A. Toupane‘o metimas paskutinę sekundę išplėšė „Žalgiriui“ pergalę Utenoje
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

A. Toupane‘o metimas paskutinę sekundę išplėšė „Žalgiriui“ pergalę Utenoje

Autorius: LKL.lt
2018-01-14

Po ilgosios pertraukos užsnūdęs Kauno „Žalgiris“ (17-2) iššvaistė dviženklį pranašumą ir pergalę „Betsafe–LKL“ pirmenybėse išplėšė tik paskutinę rungtynių sekundę. Axelio Toupane’o dvitaškis besibaigiant susitikimo laikui 81:79 (25:20, 21:15, 15:22, 20:22) paskandino Utenos „Juventus“ (7-12) krepšininkus.

21 tašką šiame mače pelnęs LaRonas Dendy ketvirtajame kėlinyje įsisiautėjo ir likus žaisti kiek daugiau nei minutę sumažino šeimininkų atsilikimą iki minimumo (77:78), Aaronas White‘as netrukus pataikė tik vieną baudos metimą (79:77), o Anthony Irelandas likus žaisti 7 sekundes išlygino rezultatą 79:79.

Vis dėlto paskutinį žodį tarė Axelis Toupane‘as, kuris lemiamos atakos metu buvo paliktas be didesnės varžovų priežiūros ir tuo pasinaudojo. 12 taškų šiame susitikime iš viso surinkęs prancūzas paskutinę sekundę smeigė pergalingą dvitaškį iš aikštelės krašto. „Juventus“ į tai atsakymo nebeturėjo.

„Pasiekėme tai, dėl ko čia atvažiavome. Gaila, kad ne visi žaidė taip, kaip tikėjomės, tačiau patys matote rungtynių kalendorių, mums reikėjo kažkur rizikuoti. Antroje pusėje patikėjome, kad bus taip lengva, kaip pirmoje pusėje“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Betsafe–LKL“ čempionai ir dabartiniai turnyrinės lentelės lyderiai į Uteną atvyko be Pauliaus Jankūno, kuriam skirta poilsio prieš sudėtingą savaitę Eurolygoje ir jau pirmadienį laukiančią išvyką į Bambergą.

Pirmojoje susitikimo pusėje „Žalgiris“ vertėsi ir be dar trijų savo lyderių Kevino Pangoso, Aarono White‘o ir Edgaro Ulanovo, o be jų kauniečiai antrojo ketvirčio pabaigoje įgijo dviženklę persvarą 46:35.

Po ilgosios pertraukos Š. Jasikevičius vis dėlto nusprendė išleisti iki tol nerungtyniavusius žaidėjus ant parketo, tačiau tai kauniečių žaidime sumaišė visas kortas. „Žalgiris“ kelis kartus iš eilės prarado kamuolį, o 14:0 įspūdingai spurtavusi Utenos ekipa persvėrė rezultatą 49:46.

Netrukus kojas apšilę „Žalgirio“ žaidėjai pradėjo rinkti taškus ir kiek atsiplėšė (61:54), tačiau trys LaRono Dendy tritaškiai ketvirtajame kėlinyje leido Žydrūno Urbono auklėtiniams susigrąžinti persvarą (74:73) ir nulemti itin įtemptą susitikimo pabaigą.

„Su tuo velniu reikia dirbti individualiai psichologiškai. Su juo reikia tartis, kalbėti, o šiandien jis buvo puikus“, – apie L. Dendy kalbėjo „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas.

„Juventus“: Laronas Dendy 21, Anthony Irelandas 15 (7 rez. perd.), Karolis Guščikas ir Mindaugas Kupšas po 11.

„Žalgiris“: Artūras Milaknis 13, Axelis Toupane'as 12, Beno Udrihas 11, Kevinas Pangosas 9, Brandonas Daviesas 8.

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris