažką pradėjome demonstruoti, tai ką buvome suplanavę prieš rungtynes ir sugebėjome sugrįžti. Bet kova dėl kamuolių yra neišgydoma mūsų liga“, – nuogąstavo „Juventus“ strategas G. Petrauskas.

„Svarbiausia yra pergalė. Tie taškai nebūtų tokie svarbūs, jei nebūtume laimėję“, – po susitikimo teigė 25 taškus pelnęs A. Šikšnius.

Pagrindinis „Juventus“ ekipos vedlys A. Šikšnius pelnė 25 taškus (6/9 dvit., 4/5 trit., 1/1 baud.), atkovojo 3 kamuolius, blokavo vieną metimą ir surinko 24 naudingumo balus.

O Gedimino Petrausko košmariškas sezonas ir toliau tęsiasi. Strategas su „Juventus“ ekipa sezoną pradėjo septyniais pralaimėjimais, o persikėlęs į Pasvalį G. Petrauskas „Pieno žvaigždes“ atvedė vos į vieną pergalę per penkis susitikimus. 

Jei pirmame kėlinyje abi komandos keitėsi rezultatyviomis atakomis, tai antrojo ketvirčio metu „Pieno žvaigždžių“ puolimas buvo akivaizdžiai pristabdytas. „Juventus“ per kėlinį praleido 14 taškų, o į ilgąją pertrauką išėjo turėdama 16 taškų pranašumą (50:34). Trečiajame kėlinyje „Pieno žvaigždės“ parodė, kad ginklų dar nesudėjo. Po dviejų O. Olisevičiaus tritaškių ir Trevono Hugheso dvitaškio pasvaliečių deficitas ištirpo vos iki 4 taškų (52:56). Nors aikštės šeimininkai nesugebėjo perlaužti rungtynių, atsilikimą sumažino ir prieš lemiamą ketvirtį komandas skyrė 7 taškai – 57:64.

„Per ilgąją pertrauką vyrams pasakiau, kad jie pergalės tikrai taip lengvai neatiduos, kibs į atlapus, kabinsis ir bandys grįžti į rungtynes. Tai yra natūralu. Sakiau, kad mums reikės žaisti be panikos, spręsti tuos pačius uždavinius ir grįžti į rungtynes. Taip ir buvo“, – po rungtynių teigė „Juventus“ vyriausiasis treneris Žydrūnas Urbonas.

„Pieno žvaigždžių“ naujokui Lisui Shoshi lietuviškų pamokų pateikė Mindaugas Kupšas. Kosovo rinktinės žaidėjas visiškai nesusitvarkė gynyboje su „Juventus“ vidurio puolėju, o M. Kupšas per pirmąją rungtynių dalį pelnė 10 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 15 naudingumo balų.

L. Soshi debiutas nebuvo toks, kokio jis pats norėjo. Vidurio puolėjas per 17 minučių pelnė 5 taškus (1/5 dvit., 3/3 baud.), atkovojo kamuolį, išprovokavo dvi pražangas, tačiau dukart suklydo, gavo du blokus ir tris kartus prasižengė.

Tuo metu O. Olisevičiaus debiutas buvo kur kas geresnis. Jis per 21 minutę pelnė 16 taškų (2/7 dvit., 4/8 trit.), atkovojo 7 kamuolius, dukart suklydo ir tris kartus prasižengė.  

Antrąjį ratą „Juventus“ užbaigė su septyniomis pergalėmis ir taip pakilo į penktąją vietą, kai „Pieno žvaigždės“ su Šiaulių „Šiauliais“ ir Alytaus „Dzūkija“ dalinasi 6-8 vietas. Utenos ekipa kitas rungtynes žais sausio 14-ąją prieš Kauno „Žalgirį“, o pasvaliečiai diena anksčiau susigrums su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

„Juventus“: A. Šikšnius 25 (4/5 trit., 24 n.b.), Anthony Irelandas 24 (11/14 baud., 8 rez. perd., 28 n.b.), Mindaugas Kupšas 14 (7 atk. kam.), Jermaine‘as Flowersas 8, Simas Muterlevčius 7.

„Pieno žvaigždės“: Vičeslavas Bobrovas 17 (8/10 dvit., 10 atk. kam., 26 n.b.), Artūras Ausėjas (4/7 trit.) ir Osvaldas Olisevičius (4/8 trit.) po 16, Trevonas Hughesas 10, Stepas Babrauskas 6.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris