Ballų debiutas neišgelbėjo: „Lietkabelis“ pratęsė „Vytauto“ agoniją
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

Ballų debiutas neišgelbėjo: „Lietkabelis“ pratęsė „Vytauto“ agoniją

Autorius: H. Augustynas
2018-01-13

„Betsafe–LKL“ savaitės rungtynėse Prienų–Birštono „Vytauto“ (4/15) ekipoje debiutavo bene garsiausi Lietuvoje esantys krepšininkai – LiAngelo ir LaMelo Ballai. Tačiau ir tai nepadėjo prieniškiams nutraukti penkių pralaimėjimų serijos prieš beprotiškai tiksliai iš toli atakavusią Panevėžio „Lietkabelio“ (13/6) ekipą.

Namuose žaidę panevėžiečiai nepasigailėjo „Vytauto“ ekipos, pratęsė varžovų pralaimėjimų seriją iki 6 ir šventė pergalę 95:86 (36:26; 18:15; 22:20; 19:25).

Rungtynės prasidėjo itin aukšta nata, kai abi ekipos nesustodamos pradėjo svaidyti vieną tritaškį po kito. „Vytautas“ pirmąjį 21 tašką pelnė tritaškiais, kai pataikė 7 iš 7. Tiesa, „Lietkabelis“ rungtynes pradėjo pataikydami 6 tritaškius iš tiek pat galimų ir pridėję du dvitaškius iš dviejų, o vos įpusėjus pirmajam ketvirčiui komandos buvo pelniusios jau 40 taškų (22:18). Pirmasis rungtynių tritaškis skriejo pro šalį sužaidus kiek mažiau nei 7 minutes, kai prametė Adas Juškevičius.

Per pirmąjį kėlinį „Vytautas“ pataikė 8 iš 10 tritaškių, kai „Lietkabelis“ 8 iš 9. Itin rezultatyviose rungtynėse po pirmųjų 10 minučių „Lietkabelis“ pirmavo 34:26.

O kaip paaiškėjo rungtynių eigoje, susikrauta „Lietkabelio“ persvara pirmajame kėlinyje ir buvo lemiama. „Vytautui“ taip ir nepavyko sumažinti atsilikimo ir atkurti intrigos, o panevėžiečiai visų rungtynių metu užtikrintai pirmavo dviženkliu taškų skirtumu.

Pirmajame kėlinyje „Cido“ arenoje susirinkę žiūrovai išvydo ir LaMelo Ballą. 16-metis aikštėje pasirodė likus 2 minutėms iki pirmojo ketvirčio pabaigos kai pakilo nuo atsarginių žaidėjų suolo ir po kelių akimirkų į statistikos protokolą įsirašė perimtą kamuolį, tačiau jau kitoje aikštės pusėje labai netaikliai atakavo iš toli. O jo vyresnysis brolis 19-metis LiAngelo Ballas aikštėje pasirodė likus žaisti kiek mažiau nei 6 minutes pirmoje rungtynių pusėje.

LaMelo Ballas iš viso šiose rungtynėse aikštėje praleido 5 minutes, prametė dvitaškį ir tris tritaškius, atkovojo du kamuolius, perėmė kamuolį, surinko -2 naudingumo balus, o jam esant aikštėje prieniškiai leido varžovams įmesti 12 taškų daugiau. Gynėjas taip pat trečiojo kėlinio pabaigoje užsidirbo nesportinę pražangą. Tuo metu LiAngelo Ballas per 9 minutes prametė dvitaškį, du tritaškius, prarado kamuolį ir surinko -4 naudingumo balus, tačiau jam esant aikštėje „Vytautas“ pelnė 14 taškų daugiau negu varžovai ir tai yra geriausias rezultatas komandoje.

Rungtynes dėl traumos praleido Panevėžio ekipos įžaidėjas Lorenzo Williamsas. R. Butautas po susitikimo atskleidė, kodėl amerikietis liko ant suolo bei užsiminė apie antrojo atakų organizatoriaus paieškas.

„Lorenzo buvo pusiau pasirengęs, bet nenorėjau juo rizikuoti. Šiandien reikėjo jo šalto proto, bet nenorėjau forsuoti įvykių. Sakiau, kad jeigu bus didelė bėda, leisiu jį ant parketo, bet laikėme atstumą, tad nebuvo didelės būtinybės. Kalbant apie galimą naujoką,vyksta paieškos. Jeigu atsirastų kažkoks dėmesio vertas žaidėjas, mes bandytume jį pasirašyti. Procesas vyksta“, – sakė R. Butautas.

Iš viso „Lietkabelis“ šiose rungtynėse pataikė 17 tritaškių iš 26 ir tai yra geriausias komandos rezultatas šį sezoną. Prieš tai panevėžiečiai buvo pataikę 13 tritaškių prieš „Šiaulių“ ekipą, tačiau tada jiems prireikė net 31 bandymo.

Antrajame kėlinyje komandoms tritaškiai taip fantastiškai nebekrito ir abiejų ekipų procentai kiek sumažėjo. „Lietkabelis“ antrojo ketvirčio metu pataikė 3 iš 5, kai „Vytauto“ krepšininkams pavyko pataikyti vos 2 iš 8. Tačiau dėl galingo pirmojo kėlinio, rezultatas po pirmosios rungtynių pusės vis tiek atrodė įspūdingai – 54:41 „Lietkabelio“ naudai.  

„Vytauto“ ekipos negelbėjo ir puikiai žaidęs ir rezultatyviausias karjeros rungtynes sužaidęs Tomas Dimša. Krepšininkas pakilo nuo suolo ir per 30 minučių pelnė 26 taškus (5/6 dvit., 3/6 trit., 7/10 dvit.), atkovojo 4 kamuolius, atliko du rezultatyvius perdavimus ir surinko 30 naudingumo balų.

Vienas „Vytauto“ lyderių Eigirdas Žukauskas išsigydė peties traumą ir pirmą kartą pasirodė aikštėje nuo gruodžio 12-osios. Krepšininkas aikštėje praleido 5 minutes, tačiau pirmajame kėlinyje susiėmęs už apatinės nugaros dalies paliko aikštę ir į ją nebegrįžo. Krepšininkas spėjo pataikyti tritaškį ir atlikti rezultatyvų perdavimą.

Be brolių Ballų šiose rungtynėse „Vytauto“ gretose debiutavo ir kitas amerikietis – 29-erių Kervinas Bristolis. Iš Kijevo „Budivelnik“ atvykęs aukštaūgis šiose rungtynėse žaidė 19 minučių, prametė du dvitaškius, atkovojo 6 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą, tačiau dukart prasižengė, keturis kartus suklydo ir surinko 1 naudingumo balą.

Po rungtynių kalbėdamas apie naujokų debiutą, V. Šeškus pasidžiaugė trumpiausiai žaidusiu LaMelo ir jo į žaidimą įnešta energija.

„Negali taip būti, jog jie iš karto spindės. Neseniai atvyko Kervinas, kuris yra ganėtinai aukšto meistriškumo žaidėjas, o ką šnekėti apie brolius, kurie nėra buvę Europoje, o jiems yra 16 ir 19 metų. Išėjo jaunesnysis ir įnešė energijos, perėmė kamuolį, bėgo. Jiems reikia suprasti, kaip gintis. Mums labai sunku, nes pastarąsias dienas dirbome ties puolimu ir stengėmes jiems parodyti, kaip veikia mūsų sistemos. Tik gynyboje išaiškinau, kaip reikia keistis. Gal šiandien nebūčiau taip rizikavęs, bet nei Lukašovas, nei Maceina, nei Ivanauskas nedavė energijos“, – kalbėjo V. Šeškus.

„Lietkabelio“ lyderis A. Juškevičius šiose rungtynėse pelnė 18 taškų ir tai buvo jau devintasis mačas iš eilės, kai gynėjas pelnė dviženklį taškų skaičių.

Naujajam „Lietkabelio“ strategui Ramūnui Butautui tai buvo trečiosios rungtynės prie ekipos vairo ir trečioji pergalė. Panevėžiečiai su naujuoju treneriu demonstruoja fantastišką puolimą ir per tris rungtynes vidutiniškai renka net po 97,6 taškus. 

„Lietkabelis“: Adas Juškevičius 18 (5/7 trit.), Žanis Peineris 17 (7 rez. perd.), Gintaras Leonavičius 14, Simas Jasaitis 12 (4/5 trit.), Žygimantas Skučas 8.

„Vytautas“: Tomas Dimša 26 (30 n.b.), Justas Sinica (5/7 trit.) ir Regimantas Miniotas (8 atk. kam.) po 17, Edvinas Šeškus 14, Martynas Linkevičius 7 (6 atk. kam.).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris